Singövägen 55

Singövägen 55

Slutpris

6 000 000 kr


Grisslehamn— Norrtälje

Singövägen 55


Slutpris
6 000 000 kr

Grisslehamn— Norrtälje

Skärgårdshemman på sjötomt i västerläge

Välkommen till detta unika tillfälle att förvärva ett riktigt skärgårdshemman om 67 000 kvm på "sjötomt" i västerläge med charmig huvudbyggnad om 93 kvm från 1880 och en rejäl brygga, strandviste, bastu och badstrand vid vattnet.

Den stora tomten ligger samlad i ett skifte med ca 175 m strandlinje i västerläge strax norr om Grisslehamns gästhamn i skyddad och mycket vacker skärgårdsmiljö. Tomten består av ca 5 ha skog varav ca 1 ha är isotopskyddad, 1 ha ängs/betesmark samt resterande tomtmark kring de olika byggnaderna. Här finns stora möjligheter för dig som vill ha betesdjur eller odla, skogen är uppvuxen och kan gallras men det går lika bra att slå ängarna och ha ett underbart sommarhus.

Huvudbyggnaden från 1880 har fyra sovrum vardagsrum, kök och genomgående massor av charm bevarad samt kakelugnar, kamin vedspis m.m. Kring huvudbyggnaden sträcker sig en vacker uppvuxen trädgårdstomt med stora fina gräsytor, uppvuxna fruktträd, bärbuskar, syrener m.m. Här finns även en gäststuga om ca 25 kvm med eget kök, vardagsrum och sovrum samt två uthus om ca 10 kvm vardera och en fin jordkällare.

Sjövistet om ca 30 kvm plus inglasat uterum ligger endast 20 m från en fin naturlig strand och en rejäl brygga med segelbåtsdjup båda i perfekt västerläge med solnedgång över fjärden. Här finns en liten trädgårdstomt med plana gräsytor, ett uthus samt utedass. Detta hus saknar både el, vatten och avlopp i dagsläget. Enligt samtal med Norrtälje kommun kan denna byggnad sannolikt byggas ut med 100% av ytan samt eventuellt bli en egen fastighet.

Ca 50 meter från den andra "stranden" där det även finns ett gammalt bryggfundament ligger bastubyggnaden i en fin glänta med vacker sjöutsikt. Denna byggnad är ca 18 kvm med vidbyggt förråd i sämre skick och saknar el, vatten och avlopp. Enligt samtal med Norrtälje kommun kan denna byggnad sannolikt byggas ut med 50% av ytan men inte bli en egen fastighet.

Här finns förutsättningarna för en drömbostad på en fantastiskt fin tomt i ett perfekt läge nära sommaridyllen Grisslehamn med flera restauranger, caféer, fiskaffärer, mataffär, mack, sjömack och nordens största spahotell. Här finns också Eckerölinjen som går till Åland, en fin gästhamn, camping mm. Till centrala Grisslehamn är det 1,6 km bilvägen, och mindre än 2 NM båtvägen. Ca 200 m från huset till busshållplats SL637 mot Stockholm. Möjlighet finns att stycka av tomter ovanför strandskyddet om så önskas samt att utveckla de befintliga byggnaderna på det sätt som man finner lämpligt.

Fastigheten belastas av tre typer av nyttjandeinskränkningar som finns redovisade på bifogad karta. Orange linje markerar isotopområde där byggförbud gäller. Grön linje markerar speciellt naturintresse, inom detta område kan det vara svårt att få bygglov. Mörkblå linje markerar strandskydd, inom detta område krävs strandskyddsdispans från länsstyrelsen. Strandskyddsdispans medges vanligtvis för utbyggnad av befintlig byggnation och nya byggnader i direkt anslutning till befintlig byggnation (sk gårdsbild). Det finns inga planer på kommunalt V/A till fastigheten, utan vatten och avloppsfrågan behöver lösas enskilt, dvs genom borrad brunn för dricksvatten och 3-kammarbrunn/minireningsverk för avloppet.

Fastigheten är taxerad som jordbruksfastighet, typkod 120 och kräver förvärvstillstånd. Detta medges normalt alla privatpersoner men ansökan måste ske hos länsstyrelsen. Kontakta mäklaren för mer info. Bland dokumentationen finns fastighetsutdrag för fullständig info. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.


Boarea
93 kvm
Driftkostnad
4 821 kr/år
Tomtarea
67 000 kvm
Rum
5 rum (4 sovrum)
Såld
2018-06-02

Mäklarhuset Norrtälje

Denna fritidshus på Singövägen såldes av oss 2018-06-02. Se alla våra försäljningar i Grisslehamn samt även på Singövägen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.