Finn Malmgrens Väg 94

Finn Malmgrens Väg 94


Hammarbyhöjden— Johanneshov— Stockholm

Finn Malmgrens Väg 94Hammarbyhöjden— Johanneshov— Stockholm

SKULDFRI BRF som ÄGER MARKEN. Möjlig 3:a. Gavel med fönster i 3 väderstreck. Balkong mot gård!

SKULDFRI BRF som ÄGER MARKEN. Möjlig 3:a. Gavel med fönster i 3 väderstreck. Balkong mot gård!

Möjlig 3:a på gavel med fönster i tre väderstreck, balkong mot gård med utmärkt läge mot Nackareservatet i den vita staden i en välskött, stor S K U L D F R I förening (kanske höjdens bästa förening) några minuter nära T-bana. Design och funktion i perfekt kombination med bästa läge! Välkommen till visning - välkommen hem!

Dagens Hammarbyhöjden var obebyggd för 100 år sedan men till skillnad från idag så syntes här bodgårdar, kolonimoråden och handelsträdgårdar. Sedan dess har mycket hänt och behovet av bostäder var stort för stadens invånare i början av förra seklet. Alva och Gunnar Myrdal var förespråkare för bättre och större bostäder vilket inspirerade Hammarbyhöjden att utvecklas i den riktningen och funktionalistisk arkitektur kom att prägla området. Bostädernas standard innebar både badrum och kök och många hus kom att kallas "barnrikehus" eftersom de var avsedda för familjer med många barn. Barnen flyttade med tiden ut men föräldrarna bodde kvar varför "penisonärsrikehus" blev en term. Generationsbyte har skett och idag består området av många unga medborgare som känner "den vita staden" (tack vare sin ljusa färgsättning på byggnaderna) som citynära, mer för pengarna, Nackareservatet, närservice och givetvis tunnelbanan som några av de många starka bestående värden bostäderna i den vita staden erbjuder.


Boarea
52.2 kvm
Avgift
3 241 kr/mån
Rum
2 rum (1-2 sovrum)
Våning
2 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2024-02-07

Mäklarhuset Hammarbyhöjden

Denna lägenhet på Finn Malmgrens Väg såldes av oss 2024-02-07. Se alla våra försäljningar i Johanneshov samt även på Finn Malmgrens Väg.

Boka värdering
Erik Åkerberg
Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad