Paternostervägen 72

Paternostervägen 72

Slutpris

4 600 000 kr


Hammarbyhöjden— Johanneshov— Stockholm

Paternostervägen 72


Slutpris
4 600 000 kr

Hammarbyhöjden— Johanneshov— Stockholm

Gavel med fönster i 3 väderstreck! Ekonomiskt välskött brf vid Nytorps gärde, nära 2 t-banelinjer.

Härligt ljus in i hela bostaden med fönster i tre väderstreck. Balkongen vänder mot sydväst med utsikt över fältet och gården. Vardagsrummet har stora fönsterpartier och har matplats för det stora sällskapet. Utmärkta ytor för socialt umgänge. Tidlöst kök stort nog för middagar med familjen. Goda beredningsytor och förvaring. Bägge sovrummen lämpar sig utmärkt som master-sovrum och bjuder plats för två sängar stående på golvet, växasängar eller våningssäng. Med andra ord lämpar sig verkligen bostaden för att växa i. Tidlöst badrum i funktionell stil. Riktigt bra förvaring i originalutförande i passagen utanför badrummet. Fint läge i den vita staden med barnomsorg nära, grönområden inpå knuten och likaså T-bana . Även närheten till Nackareservatet är inget annat än fantastisk. Här kan du njuta av sköna cykelturer, löprundor eller avslappnande promenader. Vid Sicklasjön kan du ta ett uppfriskande dopp, medan Hammarbybacken erbjuder en hisnande utsikt över staden, vilket blir en perfekt plats för reflektion.

Ditt nästa hem ger dig även närhet till två av Stockholms mest attraktiva områden. Södermalm och Hammarby Sjöstad och i förlängningen Sickla som expanderar enormt mycket och erbjuder en mängd shopping- och restaurangmöjligheter som kommer att tillfredsställa de mest kräsna smaklökarna. Hammarbyhöjden är ett väldigt populärt område att bo i, med gott om välplanerade smalhus, grönskande gårdar och lummiga promenadstråk. Paternostervägen ligger nära både pulserande cityliv och naturen, en riktig tillgång är förstås friluftsområdet kring Hellasgården och Nackareservatet, med närhet till bastu, badsjöar, motionsspår och vacker natur. På promenadavstånd finns flertalet restauranger. Ytterligare stenkast bort finns också Hammarby Sjöstads utbud av caféer, barer och restauranger. Och även Globen och Sickla Köpkvarter ligger förstås nära, med mycket mer i shopping- och restaurangväg. Men stadens utbud är som sagt lättillgängligt, med cykel når du exempelvis Skanstull på tio minuter. Närmaste tunnelbanestation är Hammarbyhöjden, dit kommer du med en promenad på ett par minuter. Där tar gröna linjen dig enkelt mot Gullmarsplan för ytterligare kommunikationsmöjligheter, och vidare når du exempelvis Slussen på tio minuter.

Välkommen till denna bostad som förenar den urbana pulsen med den lugna oasen, där modern bekvämlighet möter naturskön skönhet.

Dagens Hammarbyhöjden var obebyggd för 100 år sedan men till skillnad från idag så syntes här bodgårdar, kolonimoråden och handelsträdgårdar. Sedan dess har mycket hänt och behovet av bostäder var stort för stadens invånare i början av förra seklet. Alva och Gunnar Myrdal var förespråkare för bättre och större bostäder vilket inspirerade Hammarbyhöjden att utvecklas i den riktningen och funktionalistisk arkitektur kom att prägla området. Bostädernas standard innebar både badrum och kök och många hus kom att kallas "barnrikehus" eftersom de var avsedda för familjer med många barn. Barnen flyttade med tiden ut men föräldrarna bodde kvar varför "pensionärsrikehus" blev en term. Generationsbyte har skett och idag består området av många unga medborgare som känner "den vita staden" (tack vare sin ljusa färgsättning på byggnaderna) som citynära, mer för pengarna, Nackareservatet, närservice och givetvis tunnelbanan som några av de många starka bestående värdena bostäderna i den vita staden erbjuder.


Boarea
72 kvm
Avgift
5 017 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
2 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2024-04-25

Mäklarhuset Hammarbyhöjden

Denna lägenhet på Paternostervägen såldes av oss 2024-04-25. Se alla våra försäljningar i Johanneshov samt även på Paternostervägen.

Boka värdering

Erik Åkerberg

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.