Sök Meny
Visningar
 • Måndag 27 februari 18:00-18:30

  Öppen visning / Varmt Välkommen!

 • Söndag 26 februari 13:00-14:00

  Öppen visning / Varmt Välkommen!

Boka visning
Johanneshov / Hammarbyhöjden
Paternostervägen 56
Pris: Kalkyl 3 595 000 kr
Anmäl bud
Boarea: 72 kvm
Avgift: 3 915 kr/mån
Rum: 3 rum, varav 2 är sovrum
Våning: 1 av 3 (Hiss finns ej)

Johanneshov - Hammarbyhöjden / Paternostervägen 56

Halvtrappa upp finns denna funkis trea om 72kvm!

Attraktiv trea på 72 ljusa och yteffektiva kvm med eftertraktat läge i Hammarbyhöjden som är genomgående smakfullt renoverad med stor känsla för byggåret där många av de fina originaldetaljerna finns bevarade. Lägenheten har ett utmärkt planerat funkis kök med skåpsinredning i original. Köket är rikligt maskinellt utrustat och erbjuder upplysta arbetsytor samt förvaringsmöjligheter. Matplats för större sällskap invid fönster mot lugn innergård. Här erbjuds två väl tilltagna sovrum med plats för dubbelsäng med goda förvaringsmöjligheter. Ljus och välkomnande hall med avhängningsmöjligheter i garderober samt rymlig klädkammare. Badrummet renoverades i samband med stambytet och är utrustat med tvättmaskin. Från vardagsrummet nås balkongen i soligt västerläge. Här bor du i en välmående bostadsrättsförening med Nytorpsgärde utanför dörren som erbjuder tillgång till löparspår, bad, golfbana och utegym. Endast en kort promenad till centrum med affärer och t-bana som tar dig till Södermalm på knappt 8 minuter. Inom promenadavstånd finns även Globen shopping och Tele2 Arenan.

Vardagsrum med gott om plats
Vardagsrum med gott om plats
Perfekt planlösning med stora fönsterpartier
Perfekt planlösning med stora fönsterpartier
Underbart vardagsrum med balkong i västerläge
Underbart vardagsrum med balkong i västerläge
Solig balkong i bästa läge
Solig balkong i bästa läge
Härliga dubbeldörrar ut till balkongen
Härliga dubbeldörrar ut till balkongen
Vardagsrum med möbleringsalternativ
Vardagsrum med möbleringsalternativ
Hall mot ytterdörr samt sovrum två
Hall mot ytterdörr samt sovrum två
Underbart funkis kök
Underbart funkis kök
Fullt utrustat kök
Fullt utrustat kök
Perfekt matplats vid fönster
Perfekt matplats vid fönster
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Funkis kök när det är som bäst
Funkis kök när det är som bäst
Bra med förvaring i original
Bra med förvaring i original
Sovrum ett invid vardagsrummet
Sovrum ett invid vardagsrummet
Sovrum ett med väldigt bra förvaring
Sovrum ett med väldigt bra förvaring
Sovrum ett med väldigt bra förvaring
Sovrum ett med väldigt bra förvaring
Perfekt avhängning av ytterkläder
Perfekt avhängning av ytterkläder
Sovrum två med gott om plats för säng samt förvaring
Sovrum två med gott om plats för säng samt förvaring
Underbar lägenheten med högt i tak
Underbar lägenheten med högt i tak
Stambytt badrum med tvättmaskin
Stambytt badrum med tvättmaskin
Nära naturen!
Nära naturen!
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Hall Välkomnande och luftig hall med avhängning för ytterkläder till höger. I hallen finns en klädkammare samt platsbyggda original garderober med bra förvaringsmöjligheter. Sovrum Bra sovrum som idag disponeras som tv-rum/bibliotek. Här finns gott om plats för dubbelsäng. I rummet finns det även plats för till exempel en skrivbordshörna eller en byrå. Stort fönsterparti ger rummet en dimension till. Det skapar ett härligt ljus i rummet. Badrum Helkaklat och fräscht badrum. Renoverat i samband med stambytet med klinkergolv och kakel på väggarna samt installerad tvättmaskin. Badrummet är utrustat med dusch, handfat, badrumsskåp, wc och vädringsfönster. Kök Välplanerat och rymligt funkis kök med lättanvända arbetsytor för rolig och smidig matlagning. Välrenoverat kök där originalstommar samt luckor har varsamt restaurerats i både över- och underskåp (Redahyllan följer inte med lägenheten). Över arbetsytorna sitter ett stilrent kakel i vitt och köket har fått golvvärme installerat. I köket finns det utrymme för en matplats för 4-6 sittande personer. Perfekt för trevliga middagar i goda vänners lag. Maskinparken i köket består av: Spis, diskmaskin samt kyl och frys. Vardagsrum Stort och luftig vardagsrum med rikligt ljusinsläpp via balkongdörrar samt fönsterparti. Vardagsrum med möbleringsalternativ som idag disponeras genom en generös soffa med soffbord och media-möbel. Utgång till balkong i västerläge med plats för bord och stolar, en balkong med sol hela dagen. Vardagsrummet är stilrent vitmålat och har golv av ekparkett. Sovrum Detta sovrum ligger i anslutning till vardagsrummet och disponeras idag genom dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, förvaring via platsbyggd förvaringslösning med skjutdörrar. Ljusinsläpp via fönsterparti mot lugn innergård. Sovrummets väggar och tak är vitmålade och på golvet ligger stilren plankgolv av ek.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  72 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  3 rum, varav 2 är sovrum
Bilplats/Övriga byggnader
 • 35 parkeringsplatser. Dessa platser kostar 300 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Övrigt
 • OMRÅDESBESKRIVNING Hammarbyhöjden som bostadsområde byggdes i huvudsak mellan åren 1936-1945 och byggdes utan stora ingrepp i naturen. Husen är designade i s.k. funktionalistisk arkitektstil. På 90-talet förtätades det på sina håll och nya hus byggdes. Området benämndes som den vita staden p.g.a. sina ljusputsade fasader. Hammarbyhöjden är en populär stadsdel med närhet till både city och skogsområden. FRITID I Nackareservatet finns det allt för den som vill vara ute i naturen. Här finns det flera badplatser, som till exempel Söderbysjön, Hellasgården, Sickla strand. På vintern går det alldeles utmärkt att åka långfärdsskridskor på dessa frusna vatten. Det finns löparspår, som det på vintrarna är mycket bra skidspår i. Är man intresserad av golf så har Björkhagens Golfklubb en alldeles strålande golfbana i vacker miljö vid Söderbysjön. Hammarbybacken finns inom 10-15 minuters promenad för rolig skidåkning på vintern och är en mycket trevlig plats för picknick på sommaren med sin härliga utsikt över Stockholm. CENTRUM OCH SERVICE Hammarbyhöjdens centrum erbjuder mataffär, apotek, restauranger, gym, skomakare, kemtvätt, frisör mm. För den som vill shoppa ordentligt ligger Globen Shopping fem minuters bilfärd bort med sitt stora utbud. Ytterligare shoppingmöjligheter finns det i Sickla Köpkvarter som bara ligger ytterligare några minuters bilfärd bort. KOMMUNIKATIONER Tunnelbanan når man bara på cirka 5 minuters promenad. Med tunnelbanan är du sedan innanför tullarna på ytterligare 5 minuter. BUDGIVNINGEN: Mäklarhuset tillämpar "öppen budgivning". Det innebär att du som lämnar samtycke till att visa namn och telefonnummer för dina bud, också kommer att få se övriga öppna budgivares namn och telefonnummer på budgivningslistan. Väljer du istället att vara anonym får du endast se buden och tidpunkten då de lades Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris som säljaren säljer. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Ekonomi
 • Avgift
  3 915 kr/mån
 • Försäkring
  150 kr/mån
 • Hushållsström
  194 kr/mån
 • Bostadsrättstillägg
  75 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  419 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  3
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel i förening
  2,50881
 • Andelstal insats
  2,50881
 • Planerade avgiftsändringar
  Det har ej beslutats om någon kommande avgiftshöjning.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Måseskär 3.
 • Allmänt
  Brf Måseskär 3 bildades 2007 och är belägen på Paternostervägen 46-56 på Hammarbyhöjden i Johanneshov. Föreningens fastighet förvärvades genom ombildning 2009 och består av ett flerbostadshus om 3 våningar med 44 lägenheter varav 3 hyresrätter och 8 lokaler. Fastighetens byggnad är uppförd 1952. Föreningen anlitar SBC för teknisk förvaltning samt ekonomisk förvaltning.
 • Kommande renoveringar
  Styrelsen för diskussioner om fasadrenovering. Kapital finns avsatt för fasadrenoveringen. Föreningen kommer att bygga om en lokal till lägenhet under 2017.
 • Kommande avgiftshöjningar
  Det har ej beslutats om någon kommande avgiftshöjning.
 • Gjorda renoveringar
  2006: Stambyte 2010: Tilläggsisolering vind 2010: Relining avlopp 2012: Byte av värmecentral samt injustering av systemet. 2012: Radonsanering 2014: Stambyte el i källaren 2014: Obligatorisk ventilations kontroll 2016: Fiber
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Det finns snickarrum, cykelförråd, källarförråd och tvättstuga.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Nya uppskovsregler för dig som säljer din bostad. Så här fungerar det.
  Nya uppskovsregler för dig som säljer din bostad. Så här fungerar det.

  Säljer du din bostad med vinst måste du betala en skatt på hela eller delar av vinsten, en så kallad reavinstskatt på 22 %. Nu slopas taket för uppskov och du får istället betala en årlig skatt på 0,5% av vinsten.

 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.