Borgarfjordsgatan 21A, Vån. 25 av 35
Borgarfjordsgatan 21A, Vån. 25 av 35
Ender Karaman, ansvarig mäklare i Sollentuna & Kista
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Ender Karaman

Ansvarig mäklare

Borgarfjordsgatan 21A, Vån. 25 av 35

Utgångspris

4 195 000 kr


Utgångspris

4 195 000 krKista— Stockholm

Borgarfjordsgatan 21A, Vån. 25 av 35


Utgångspris
4 195 000 kr

Kista— Stockholm

En Gavellägenhet i Skyarna: Lyxliv på 25:e Våningen i Kista Torn

***Kontakta mäklare för privat visning***
⭐Välkommen till en privat oas på den enastående 25:e våningen i hjärtat av Kista.⭐

Detta är inte bara en fyrarumslägenhet om 98 kvm; det är en gavellägenhet som erbjuder en privat oas där himmel och horisont blir ditt utvidgade vardagsrum. När du står där och blickar ut genom de generösa fönsterpartierna, öppnar sig en panorama av skönhet och möjligheter som du aldrig tidigare kunnat föreställa dig. Varje blick ut genom fönstret är en påminnelse om det extraordinära liv du nu kan kalla ditt eget. Nyligen målade väggar (2021) och parkettgolvet är bytt (2020), vilket bidrar till en förnyad känsla av lyx och komfort.

Lägenhetens inredning präglas av en intelligent och öppen planlösning med tre rymliga sovrum. Ett stort vardagsrum flyter samman med ett fullt utrustat kök, en kombination som både är elegant och funktionell. Ett helkaklat badrum, komplett med tvättmaskin och torktumlare, säkerställer en hög nivå av vardagskomfort. En separat gästtoalett finns också för extra bekvämlighet.

En distinkt fördel med detta hem är den inglasade loggian, som ligger i direkt anslutning till vardagsrummet. Utrustad med möjlighet för uppvärmning, fungerar detta utrymme som en naturlig förlängning av bostaden och erbjuder en sällsynt flexibilitet. Här kan de nya ägarna fullt ut utnyttja varje kvadratmeter och höja sin livskvalitet.

?️ Kista Torn och Området – En Värld av Bekvämligheter ?
Förutom denna privata oas, erbjuder Kista Torn en rad premiumtjänster. Här finns en sofistikerad Lounge, en takterrass med 360-graders utsikt och en bastu. Allt detta i nära anslutning till kollektivtrafik och Kista Galleria, som erbjuder shopping, mat och underhållning.


Utgångspris
4 195 000 kr
Boarea
98 kvm
Avgift
5 845 kr/mån
Rum
4 rum (3 sovrum)
Våning
25 av 35 (Hiss finns)


Aktuella visningar


Söndag 10 december 14:00 — 14:30

Öppen visning

Öppen visning
Boka

Mäklarhuset Sollentuna & Kista

Kontakta Ender eller Farzad för mer information kring visningsmöjligheter.

Ender Karaman
Ansvarig mäklare
Talar även English.
Farzad Mirzazadeh
Assisterande mäklare
Talar även English.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

maklarhuset sbab desktop

Upptäck med smarta digitala verktygPlanlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Stig in i en öppen och välkomnande hall med relativt nyligen målade väggar och ekparkettgolv. Utrymmet är lättmöblerat och erbjuder alternativ för exempelvis ett avlastningsbord. En generös garderob med skjutdörrar möter dig för effektiv förvaring.


02
Badrum

Steg in i en oas av lyx och funktion. Kakel från golv till tak skapar en exklusiv atmosfär, där varje detalj – från vitvaror till belysning – bidrar till en harmonisk och lyxig start eller avslutning på dagen.


03
WC/Gästtoalett:

Själva definitionen av diskret lyx. Mörkt klinkergolv kontrasterar mot vitmålade väggar, och varje detalj är utvald för att göra även korta besök till en trevlig upplevelse.


04
Kök

Njut av ett modern kök med relativt nyligen målade väggar och ekparkettgolv. Svarta köksluckor och belysning under skåpen sätter stämningen, kompletterat med inbyggda vitvaror och en naturlig matplats vid det generösa fönsterpartiet.


05
Vardagsrum

Ett rymligt vardagsrum med relativt nyligen målade väggar och ekparkettgolv, där ljuset flödar in och skapar en atmosfär av frihet och oändliga inredningsmöjligheter. Utsikten från den 25:e våningen är en upplevelse i sig.


06
Sovrum 1

Ett rum där komfort och flexibilitet möts. Vitmålade väggar och kastanjefärgat parkettgolv erbjuder en neutral palett som kan transformeras till ett privat kontor eller en tillflyktsort för nätter fyllda av drömmar.


07
Sovrum 2

Här väcks dagarna till liv av det naturliga ljuset som flödar in från de två stora fönstren. Utrymme finns för allt du behöver för att göra rummet till en personlig helgedom.


08
Sovrum 3

Ett rum med möjligheter, vare sig det är som en studieplats med ett stort skrivbord eller som en ungdomsoas med plats för soffa och umgänge.


09
Loggia

Loggian erbjuder en sällsynt flexibilitet: den är inte bara en oas för avkoppling med skjutfönster och inbyggda värmeelement, utan med sin privata och avskärmade miljö, erbjuder den även möjlighet till att fungera som ditt drömhemmakontor.


10
Klädkammare/Förråd

Förvaringen gör livet enklare med plats för allt från vinterskor till sommarhattar, allt inom bekvämt räckhåll för en livsstil i rörelse.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

98 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

4 (3 sovrum)

Våning

25 av 35


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

2015-2016

Värme och ventilationsanl.

Huset har en central frånluftsvärmepump. Frånluften från lägenheterna passerar genom en
värmeväxlare som är ansluten till en värmepump.

Lägenheten ventileras med ett sk. FTX system dvs. det blåser in uppvärmd luft (21 grader) i lägenheten i sovrum och vardagsrum samt suger ut luft i badrum, WC och kök. Ventilationen är inte till för att värma upp utan är till för vi skall få bra luftklimat i lägenheten. Ventilationen är inställd så att ett visst undertryck hålls i lägenheten.

Kommentar, hiss

Det finns 3 hissar i byggnaden.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

85 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

93 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2019-05-11

Besiktningsman

Kjell-Åke Henriksson JM AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fastigheten är ansluten till Bahnhof Bredband. Varje lägenhet har ett särskilt bredbandsuttag.
Bredbandet ingår i månadsavgiften.
- 1000Mbit Bredband
- IP-telefoni utan fast avgift (enbart samtalstaxa)

I månadsavgiften ingår digital tv-paketet Sappa Mindre


05
Balkong

Loggian kombinerar en " balkongs " frihetskänsla med inomhuskomfort, tack vare skjutfönster och inbyggda uppvärmningselement.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Föreningen har tillsammans med Brf K2 Kista Torn 229 bilplatser och MC-platser i vårt gemensamma varmgarage som finns på våningsplan 0 till -3.

Under Q4 2021 installerades laddstolpar på garageplan 0, -2 och -3 av företaget Eways AB som är totalentreprenör.

- Hyra för en vanlig plats är 1000 kr/månad (för medlemmar i föreningen).
- Hyra för en plats med laddstolpe blir 1 150 kr/månad. Utöver detta debiteras elförbrukningen månadsvis. Självkostnadspriset för elanvändning är 2 kr/kWh.
- Hyra för en MC-plats är på 500 kr/månad.

En laddbricka ska beställas från Eways AB. Detta gäller även dig som hyr en befintlig laddplats på plan -2.

Uthyrningen av föreningens garage, parkeringsplatser och MC-platser administreras av Aimo Park. Axlås hanterar även nycklarna/taggarna som går till garageporten och entrédörrarna. Kontakta därför Aimo Park om du har frågor angående hyresavtal och om du vill beställa fler eller har tappat bort någon nyckel kontaktar du Axlås.


Ekonomi

01
Avgift

5 845 kr/mån

Kommentar, månadsavgift

Värme, kallvatten, källarförråd. Det tillkommer en kostnad för Bahnhof (bredband 1000/1000 Mbit/s, IP-Telefoni) samt Sappa TV om 115 kr/månad. Utöver ovan angiven månadsavgift tillkommer även en avgift för varmvatten. Månadsavgift för varmvatten debiteras efter individuellt uppmätt förbrukning

Försäkring

50 kr/mån

Hushållsström

150 kr/mån

Varmvatten

100 kr/mån

Bredband/TV/IP-Telefoni

115 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

415 kr/mån

Antal personer i hushållet

2

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Beskrivning reparationsfond

Inre reparationsfond saknas

Överlåtelseavgift

1 208 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

483 kr

Andel i förening

0,45295 %

Pantsättning

är inte pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2023-09-06.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Styrelsen har beslutat om en avgiftshöjning på 15% från 1:a september 2023.


Föreningen

01
Benämning

Brf Kista Torn. I föreningen finns 266 lägenheter.

Markägare

Marken är tomträtt

Allmänt

Med sina 35 bostadsvåningar är Kista Torn ett av Stockholms högsta bostadshus. Föreningen förfogar över bastu med relaxavdelning, gemensamhetslokal samt en gemensam takterrass ca. 120 meter upp på våning 36!

Varje bostad har ett tillhörande lägenhetsförråd. Parkeringsplatser finns i varmgarage i huset som nås via trapphuset. Separata cykelförråd och rullstolsförråd finns i på entréplan samt i källaren. Föreningen har gästlägenheter som kan bokas mot avgift.

Varje bostad är utrustad med kärl för källsortering av hushållsavfall under diskbänken. Avfallet lämnas i en gemensam miljöstation nära trapphusentrén.

I miljöstationen sorteras förutom komposterbart och brännbart även tidningar, glas, pappersförpackningar, metallförpackningar, plastförpackningar och batterier.

Grovsopor som till exempel möbler lämnas till någon av kommunens återvinningscentraler. För information om var din närmaste återvinningscentral finns och dess öppettider kontakta din kommun eller gå in på deras hemsida.

För miljöns skull är det viktigt att alla i föreningen hjälps åt att sortera sopor, dessutom minskar det föreningens kostnader för sophämtning.

För information om var din närmaste återvinningscentral finns och dess öppettider kontakta din kommun eller gå in på deras hemsida.

Föreningen är innehavare av tomträtten till Stockholm Danmark 6 i Stockholms kommun. Avgälden är oförändrad i tio år t.o.m. den 31 december 2022. Omförhandling avgälden ska påkallas i så god tid att nytt avtal kan träffas senast tolv månader dessförinnan.

Kommande renoveringar

2023 Brandsäkerhetsrelaterad planering
2023 Byte av dagvattenrör
2023 Hiss besiktning
Under 2020 upphandlade föreningen en underhållsplan för de kommande 30 åren från JM@Home. Planen
visar att underhållskostnaderna för de närmaste 10 åren är tämligen små, ca 200 tkr per år.

Avgiftsförändringar

Styrelsen har beslutat om en avgiftshöjning på 15% från 1:a september 2023.

Gjorda renoveringar

2022 Upprustning av hissar och uppfräschning av korridor och hisshall plan 0
2021 Installation av laddstolpar i garaget
2020 OVK, obligatorisk ventilationskontroll
2020 Upprättat underhållsplan
2019 Installation av laddstolpar i garage
2019 Installation av kameraövervakning

Övriga utrymmen i föreningen

Lägenhetsförråd:
Till varje lägenhet hör ett förråd vars storlek varierar i förhållande till din lägenhetsyta. Förråden finns på plan våning 1, plan 0, -1, -2, -3 (några lgh har förråd i K2 plan 0 och -2). Vilket förråd som hör till din lägenhet ska du få information om från mäklaren alternativt från den som sålt lägenheten. Ett lås hör till förrådet och förrådet ska vara låst även om du inte använder det.

Återvinningsrummet plan -2
I återvinningsrummet på plan -2 sorteras tidningar, glas, pappersförpackningar, metallförpackningar, plastförpackningar, batterier och elektronik.

Cykelrum:
Cykelrum finns på plan -2 och där gäller som i övriga huset ordning och reda.

Samlingslokal:
Söndag – torsdag, kl. 10:00 till 22:00: 1 000 kr
Fredag – lördag, kl 10:00 till 23:00: 2 000 kr

Gästlägenheter/Övernattningslägenheterna
600 kronor/natt.

Bastu med relaxavdelning som går att boka för 100 kr, samlingslokal samt en gemensam takterrass 120 meter upp på våning 36!:
Söndag till torsdag på 100 kr för 3h.
7.00 - 22.00
Fredag och lördag på 100 kr för 3h.
Kl: 8.00-23.00

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

852 774 kr


Området

01

Kista är ett dynamiskt område sprudlande av utveckling och möjligheter. Det erbjuder en perfekt blandning av nöjen, kultur och evenemang, vilket gör det till en idealisk plats för alla - från studenter och forskare till företagare och alla där emellan. Kistamässan, en av Sveriges största mässor, erbjuder en mängd aktiviteter och tjänar som en fascinerande mötesplats.

Men Kista är inte bara för den aktiva och yrkesmässiga. Området ligger även nära flera grönområden, inklusive Järvafältet - ett av länets största naturreservat. Här kan du njuta av löpspår, picknickområden och en känsla av lugn och ro. Kista verkligen har något att erbjuda alla.

Kista Galleria är ett komplett shoppingcenter som erbjuder allt du kan behöva för din dagliga livsstil. Det innehåller ett brett utbud av klädbutiker för att hålla dig uppdaterad med de senaste modetrenderna. Dessutom har Gallerian en varierad foodcourt och många matbutiker för att tillgodose alla dina matbehov.

För den som söker underhållning finns det även en mängd kvällsaktiviteter att njuta av. Du kan till exempel ta del av de senaste filmerna på biografen, eller om du är en sportentusiast, kan du njuta av en kväll på sportbaren. Kista Galleria erbjuder en mängd aktiviteter för att fylla din fritid med nöje och avkoppling.

Kommunikationer

Kollektivtrafiken i Kista är både effektiv och omfattande. Tunnelbanan tar dig till Stockholm Central på bara ca. 17 minuter, medan busslinjer erbjuder bekväm transport till Barkarby, Sollentuna och Spånga. För dem med internationella eller inrikes resplaner är Arlanda flygplats lättillgänglig. Med flygbussar som avgår var 20:e minut kan du komma till flygplatsen på ungefär 30 minuter. Oavsett vart du vill åka, är Kista perfekt beläget för snabb och bekväm transport.


Dokument

Ekonomi
Avgift
5 845 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
Värme, kallvatten, källarförråd. Det tillkommer en kostnad för Bahnhof (bredband 1000/1000 Mbit/s, IP-Telefoni) samt Sappa TV om 115 kr/månad. Utöver ovan angiven månadsavgift tillkommer även en avgift för varmvatten. Månadsavgift för varmvatten debiteras efter individuellt uppmätt förbrukning
Försäkring
50 kr/mån
Hushållsström
150 kr/mån
Varmvatten
100 kr/mån
Bredband/TV/IP-Telefoni
115 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
415 kr/mån
Antal personer i hushållet
2
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning reparationsfond
Inre reparationsfond saknas
Överlåtelseavgift
1 208 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
483 kr
Andel i förening
0,45295 %
Pantsättning
är inte pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2023-09-06.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Styrelsen har beslutat om en avgiftshöjning på 15% från 1:a september 2023.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Kista i stockholm

Kista

Välkommen till Kista! Här bor du med närhet till övriga Storstockholm då kommunikationsmöjligheterna är mycket goda. Kista är även centrum för flera företag och dess kontor vilket gör att möjligheten att arbeta nära hemmet är mycket goda här.


01
Fördelar med området
Butiksgata/köpcentrum Stort shoppingutbud Restaurangtätt Stort nöjesutbud Bussar Restauranger Parker/Grönområden Tågstation Gym Bowling Sportbar Bio Tennis Tunnelbana

02
Kommunikationer

Från Kista är det mycket lätt att ta sig kommunalt till vart du än önskar. Med tunnelbanans blå linje tar det ca 17 minuter in till Stockholm City varifrån övriga tunnelbanelinjer går samt samtliga pendeltågslinjer som bland annat mot Nynäshamn, Bålsta, Arlanda och Uppsala.

Tar du dig istället med buss från Kista i ca 6 minuter till Helenelund Station går även här pendeltåg mot Södertälje, Arlanda och Uppsala.
Exempel på andra bussar som går från Kista är 155 mot Brommaplan (23 min), 178 Mörby station / Danderyds sjukhus (7 min) och Jakobsbergs station (22 min).

Det har planerats att bygga ut en Kistagren av tvärbanan och detta förslag trädde kraft i början på 2018. Tvärbanan kommer även att gå till Bromma flygplats och Helenelund. För mer information om projektet, vänligen besök https://www.sll.se/tvarbanan-kista-helenelund.


03
Natur och fritid

I området finns flera sevärdigheter så som Kista Science Tower och Victoria Tower. Här kan du åka upp och ta en fika eller bara titta på utsikten. Är du shoppingsugen finns här även Kista Galleria med ett brett utbud av butiker och restauranger.

Är du mer av en friluftsmänniska går det lika bra då du lätt når det milslånga Järvafältet med fin natur och trevliga promenadstråk. Vill du hålla dig aktiv, men inte har tid att ta långa promenader i skogen finns här i Kista flertalet gym till ditt förfogande så som Friskis&Svettis och Fitness24seven.


04
Barnomsorg och skolor

I Kista finns flertalet förskolor så som Förskola Personalkooperativet Järvagården, Förskola Fröhuset och Förskolan Minichipsen AB.
Om man ser till grundskolor i området finns bland annat Kista grundskola (F-9) och Internationella Engelska Skolan Kista (4-9).
För mer information om Stockholm Stads skolor, vänligen besök https://www.stockholm.se/ForskolaSkola/.


05
Affärer och restauranger

I och med Kista Galleria som ligger i hjärtat av Kista med sina 180 butiker och restauranger är servicen i området mycket god. Här finns även biograf Filmstaden Kista samt O’Learys med både Bowling och Gokartbana.


Använd kartan
X

Platser

SUBWAY

125 m


McDonalds

126 m


Moe's Burger

133 m


Zan By Pong

138 m


La Roma

148 m


Svenska internationella förskolan

145 m


Förskolan Minichipsen AB

192 m


Thoren Innovation School

195 m


Skola

222 m


Internationella Engelska Skolan Kista

250 m


Prima Gross

208 m


Harmony Straw

341 m


Kista Grossen

407 m


Lidl

426 m


MATKANONEN

433 m


Helenelund

1,25 km


Helenelunds station

1,25 km


Sollentuna

2,64 km


Spånga

3,43 km


Spånga station

3,46 km


Kista Bus Station

165 m


Kista centrum

188 m


Kista

210 m


Kista gård

357 m


Norgegatan

394 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Tågstation
  Helenelund
  1,25 km
  9 min
  5 min
  22 min
 • Hållplats
  Kista Bus Station
  165 m
  1 min
  1 min
  3 min
 • Hav
  2,82 km
  11 min
  12 min
  43 min
 • Sjö
  593 m
  2 min
  4 min
  13 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Ender eller Farzad!

Ender Karaman
Ansvarig mäklare
Talar även English.
Farzad Mirzazadeh
Assisterande mäklare
Talar även English.

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.