Kungstensgatan 56

Kungstensgatan 56

Slutpris

13 000 000 kr


Vasastan— Stockholm

Kungstensgatan 56


Slutpris
13 000 000 kr

Vasastan— Stockholm

Stor representativ våning i fastighet anno 1888

Mycket attraktivt belägen på Kungstensgatan ligger denna representativa våning med dubbla kakelugnar. Våningen bevarar många tidstypiska detaljer, har en underbar atmosfär och en klassisk planlösning med oförstörd känsla. Vacker entré med platsbyggd förvaring och avhängningsyta. Fint renoverat badrum med dusch och wc till vänster från entrén. Hallen kopplar samman lägenheten med köket, vardagsrummet och serveringsgången, som i sin tur leder er vidare i lägenheten. Välutrustat kök med eleganta materialval och genomtänkta lösningar gör att köket rymmer allt som önskas. Här finns bland annat inbyggt högtalarsystem och tvättmaskin. Tre generösa rum i fil mot Kungstensgatan, kakelugnar i sällskapsrummet och ena rummet. Sällskapsrummet är luftigt och lättmöblerat med två stora spröjsade fönsterpartier för bästa ljusinsläpp, och erbjuder gott om plats för större soffgrupp och även för matbord. Två rum mot stängda och tysta innergården som idag disponeras som sovrum. Ytterligare ett badrum i romersk stil intill sovrummen. Lägenheten är välbevarad med genomgående flertalet detaljer från byggnadsåret, fina trägolv, vackra spegeldörrar, höga socklar, en generös takhöjd samt fina stuckaturer.

Mittemellan Vasaparken, Tegnérlunden och Observatorielunden, i kvarteret Kometen 8, ligger denna vackra fastighet anno 1888. Brf Heimdal nr 2 är en äkta bostadsrättsförening som sedan 1920 äger fastigheten Kometen 8. Föreningen upplåter 18 bostadsrätter. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret. Marken upplåts med äganderätt. Juridisk person godkänns inte. Den ekonomiska förvaltningen sköts av styrelsen och Carina Friberg Consulting AB. Föreningen har en mycket fin entré och grönskande innergård med bord och stolar sommartid. I källarplan finns ett spa med bastu och loungedel som medlemmarna får nyttja. Stort förråd tillhörande lägenheten i källaren.

Här bor ni med bästa tänkbara läge mellan grönskande Tegnérlunden och populära Odenplan och T-centralen. Ni har närhet till allt ifrån välrenommerade restauranger till kommunikationer, skolor och shopping. Omgivningarna kring lägenheten erbjuder flertalet välsorterade matbutiker, antikaffärer och träningsanläggningar och här finner ni även natursköna grönområden såsom populära Tegnérlunden och Observatorielunden. I närområdet finner ni kommunikationer i form av tunnelbana, innerstadsbussar samt flygbussarna. Stockholms Centralstation är bara en kort promenadsträcka bort. Här finns också pendel- samt regionaltåg och Arlanda Express.


Boarea
149.5 kvm
Avgift
5 550 kr/mån
Rum
5 rum
Våning
0,5 av 6 (Hiss finns)
Såld
2022-12-02

Mäklarhuset Stockholm Innerstan

Denna lägenhet på Kungstensgatan såldes av oss 2022-12-02. Se alla våra försäljningar i Stockholm samt även på Kungstensgatan.

Boka värdering

Emelie Jakobsson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.