Lidköpingsvägen 62 3tr

Lidköpingsvägen 62 3tr


Hammarbyhöjden— Johanneshov— Stockholm

Lidköpingsvägen 62 3trHammarbyhöjden— Johanneshov— Stockholm

Högst upp med balkong i söder mot gård. Lyxigt badrum. Praktiskt kök. 2 bra sovrum. Klädkammare.

Högst upp med balkong i söder mot gård. Lyxigt badrum. Praktiskt kök. 2 bra sovrum. Klädkammare.

Matkonstnären kommer älska det här köket och de många gästerna som kan dinera i vardagsrummet. Stort sovrum som har plats för den breda sängen och sängbord och i direkt anslutning har du en klädkammare. Balkongen gränsar från sovrummet så det är så härligt att öppna balkongdörren och släppa in fågelsång och krispig höstluft tidigt på morgonen medan duntäcket fortfarande värmer gott. Sovrum, barnrum eller arbetsrum intill köket med en snygg pardörr. Vardagsrum med plats för stor soffa, mediabänk och matbord för det stora sällskapet. Modernt och tidlöst duschrum som påminner om lyxig hotellfeeling. Förberett för tvättmaskin. Lugnt läge i höjden med snabb access till T-bana. Åt andra hållet Nackareservatet, utomhusgym, löpstråk med mera. Ena foten på tuben in till pulsen och andra foten i naturen för mentalt lugn och skogsvandringen!

Dagens Hammarbyhöjden var obebyggd för 100 år sedan men till skillnad från idag så syntes här bodgårdar, koloniområden och handelsträdgårdar. Sedan dess har mycket hänt och behovet av bostäder var stort för stadens invånare i början av förra seklet. Alva och Gunnar Myrdal var förespråkare för bättre och större bostäder vilket inspirerade Hammarbyhöjden att utvecklas i den riktningen och funktionalistisk arkitektur kom att prägla området. Bostädernas standard innebar både badrum och kök och många hus kom att kallas "barnrikehus" eftersom de var avsedda för familjer med många barn. Barnen flyttade med tiden ut men föräldrarna bodde kvar varför "penisonärsrikehus" blev en term. Generationsbyte har skett och idag består området av många unga medborgare som känner "den vita staden" (tack vare sin ljusa färgsättning på byggnaderna) som citynära, mer för pengarna, Nackareservatet, närservice och givetvis tunnelbanan som några av de många starka bestående värdena bostäderna i den vita staden erbjuder.


Boarea
58 kvm
Avgift
3 426 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
3 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2024-02-14

Mäklarhuset Hammarbyhöjden

Denna lägenhet på Lidköpingsvägen såldes av oss 2024-02-14. Se alla våra försäljningar i Johanneshov samt även på Lidköpingsvägen.

Boka värdering
Erik Åkerberg
Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad