Bergsunds Strand 42, 5tr / Södermalm /Högalid / Stockholm

Ljus tvåa med centralt läge och stor balkong med sjöutsikt!

Utgångspris
3 250 000 kr
Boarea
38 kvm
Avgift
1 245 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
5 av 5 (Hiss finns)
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse

Välkommen till denna ljusa tvåa med centralt läge och stor balkong med sjöutsikt!

Här bor ni med närhet till allt och omgivna av genomgående ljusa ytskikt. Hallen har säkerhetsdörr och erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Det rymliga sovrummet ger plats för en dubbelsäng, men även yta för andra möblemang. Härifrån finner ni utgången till bostadens nybyggda balkong som är högst upp i huset med utsikt mot både Årstavikens glittrande vatten och upp mot stadspulsen vid Hornstull. Här får ni plats med både bord och stolar samt växter. Köket befinner sig vägg i vägg till vardagsrummet och har naturligtvis diskmaskin. Här finns även gott om förvaring. Det trevliga vardagsrummet har utrymme för soffa, mediamöbel, bokhylla och annan trivselmöblemang. Fräscht badrum med ljusa ytskikt, golvvärme och naturligt ljus ifrån ett mindre fönster. Ett vindsförråd hör till lägenheten.

Brf Sågen 20 är en äkta förening som äger marken och omfattar 37st bostadsrätter samt 2st hyresrätter (dolda tillgångar). Den ena hyresrätten är en 4rok om 105kvm och kommer att upplåtas med bostadsrätt de närmaste månaderna vilket föreningen uppskattar kommer ge 6,5-8 Mkr till föreningens kassa. Efter det finns en hyresrätt (101 m2) kvar i föreningen. En annan dold tillgång i föreningen är vinden. Här finns även 3st lokaler som samtliga hyrs ut till ICA, vilket ger en mycket stabil och indexerad inkomst. Föreningen är därav inte oroliga för framtida räntehöjningar på föreningens lån. Det framgår inte av årsredovisningen, men föreningen har meddelat att de kommer amortera ca 4 Mkr av långfristiga skulder nu när balkong/fasad projektet är avslutat. Dessa tas från ett räntekonto där de placerat ca 5,5 Mkr sedan 2017 då den tidigare lilla hyreslokalen i bottenplan uppläts som en bostadsrättslägenhet.

Hornstull har med den kreativa atmosfären kommit att bli ett av Södermalms trendigaste områden. Här finns vatten och grönområden inpå knuten med Tantolundens parkliv och Bergsunds strands vackra vyer. Den nybyggda gallerian erbjuder nischade butiker, matvarubutiker och ett flertal restauranger med gemytlig atmosfär. Guldkorn som inte bör missas är Barbro, Tjoget, Käk och Laika. Missa heller inte kvartersbion Bio Rio med historiska lokaler vid Hornstulls Strand. Här är valmöjligheterna många! Här är kommunikationerna utmärkta med tunnelbanans röda linje som tar dig till centralen på 8 minuter och flera busslinjer såsom buss 4- och 54.

Varmt välkommen på visning!

Bilder
Sponsrade länkar
Fasad
Innergården
Trevliga promenadstråk vid vattnet
Hornstulls stora utbud av affärer, restauranger samt Metro
Söder Mälarstrand
Götgatan
Visa alla 25 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning

 • Hall
  Bra hall med goda förvaringsmöjligheter via krokar och hatthylla till höger om entrén samt via en stor garderob till vänster som även kan användas som städskåp.
 • Vardagsrum
  Vardagsrummet har utrymme för soffa, mediamöbel, bokhylla och annan trivselmöblemang.
 • Kök
  Köket är vägg i vägg till vardagsrummet och är utrustat med diskmaskin, micro/ugn-kombination, häll och diskho. Här finner flera över- och underskåp för förvaring. Trivsamt ljusinsläpp ifrån ett mindre fönsterparti.
 • Sovrum
  Rymligt sovrum med plats för en dubbelsäng, arbetsplats, garderobsvägg och bokhylla eller annan trivselmöbel. Härifrån finner ni utgången till balkongen.
 • Balkong
  Rymlig balkong med utsikt mot både Årstaviken och upp mot stadspulsen vid Hornstull. Här får ni plats med bord och stolar samt växter.
 • Badrum
  Badrum med vitt kakel och grått klinker. Bland utrustningen finner ni handfat med kommod, spegelskåp, dusch och wc. Naturligt ljus ifrån ett mindre fönster. Golvvärme.
Fakta

Beskrivning
 • Boarea
  38 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  2 (1 sovrum)
 • Våning:
  5 av 5
 • Tillträde:
  Enligt överenskommelse
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  1965
Energideklaration
 • Sammanställning:
  Energideklaration pågår
 • Beskrivning
  Det finns idag ingen giltig energideklaration för denna adress som är mindre än 10år gammal.
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  TV levereras av ComHem även för den som inte tecknar särskilt abonnemang. Internet via ComHem eller Telia fiber som båda finns indragna till varje lägenhet. Abonnemang tecknas direkt med leverantören av den boende.
Balkong
 • Rymlig balkong med utsikt mot både Årstaviken och upp mot stadspulsen vid Hornstull. Här får ni plats med bord och stolar samt växter.
Förråd
 • Beskrivning, förråd
  Till bostaden hör ett vindsförråd.
  Extra förråd som uthyres, kontakta föreningen vid intresse.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Föreningen har 25 bil- och 3 MC-platser i varmgarage. Just nu är det ingen kö av medlemmar, men det finns heller ingen ledig plats. Det är svårt att säga hur lång tid det kan ta att få plats men det brukar vara viss omsättning på platser så att en medlem kan få plats inom några månader-halvår. Det är ca fem st icke-medlemmar som önskar plats f n men medlemmar har företräde. Priset är 1500 kr/mån för personbil och 560 kr/mån för MC-plats.

  För att hyra plats eller andra frågor kring garaget maila styrelsen på: brfsagen20@gmail.com
Ekonomi

 • Avgift:
  1 245 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme och vatten
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I månadsavgiften ingår värme, vatten och ett vindsförråd. Hushållsel tillkommer enl fast schablonkostnad per månad på cirka 297kr.
  Läs mer kring detta, tv-kanaler m m här! http://brfsagen20.se/el-tv-internet/
 • Försäkring:
  200 kr/mån
 • Hushållsström:
  250 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  450 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  1
 • Kommentar, driftkostnad
  Driftkostnaden är schablonberäknad.
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 183 kr, betalas av köpare.
 • Andel i förening:
  2,25922
 • Pantsättning
  är inte pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2020-07-30.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Ingen avgiftsändring är planerad (avstämt med styrelsen 2020-07-29).
  Föreningen beskriver det såhär på deras hemsida: "Föreningen har goda intäkter från främst det egna garaget och från den stora butikslokalen i gatuplan (som hyrs av ICA). Eftersom dessa intäkter är indexerade och följer med den allmänna konjunktur- och ränteutvecklingen ser styrelsen inte framför sig att medlemmarnas årsavgifter kommer behöva höjas även om räntorna på föreningens lån skulle stiga."
Föreningen

 • Benämning:
  Brf Sågen 20.
 • Markägare
  Marken upplåtes med äganderätt
 • Allmänt
  Brf Sågen 20 är en äkta förening som förvärvade mark samt byggnad 2009. Föreningen upplåter idag 37 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt samt innehar 3 lokaler. I lokalerna huserar för tillfället mataffär. Föreningen är mycket välskött med alla större renoveringar utförda.

  Föreningen hyr även ut två lägenheter med hyresrätt (vardera drygt 100 m2). Dessa ger goda intäkter, men utgör också en stor dold tillgång som i framtiden kan komma att upplåtas med bostadsrätt.

  Sedan 2014 drivs föreningens garage av föreningen själv och platserna hyrs i första hand ut till medlemmarna (tidigare via Stockholms stad). Detta samt upplåtelser med bostadsrätt av tidigare hyresrätter har säkrat att föreningen även fortsättningsvis kommer att vara en äkta bostadsrättsförening.
 • Kommande renoveringar
  - Föreningen upprättar f.n. en ny digital underhållsplan.
  - De planerar att snygga till fasaden i gatuplan under andra halvan av 2020 (efter pågående fasad-/balkongprojekt).
  - Energideklaration är från januari 2010 och ny kommer upprättas inom kort. Där kommer man att ta med i beräkning att alla fönster är bytta sedan senast.
  - Ventilationen (OVK) är nästa projekt och bör bli under 2020 eller tidigt under 2021.
 • Avgiftsförändringar
  Inga planerade avgiftsändringar. Föreningen beskriver det såhär på deras hemsida: "Föreningen har goda intäkter från främst det egna garaget och från den stora butikslokalen i gatuplan (som hyrs av ICA). Eftersom dessa intäkter är indexerade och följer med den allmänna konjunktur- och ränteutvecklingen ser styrelsen inte framför sig att medlemmarnas årsavgifter kommer behöva höjas även om räntorna på föreningens lån skulle stiga."
 • Gjorda renoveringar
  2020 - Fasadrenovering med nya fönster och balkonger mot gatan
  2018 - Byte av värmeundercentral
  2017 - Stambyte och byte av tappvattenledningar i 10 lägenheter som drabbades av en fuktskada. Det betalades av föreningens försäkring.
  2016 - Fasadrenovering med nya fönster och balkonger mot gården
  2015, 2019 - Renoveringar av hissen
  2014 - Relining ("stamrenovering med partiellt stambyte")
  Läs om fler åtgärder som vi gjort här http://brfsagen20.se/om-foreningen/
 • Övriga utrymmen i föreningen
  - Tvättstuga med modern maskinpark från 2013 finns i källarplan och nås smidigt med hiss. Det finns två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare, samtliga avsedda för storhushåll och med hög kapacitet. I tvättstugan finns även en äldre men välfungerande centrifug samt kallmangel för den som önskar.
  - Förenigen har två cykelförråd i källaren.
  - Föreningen har en trevlig innergård med gemensamma sittgrupper och grillmöjligheter, träd och buskar, syréner, planteringar och stenläggning.
Området

 • Med den kreativa atmosfären har Hornstull kommit att bli ett av Södermalms trendigaste områden. Här finns vatten och grönområden inpå knuten med Tantolundens parkliv och Bergsunds strands vackra vyer. Den nybyggda gallerian erbjuder nischade butiker, matvarubutiker och ett flertal restauranger med gemytlig atmosfär. Guldkorn som inte bör missas är Barbro, Tjoget, Käk och Laika. Missa heller inte kvartersbion Bio Rio med historiska lokaler vid Hornstulls Strand. Här är valmöjligheterna många! Här är kommunikationerna utmärkta med tunnelbanans röda linje som tar dig till centralen på 8 minuter och flera busslinjer såsom buss 4- och 54.
Ekonomi
Avgift :
1 245 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår värme och vatten
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
I månadsavgiften ingår värme, vatten och ett vindsförråd. Hushållsel tillkommer enl fast schablonkostnad per månad på cirka 297kr.
Läs mer kring detta, tv-kanaler m m här! http://brfsagen20.se/el-tv-internet/
Försäkring :
200 kr/mån
Hushållsström :
250 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
450 kr/mån
Antal personer i hushållet
1
Kommentar, driftkostnad
Driftkostnaden är schablonberäknad.
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 183 kr, betalas av köpare.
Andel i förening :
2,25922
Pantsättning
är inte pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2020-07-30.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Planerade avgiftsändringar
Ingen avgiftsändring är planerad (avstämt med styrelsen 2020-07-29).
Föreningen beskriver det såhär på deras hemsida: "Föreningen har goda intäkter från främst det egna garaget och från den stora butikslokalen i gatuplan (som hyrs av ICA). Eftersom dessa intäkter är indexerade och följer med den allmänna konjunktur- och ränteutvecklingen ser styrelsen inte framför sig att medlemmarnas årsavgifter kommer behöva höjas även om räntorna på föreningens lån skulle stiga."

Boendekalkyl

Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.
Ekonomisk trygghet vid arbetslöshet eller sjukskrivning
BETALSKYDD

När du köper eller säljer din bostad genom Mäklarhuset kan du teckna en Betalskyddsförsäkring genom BEST Försäkring som skyddar dig mot ekonomiska oförutsedda händelser som kan påverka ditt boende. Betalskydd är bästa sättet att försäkra din privatekonomi. Med Betalskyddsförsäkringen kan du få ett månadsbelopp som täcker en del av dina månadskostnader.

Teckna Betalskyddsförsäkring
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Shaka Shaka
  36 m
  Caffé Nero
  51 m
  Nero Hornstull
  51 m
  Khushi Corner
  53 m
  Yadib and Sons AB
  55 m
 • Skolor
  Sofiaängen AB
  33 m
  Meeting Venue 2
  70 m
  Sundsbroskolans
  84 m
  Larina Skola
  110 m
  Strandbackens förskola
  142 m
 • Mataffärer
  Hemköp
  112 m
  Handlarn Bergsunds Livs
  307 m
  ICA Supermarket Högalid
  388 m
  Coop Reimersholme
  600 m
  Coop Liljeholmen
  760 m
 • Tågstationer
  Stockholm Södra station
  1,81 km
  Årstaberg
  1,82 km
  Stockholm City
  2,17 km
  Stockholms Centralstation
  2,2 km
  Cityterminalen
  2,25 km
 • Kommunikationer
  Hornstull
  104 m
  Lindvallsplan
  226 m
  Långholmsgatan
  262 m
  Lignagatan
  306 m
  Högalidsgatan
  313 m
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 126 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 4 min
 • Hav
 • 2,42 km
 • 8 min
 • 12 min
 • 1 tim 6 min
 • Tågstation - Stockholm Södra station
 • 1,81 km
 • 8 min
 • 8 min
 • 27 min
 • Hållplats - Hornstull
 • 104 m
 • 2 min
 • 2 min
 • 2 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn