Erikssund 543

Erikssund 543

Slutpris

12 400 000 kr


Sigtuna

Erikssund 543


Slutpris
12 400 000 kr

Sigtuna

Villa med sjötomt endast 10 minuter från Sigtuna!

Exklusiv villa med magisk sjötomt!

Missa inte chansen att förvärva en ståtlig villa i bästa västerläge direkt vid Mälarens vattenkant.

Välkommen till Villa Ekbacken!
På en lugn återvändsgata strax utanför Sigtuna Stad står en välplanerad villa byggd år 2008 samt ett dubbelgarage och en sjöstuga med en angränsande stor brygga samt möjlighet till en egen ”liten strand”.
Huset som är byggt med flera burspråk har en mycket trevlig planlösning där man har tagit tillvara på alla utrymmen väl. Båda våningsplanen har vattenburen golvvärme. Uppvärmningssystemet är bergvärme vilket ger låga driftskostnader.

När man öppnar dörren till huset slås man direkt av den fantastiska utsikten mot vattnet. Den öppna planlösningen mellan kök, matplats och vardagsrum är tilltalande och det finns gott om sociala ytor. Från vardagsrummet nås balkongen med vyn över Mälaren med magiska solnedgångar. Utöver de öppna ytorna finns det två sovrum samt ett badrum på entréplan.
På souterrängplanet finns ytterligare två sovrum, ett stort badrum med både dusch och badkar, gillestuga, tvättstuga samt två olika klädkammare. Från flera av rummen nås den mysiga tomten och den fina trädgården. I gillestugan sitter en stor täljstenskamin som värmer bra under kalla dagar!

I den välskötta och helt inhägnade trädgården finns en stor köksträdgård med bla jordgubbar, björnbär, gräslök, plommonträd, äpple och päronträd. Där hittar du även det stora växthuset med möjlighet till att odla allt från örter till grönsaker.

När du svänger av väg 263 så får du direkt en lugn känsla i kroppen när du åker omgiven av hästhagar och natur och du slås av den otroliga utsikten av Mälaren vid huset. Med bara 10 min gångavstånd till padelbanor och vinterbad med bastu ligger Erikssunds slott och padelanläggning.

Till Sigtuna går det skolbuss för barnen och det finns även en SL busslinje som går direkt till pendeltåg i Bålsta och Märsta. Till Arlanda går det direktbuss från Sigtuna eller bara 25 min med bil. Till hållplatsen är det endast fem minuters promenad. Har du egen båt så kan du åka direkt från din egen brygga in till Sigtuna, Skokloster eller varför inte ut i skärgården?

Fler bilder tillkommer nästa vecka.

Säljarens tankar:
På denna vackra plats har vi skapat fantastiska minnen för livet. Hos ”mormor och morfar” har vi firat jul, åkt pulka, badat och fiskat i Mälaren, gjort skridskobana på vattnet innanför tomten, matat fiskarna i fiskdammen, plockat frukt och bär i trädgården och tagit båten till Sigtuna för att äta glass och spela minigolf. Minnena är många. Detta fantastiska hus sväljer hela familjen, både barn och barnbarn, för många mysiga dagar tillsammans.
En ynnest att få ha plockat av köksträdgården till middagen, läst böcker framför brasan en regnig höstdag, tagit långa promenader i skogen med hunden, vinterbadat, ätit skaldjur på bryggan men också så många fantastiska solnedgångar vi sett från balkongen. Nu är det dax att lämna Villa Ekbacken och bege sig på nya äventyr på annan ort. Vi hoppas nästa köpare kommer älska detta ställe så mycket som vi har gjort.


Boarea/biarea
160/39 kvm
Driftkostnad
43 688 kr/år
Tomtarea
1 938 kvm
Rum
6 rum (4 sovrum)
Såld
2023-09-29

Mäklarhuset Sigtuna Märsta Rosersberg

Denna villa på Erikssund såldes av oss 2023-09-29. Se alla våra försäljningar i Sigtuna samt även på Erikssund.

Boka värdering

Helena Bohman

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.