Drotsvägen 11

Drotsvägen 11

Slutpris

8 100 000 kr


Pungpinan / Bagarmossen / Kärringstan— Skarpnäck— Stockholm

Drotsvägen 11


Slutpris
8 100 000 kr

Pungpinan / Bagarmossen / Kärringstan— Skarpnäck— Stockholm

1920-tals villaidyll. Friköpt. Plan trädgårdstomt. Nära T-bana och Nackareservatet.

Välkommen till ditt framtida drömhem i ett av söderorts mest charmiga och historiska områden - en fantastisk 1920-tals villa med en plan trädgårdstomt som är perfekt planerad för en aktiv livsstil med lekande barn. Det här är inte bara ett hem, det är ett livsstilsboende.

Denna pampiga villa från 1920-talet har delvis bevarad tidstypiska charm och karaktär samtidigt som den har uppdaterats under dess levnadsdagar. Radiatorerna står stadigt och andas tidigt förra sekel, trägolvet i vardagsrummet är vackert och den öppna spisen är en värmekälla som kommer väl till pass nu under de kalla månaderna. Planlösningen är väldigt praktisk eftersom kök, matplats, vardagsrum och i förlängningen utgång till altan och trädgård hänger samman. Övervåning har två sovrum och wc. Källare har två rum i olika storlekar, badrum, förråd och pannrum. Pannrummet har en ingång utifrån så det kanske blir den praktiska grov-ingången.

Trädgårdstomten är en grön fröjd för ögat och en oas av lugn och ro. Lummig och vackert planerad med ett för idag lite för vilt vuxet odlingsland. För trädgårdsentusiasten är odling given. Syrenberså i ena änden, praktisk bod för trädgårdsverktyg och förvaring. Det finns både äppelträd och bärbuskar som gränsar mot grannen åt andra hållet. I mitten den perfekta gräsmattan för barn fulla med spring. Fotboll, studsmatta, kubb, air-track ja, det du behöver kan säkerligen utövas här hemma. Sommardagar med familj och vänner, grilla under blå timmen eller snöbollsbus under vintern.

Läget innebär också en avkopplad livsstil bortom stadens puls men likväl nära eftersom tunnelbanan bara är ca 10 minuters promenad bort. Både Bagarmossen och Kärrtorps station. Pendlingsresa till Stockholms city går snabb. Dessutom cykelnära!

Lagmansplan är en ståndaktig kvarterspark som man ser från fönstret ett kvarter bort inbäddad som en lummig oas mellan 1920-talshusen i området. Platsen domineras av två rader med flerstammiga gamla lindar som orienterar sig nordsydligt, med en kallmurad terrass i fonden. Den flacka gräsytan kantas av en bergknalle i natursten och buskage av bland annat nypon och snöbär. Parken är utformad till en geometriskt strikt prydnadspark. En central gräsyta kantad av lindar i rader avslutas i en rundad, upphöjd terrass. Här finns möjlighet att sitta i skuggan under träden eller att leka på den flacka gräsytan. I parkens utrustning ingår parksoffor och en skräpkorg. På terrassen står ett par bänkbord och en mindre lekställning. Parken används årligen till en härlig loppmarknad och flera minnesvärda midsommarfiranden har skapat samhörighet och minnen för livet.

Detta är mer än bara ett hus; det är en möjlighet att omfamna en livsstil som kombinerar det bästa av Stockholms stadsliv med den fridfulla skönheten och gemenskapen i en tidstypisk villabebyggelse från 1920-talet.

Välkommen till Drotsvägen - en riktig pärla och snart ditt hem!


Boarea/biarea
80/46 kvm
Driftkostnad
51 378 kr/år
Tomtarea
550 kvm
Rum
5 rum (2-4 sovrum)
Såld
2023-11-01

Mäklarhuset Hammarbyhöjden

Denna villa på Drotsvägen såldes av oss 2023-11-01. Se alla våra försäljningar i Skarpnäck samt även på Drotsvägen.

Boka värdering

Erik Åkerberg

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.