Köp och sälj bostad med Mäklarhuset Solna

Din lokala mäklare i Solna / Sundbyberg

Hos oss finner du skickliga fastighetsmäklare med hög lokalkännedom. Vi är dessutom en del av en av Sveriges ledande mäklarkedjor och finns runtom i hela vårt land. Här i vårt kära Solna och Sundbyberg är det vi som har koll på läget, alltifrån var de olika skolorna finns till hur bussarna går och närmsta butiker och restaurangerna.

Med styrkan hos en stor mäklarkedja och kunskapen i lokalt kontor är det oss du ska prata med om alla delar gällande din bostad och försäljning. Vi kan alla stegen från värdering av din bostad till att veta var just dina köpare finns.

Låt inte slumpen avgöra slutresultatet när du ska sälja ditt hem, gör istället ett noggrant och medvetet val av fastighetsmäklare. Du och ditt hem är värd att få den bästa lösningen oavsett om det är en villa, ett radhus eller en bostadsrätt.

Så varmt välkommen till mäklarna med koll på läget i Solna och Sundbyberg

Kunder som återkommer

Ibland kan det vara svårt att hitta en bra mäklare, likväl som det kan vara svårt att hitta en bra hantverkare. När man hittat en duktig fastighetsmäklare så ska man hålla hårt i sin kontakt. Ett bevis på att vi är duktiga är att vi har så pass många återkommande kunder. Att ha nöjda kunder är en förutsättning för att lyckas som mäklare långsiktigt. Vi älskar Solna och Sundbyberg och vår målsättning är att våra kunder ska älska Mäklarhuset och alla våra mäklare!

Kostnadsfri värdering

Inför en försäljning så bjuder vi dig på en kostnadsfri värdering och passar på att berättar om hur vi kan sälja din bostad i Solna / Sundbyberg till rekordpris, oavsett om du bor i lägenhet, radhus eller villa.

Vanliga upplägg för provisionen

Det finns olika upplägg för mäklararvoden. Dessa är de tre vanligaste arvodesmodellerna:

Fast arvode i kronor, som bestäms i förväg när uppdragsavtal tecknas:
Arvodet påverkas inte av slutpriset. Denna modell är bra om man redan innan försäljningen drar igång vill veta vad arvodet kommer bli.

Fast arvode i procent baserat på slutpris:
Denna procentsats bestäms i förväg när uppdragsavtalet tecknas. Arvodet påverkas av slutpriset då summan blir en viss procentsats av slutpriset.

Fast grundarvode i kronor med en stege eller trappa i procent:
Här blir grundarvodet något lägre än om man enbart har ett fast arvode, men om slutpriset når en viss nivå får mäklaren en viss procent av allt som överstiger denna nivå. Arvodet kan alltså påverkas av slutpriset men måste nödvändigtvis inte göra det. Denna arvodesmodell kan vara ett bra incitament för mäklaren att jobba ännu hårdare för att nå ett högre slutpris.

De saker som kan ingå i ett arvode är bland annat:
-Värderar bostaden, det brukar ske i samband med att mäklaren kommer hem till dig och presenterar sitt erbjudande. De flesta värderingar är kostnadsfria.
-Ger tips och råd inför försäljning, vilka föremål som behöver tas bort inför visning/fotografering eller förslag på styling.
Inhämtar information om bostaden från föreningen, till exempel hur stor bostaden är eller renoveringsarbeten som gjorts inom föreningen.
-Anlitar en fotograf, som fotograferar din bostad och retuscherar bilderna innan de läggs in i objektsbeskrivningen.
-Marknadsför din bostad, till exempel i objektsbeskrivningen, på olika bostadssajter och olika sociala medier.
-Håller i visningar och extravisningar om det behövs, samt finns tillgänglig på telefon för frågor om bostaden.
-Tar kontakt med spekulanter som har närvarat på visningar för att se om budintresse finns eller om hen kan besvara några frågor om bostaden.
-Driver budgivning och sköter eventuella förhandlingar med spekulanter.
-Kontrollerar köparens ekonomi och ser till att lånelöfte finns från bank.
-Upprättar alla dokument och håller i kontraktskrivning.
-Tar hand om handpenning till dess att tillträde sker.
-Sköter all kontakt med bank inför till- och frånträde.
-Upprättar alla dokument inför och håller i till- och frånträde.
-Arkiverar alla dokument.

Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka en kostnadsfri muntlig värdering, samt rådgivning med en av våra mäklare som är expert på ditt område.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Tidigare försäljningar

Visa fler
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka fri värdering
Hitta till oss