Tre byars väg 150 / Karlösa / Norrtälje

Unikt tillfälle att förvärva en bit kulturhistoria.

Slutpris
1 560 000 kr
Boarea/biarea
113/47 kvm
Tomtarea
1.1 ha
Rum
3 rum (2 sovrum)
Såld
2019-11-09
Bostaden är såld!

Denna villa på Tre Byars Väg såldes av oss 2019-11-09. Se alla våra försäljningar i Norrtälje samt även på Tre Byars Väg

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Karlösa är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Unikt tillfälle att förvärva en bit kulturhistoria. Karlösa kvarn har anor från mitten av 1800-talet. Kvarnen i sin nuvarande form byggdes upp i början av 1900-talet. Fastigheten är på dryga 13 000 kvm och går längs ån . Miljön på fastigheten är helt unik och dom senaste 20 åren har inte så mycket underhåll utförts. Här finns unik möjlighet för den som vill skapa ett helt unikt boende eller verksamhet. Fastigheten består av flera byggnader. Den stora gamla kvarnen är i fyra plan och har en bostadsdel. Gamla kvarn bostaden är ett klassiskt torp som har två sovrum, vardagsrum och kök. Alla byggnaderna är i stort behov av underhåll och fastigheten kommer säljas med inventarier och med total friskrivning. Fastigheten har haft egen el-produktion via vattenturbin samt elverk men idag bara via elverk.

Kvarnens historia.
I början på 1900-talet var kvarnen igång året om och gav arbete till två mjölnare. Det fanns även en såg som användes en kortare tid på året. Under 1950-talets första hälft betraktades Karlösa kvarn som en modern anläggning. Mest maldes här säd till djurfoder. Även sågverk fanns, antagligen för gårdens behov. År 1966 styckades kvarnen från Karlösa gård och sedan dess ägs kvarnen av nuvarande ägare.

Varmt välkomna

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.