Dammtorps Allé 12
Dammtorps Allé 12
Amanda Fernqvist, ansvarig mäklare i Solna
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Amanda Fernqvist

Ansvarig mäklare

Till salu

Dammtorps Allé 12

Utgångspris

4 995 000 kr


Utgångspris

4 995 000 kr



Solna-Järvastaden— Solna

Dammtorps Allé 12


Till salu
Utgångspris
4 995 000 kr

Solna-Järvastaden— Solna

Charmig och ljus 4-rumslägenhet som du inte vill missa - högst upp!

Välkommen till denna soliga, charmiga och rymliga 4-rumslägenhet i gavelläge, högst upp i huset! Med en yta om 91,5 kvadratmeter erbjuder lägenheten generösa utrymmen och bekvämligheter för en trivsam vardag. En inglasad balkong om hela 8 kvadratmeter förlänger boendeytan och gör att lägenheten stora delar av året kan nyttjas som en 5:a. Balkongen är en mycket uppskattad del av lägenheten med hög mysfaktor. En avkopplande plats att hänga på både dagtid, med dess många soltimmar, och kvällstid med tända ljuslyktor, där känslan av att befinna sig utomlands ofta infinner sig.

Det ljusa köket är modernt utrustat med högkvalitativa vitvaror och gott om förvaringsutrymmen. Nya köksluckor i färgen Dimgrå från Härjedalskök pryder köket sedan början av 2022. Här finns det gott om plats för en matgrupp med upp till 8 personer, en perfekt plats att samla familj och vänner till gemensamma måltider, där den intilliggande balkongen blir en naturlig förlängning av köket. Vardagsrummet är rymligt med stora fönster i flera väderstreck som släpper in rikligt med naturligt ljus, vilket ger en ljus och inbjudande atmosfär. Ytorna är väl tilltagna så även här finns det gott om plats för att umgås med vänner och familj. Lägenheten har tre välplanerade sovrum med gott om plats för förvaring och möblering, vilket gör lägenheten idealisk för både familjer och par. Alla sovrummen har fri utsikt mot det närliggande naturreservatet, en rogivande atmosfär att vakna upp till. De finns två badrum där det ena är lite större och utrustat med både badkar, tvättmaskin och torktumlare, för extra bekvämlighet. Det andra badrummet är också välutrustat med en dusch, vilket ger flexibilitet för de boende.

Utsikten mot Igelbäckens naturreservat är något som gör denna lägenhet till en riktig pärla. Lägenheten är perfekt för den som söker en harmonisk och bekväm bostad med närhet till både natur och stadsliv. Till lägenheten hör ett källarförråd om cirka 3 kvadratmeter och det finns tillgång till en stor hiss. Möjlighet finns också att göra om denna lägenhet till en 5:a, se alternativ planlösning.

Lägenheten är belägen i en välskött förening i ett av Järvastadens lugnaste och bästa lägen, vilket skapar en trygg och trivsam boendemiljö. Dammtorps Allé är känt för sitt lugna och familjevänliga kvarter, samtidigt som det har närhet till stadens puls och olika bekvämligheter. Bara ett par minuters promenad bort finns det en busshållplats som enkelt tar dig till antingen Ulriksdals pendeltågsstation eller tunnelbanan i Hallonbergen på mindre än 5 minuter, där båda färdmedlen enkelt tar dig vidare in till T-centralen på cirka 10 minuter. Ett kort promenadavstånd bort ligger den ligger välbesökta och berömda Mulle Meck-parken, där barnen garanterat kommer att stortrivas. Om husknuten hittar du den lokala och välsorterade Ica-butiken, Ica Järvastaden, med bekväma öppettider 7-22 och med en väldigt trevlig personal. Ett stenkast bort ligger också Mall of Scandinavia, där det mesta inom shopping går att hitta under ett och samma tak. Ett populärt utflyktsmål inom gångavstånd är också Överjärvagård, där finns bland annat djur, kafé och en antikaffär.

För den friluftsälskande, aktiva och sportintresserade erbjuder områdena kring Järvastaden en fantastisk natur med en rad olika aktiviteter, såsom elbelysta löp- och skidspår, utegym, fotbollsplaner, mountainbikespår mm. I närområdet finns också gym, padelhall, tennishallar, tandläkare, restauranger, café, frisör, skräddare och kemtvätt. En helt nyöppnad Kry Vårdcentral finns nu också ett par hundra meter bort. Vill man storhandla ligger både stora Coop och Willys på 5 minuters bilavstånd. Fem minuters promenad bort ligger en ny stor skola (åk F-9), och det finns gott om förskolor! Till hösten öppnar också en kommunal grundskola i området.

Välkommen till Järvastaden, här kommer du garanterat att trivas! Missa inte detta unika tillfälle!


Budgivning pågår
4 900 000 kr
Visa bud
Utgångspris
4 995 000 kr
Boarea
91.5 kvm
Avgift
5 373 kr/mån
Rum
4 rum (3 sovrum)
Våning
4 av 4 (Hiss finns)

Mäklarhuset Bromma/Solna/Sundbyberg

Kontakta Amanda för mer information kring Dammtorps Allé 12 Anmäl intresse.

Amanda Fernqvist

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.



Rumsbeskrivning

01
Hall

Välkommen in till en trevlig hall med många alternativ för möblering. Gott om förvaring i form av garderober, bland annat en stor skjutgarderob, samt utrymme för sittplats. Målade väggar i vitt. Golvet pryds med ekparkett.


02
Sovrum 1, sovrum 2, sovrum 3

Tre välplanerade sovrum med ett härligt ljusinsläpp och gott om plats för förvaring och möblering. En stor skjutgarderob finns i det stora sovrummet. Målade väggar i ljusgrå kulör i samtliga sovrum. Golvet pryds med ekparkett.


03
Badrum stora

Det större badrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare för extra bekvämlighet. En stor arbetsyta och djupa skåp ovanför gör det enkelt att hålla ordning på tvätthögarna. Spotlights i taket, badkar, grå klinker på golvet och vitt kakel som pryder väggarna.


04
Badrum lilla

Det mindre badrummet ger flexibilitet för de boende med ett extra badrumsskåp och dusch. Vitt kakel pryder väggarna, klinker i grå färg på golvet.


05
Kök

Köket är modernt och välutrustat med högkvalitativa vitvaror, induktionshäll, spisfläkt, ugn, mikro, kyl/frys och integrerad diskmaskin. Köket har gott om förvaringsutrymmen och nya köksluckor från Härjedalskök pryder köket sedan början av 2022. Här finns också gott om plats för en matgrupp, perfekt för gemensamma måltider. Målade väggar i vitt. Golvet pryds med ekparkett.


06
Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med stora fönster i flera väderstreck som släpper in rikligt med naturligt ljus, vilket ger en ljus och inbjudande atmosfär. Ytorna är väl tilltagna och här finns det gott om plats för att umgås med vänner och familj. Även från vardagsrummet kan man njuta av den fina utsikten mot naturreservatet och takåsarna i området bredvid. Målade väggar i vitt. Golvet pryds med ekparkett.


07
Balkong

En praktisk inglasad balkong i söderläge som förlänger boendeytan och erbjuder en avkopplande plats med utsikt över omgivningarna, perfekt för alla årstider.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

91,5 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

4 (3 sovrum)

Våning

4 av 4


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

2014

Kommentar, byggnad

Flerstadsbohus
2-glas

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme
endast kolfilterfläkt


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Energiprestanda, primärenergital

83 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2018-11-12


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Obligatorisk anslutning till tv, bredband och telefoni. Avgiften är 244 kr per månad, och ingår inte i föreningens månadsavgift.
En digitalbox (som ägs av den boende)
Ett basutbud av tv-kanaler
En router (som ägs av den boende)
Datatrafik
Routern ger trådlöst nätverk samt fördelar trafik för tv, data och telefon till de uttag som finns i lägenheterna. Prestandan på bredbandet är 500–1000 Mbit/s.
obligatorisk anslutning till tv, bredband och telefoni. Avgiften är 244 kr per månad, och ingår inte i föreningens månadsavgift.
En digitalbox (som ägs av den boende)
Ett basutbud av tv-kanaler
En router (som ägs av den boende)
Datatrafik
Routern ger trådlöst nätverk samt fördelar trafik för tv, data och telefon till de uttag som finns i lägenheterna. Prestandan på bredbandet är 500–1000 Mbit/s.


05
Balkong

Ja


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Vi har inga garage- eller parkeringsplatser i föreningen. Det finns i kringliggande hus där man kan hyra in sig. Man vänder sig då till styrelsen för den förening man är intresserad av att hyra in sig i. Utöver det är det boendeparkering utmed gatan. Kontrollerat 2024-01-16


Ekonomi

01
Avgift

5 373 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme och vatten

Kommentar, månadsavgift

Varje lägenhets förbrukning av varmvatten och el avläses varje månad och debiteras kvartalsvis på månadsavin.
Obligatoriskt tillägg som avser Triple play om 244kr/mån.

Försäkring

350 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

350 kr/mån

Antal personer i hushållet

4

Kommentar driftskostnad

*Notera att driftkostnaderna är baserade på 4 personer i hushållet.

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

2,5 % av gällande basbelopp kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

1,0% av gällande prisbasblopp kr

Andel i förening

2,0362%

Andel av årsavg.

0,020362

Pantsättning

är pantsatt.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Ingen avgiftsförändring är beslutad. Kontrollerat 2024-01-18


Föreningen

01
Benämning

Brf Daggkåpan i Järvastaden. I föreningen finns 60 lägenheter.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Daggkåpan i järvastaden är en äkta bostadrättsföreningen, med totalt 60 bostadrätter.
Byggnaden är relativt (uppbyggd 2012)

Kommande renoveringar

Inga kommande renoveringar är planerade, kontrollerat 2024-01-18

Avgiftsförändringar

Ingen avgiftsförändring är beslutad. Kontrollerat 2024-01-18

Gjorda renoveringar

Vi har inte utfört några större renoveringar då fastigheterna är relativt nybyggda, fyller 10 år år 2024.

Övriga utrymmen i föreningen

Barnvagnsförråd/cykelförråd: JA
Övrigt: Källarförråd

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

636 319 kr


Området

01

När du bor här kommer du att uppskatta den nära tillgången till olika rekreationsmöjligheter. Reservatet erbjuder inte bara vackra naturscener, utan även en mängd aktiviteter för den som gillar att vara utomhus. Ett omfattande nätverk av motionsspår och mountainbikespår finns inom gångavstånd, perfekt för dem som älskar att hålla sig i form medan de njuter av naturen.

För de kulturellt intresserade ligger Överjärva gård och Ulriksdals slott också i närheten, där du kan utforska historien och arkitekturen i området. För familjer är Mulle Meck en rolig och lärorik plats att besöka, med interaktiva utställningar och aktiviteter för barn i alla åldrar. Ca 500 meter från bostaden finns också Jaktvillan, en lokal som boende i Järva staden får ta del av och kan hyra till olika privata evenemang. På sommaren finns det även chans till att avnjuta en glass från glasskiosken. Jaktvillan kan nyttjas helger samt vardagskvällar. Under året arrangeras en mängd olika aktiviteter för både barn och familjer tillsammans, vilket främjar gemenskapen i grannskapet.

Sammantaget erbjuder området en fantastisk balans mellan natur med härligt fågelliv med promenadspår men även kultur och rekreation. Därmed är det en idealisk plats för den som söker en aktiv och mångsidig livsstil.

Kommunikationer

Den strategiska platsen gör det också bekvämt att använda kollektivtrafik. Tunnelbanestationen Hallonbergen ligger praktiskt taget runt hörnet och erbjuder en effektiv transportlänk när pendeltågen inte är ett alternativ. Detta gör det enkelt att pendla till och från området, samt att utforska andra delar av staden bekvämt och snabbt.

Oavsett om du behöver ta dig till jobbet, skolan eller bara vill utforska Stockholm, ger närheten till tunnelbanan dig flexibilitet och smidighet i dina resplaner. Så oavsett om du föredrar att ta det lugnt i naturen, utforska kulturella sevärdheter eller pendla till stadens centrum, har du bekväma transportalternativ inom räckhåll.

Kry vårdcentral har även öppnat ca 100 meter från bostaden.

Förutom närheten till matbutiker så finns den lokala Ica Järvastaden, med endast 3 minuters promenad som har öppet mellan 7:00-22:00 alla dagar. Väldigt trevlig personal och butiken är mycket välsorterad.


Dokument

Ekonomi
Avgift
5 373 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme och vatten
Kommentar, månadsavgift
Varje lägenhets förbrukning av varmvatten och el avläses varje månad och debiteras kvartalsvis på månadsavin.
Obligatoriskt tillägg som avser Triple play om 244kr/mån.
Försäkring
350 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
350 kr/mån
Antal personer i hushållet
4
Kommentar driftskostnad
*Notera att driftkostnaderna är baserade på 4 personer i hushållet.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
2,5 % av gällande basbelopp kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
1,0% av gällande prisbasblopp kr
Andel i förening
2,0362%
Andel av årsavg.
0,020362
Pantsättning
är pantsatt.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Ingen avgiftsförändring är beslutad. Kontrollerat 2024-01-18

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

Järva Pizzeria Solna

119 m


Yoku Sushi

138 m


Angelos Bistro

215 m


Pizza Erolisa

263 m


Manuella Restaurang Sundbyberg

465 m


Öppna förskolan Solvändan

240 m


I Ur och Skur Grönlingen

316 m


Igelbäckens förskola

357 m


Raoul Wallenbergskolan Järvastaden

407 m


Stora Coop

1,02 km


king rox

1,06 km


Supermarket 98

1,07 km


Hemköp

1,1 km


Dukan - Affär & tobak Sundbyberg

1,68 km


Spegeldammsparken

159 m


Brotorp

243 m


Råsta

333 m


Ulriksdal

1,17 km


Solna

2,31 km


Sundbyberg

2,58 km


Solna station

2,66 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    396 m
    3 min
    2 min
    7 min
  • Hav
    2 km
    11 min
    13 min
    55 min
  • Tågstation
    Ulriksdal
    1,17 km
    5 min
    4 min
    18 min
  • Hållplats
    Spegeldammsparken
    159 m
    1 min
    1 min
    3 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Amanda!

Amanda Fernqvist

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.