Basit Malik, ansvarig mäklare i Solna
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Basit Malik

Ansvarig mäklare

Förberedd försäljning

Hagalund—

Solna




Hagalund— Solna


Förberedd försäljning

Hagalund— Solna


Referensnummer
560 247
Boarea
33 kvm
Rum
1 rum

Mäklarhuset Bromma/Solna/Sundbyberg

Kontakta Basit för mer information kring Anmäl intresse.

Basit Malik

Ansvarig mäklare
Talar även engelska, hindi, punjabi, urdu ...+3

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.



Området

Hagalund

Hagalund ligger centralt i Solna och gränsar i norr mot Järva, i öster mot Haga, och i väster mot Råsunda och Skytteholm. Hagalund är inte bara de blåa husen på Hagalundsgatan utan innefattar hela området som Solnavägen/Frösundaleden inramar.


01
Fördelar med området
Sportevenemang Parker/Grönområden Stort shoppingutbud Gym Caféer Växande område Lokal spårtrafik Sport och friluftsliv Liv i rörelse Bussar Butiksgata/köpcentrum Tågstation Hundvänligt

02
Historia

Namnet Hagalund sägs ha sin härstamning efter torpet Haglund, som sen blev Hagalund, kanske för att det påminde om det mer kungliga Haga slott i närheten. Torpet ägdes av en liten gumma, som sålde kaffe till blåbärsplockande stockholmare.

Hagalund med dess varierade bebyggelse.
Nya Hagalund började byggas omkring 1890, samtidigt som Stockholm började växa och många människor bodde väldigt trångt, började man sälja tomter i Hagalund i Solna socken. Här fanns då egentligen bara ängar och blåbärsskogar, samt ett värdshus, och det var runt detta värdshus som byggnationen startade på mark som tidigare tillhört godset Övre Frösunda.


03
Fritid och Familjeliv

I Hagalund och Haga Norra finns flertalet restauranger, matbutik och i direkt närhet finns natursköna Hagaparken som erbjuder fina promenadstråk längs med Brunnsviken, härliga badmöjligheter under sommaren och skridsko- och pulkaåkning under vintern. I Hagaparken finns även Koppartälten, Fjärlishuset och Frösundavik med gym samt spaanläggning,


04
Shopping

Gångavstånd till nya stadsdelen Arenastaden där bla vår nationalarena Friends Arena ligger, som är byggd för att kunna anpassas till alla typer av evenemang. Här finns även Mall of Scandinavia, som är Nordens största köpcentrum, med över 230 butiker, 20 restauranger, Sveriges första IMAX biograf med Nordens största dukar och VIP-salonger.

Närhet till Solna Centrum, som är en modern galleria, finns inom gångavstånd. Här hittar man förutom ett hundratal butiker och ett 20-tal restauranger även ett brett serviceutbud så som apotek, bibliotek, vårdcentral och andra serviceinrättningar.


05
Kommunikationer

Från Hagalund tar det inte mer än 5 minuter med pendeltåg till city. Pendeltåget kompletteras med flera busslinjer, tvärbanan och T-banan som går i området. Du som bilpendlar kommer att uppskatta att det är lätt att ansluta till motorvägen med ca 7 minuter bilfärd till centrala Stockholm. När du ska resa längre ligger Bromma flygplats dessutom nära till hands och till Arlanda kan du ta dig med flygbussarna eller pendeltåget.


Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Basit!

Basit Malik

Ansvarig mäklare
Talar även engelska, hindi, punjabi, urdu ...+3
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.