Brännerigatan 1

Brännerigatan 1


Södermalm / SoFo— Stockholm

Brännerigatan 1Södermalm / SoFo— Stockholm

Fantastisk lägenhet med genomgående planlösning, balkong i söder och möjlig 3a

Varmt välkommen till denna väldisponerade 20tals pärla med bevarade originaldetaljer och genomgående planlösning med fönster i två väderstreck. I detta höga, ljusa läge får du från balkongen mötas av förmiddagssolen som följer dig fram till mitt på dagen och därefter letar sig in i vardagsrum och kök på eftermiddagen. Brännerigatan är en lugn och trevlig enkelriktad gata som ligger i ett perfekt läge mellan Nytorget och Skanstull med allt trevligt SoFo har att erbjuda! Restauranglivet är rikt med stor variation. Och närheten till både detta samt kollektivtrafik är slående trots det lugna läget.

In från trapphuset via bostadens säkerhetsdörr når du hallen med stengolv och upphängning. Hallen är ljus med en öppenhet mellan samtliga rum. Det stora vardagsrummet med öppen planlösning och vackra spröjsade originalfönster har ett fantastiskt trevligt ljusinsläpp och utsikt mot kvarteret Tegens låga och vackra 1700-talsbebyggelse. Här kan gästerna slå sig ner och mingla medan matlagningen i köket pågår för fullt. Rummet erbjuder plats för både matplats och social soffgrupp samt annat önskat möblemang.

Köket från Vedum som är både påkostat och genomtänkt har stilfullt vita luckor och bänkskiva i sten. Maskinparken är noga utvald med varmluftsugn och induktionshäll från Siemens och side by side kyl och frys med ismaskin från Bosch, lyxig vinkyl för alla era goda drycker samt fläkt från Fjäråskupan. Här finns bra förvaring upp till tak och rymliga arbetsytor för matlagning. Den integrerade diskmaskinen är från Siemens.

Det trevliga badrummet nås från hallen. Vita väggar och golv kombineras med Marockanskt kakel och klinker samt kromade detaljer och kromad takdusch samt vikbara glasväggar. Vardagslyx skapas med kombimaskin från Bosch, handdukstork och golvvärme. Förvaring hittas i väggskåp och kommod.

Genom vackra pardörrar med infällt glas når du bostadens fantastiska sovrum med utgång till balkongen. Här finns plats för stor säng och förvaring både i originalgarderob och skjutdörrsgarderob men även i platsbyggd lösning som hittas bakom det vackra skåpet som står här idag. Det mindre fönstret i kombination med balkongdörrarna släpper in gott om ljus och inger en trevlig känsla. Uppdelningen av fönstren gör att det med enkelhet går att bygga till ett ytterligare rum här. Ute på balkongen trivs både växter och kryddor. Här är det härlig förmiddagssol fram till lunchtid och det höga läget gör att du sitter som på en egen liten oas. Inred med bord och stolar för härliga frukostar i solen där du blickar ut över gårdar och hustak.


Föreningen:
Utöver den otroligt trevliga lägenheten får heller inte missas den populära föreningen. Föreningen har en fin innergård med lekplats och utemöbler samt grill. Man har föreningslokal som bland annat använts som musikrum, cykelförråd och barnvagnsrum, men även tvättstuga med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp och mangel. Stambyte utfördes 1989 samtidigt som man tog över ägandet av marken. Till lägenheten disponeras ett vindsförråd.


Boarea
68 kvm
Avgift
2 867 kr/mån
Rum
2 rum
Våning
4 av 5 (Hiss finns)
Såld
2023-11-01

Mäklarhuset Stockholm Innerstan

Denna lägenhet på Brännerigatan såldes av oss 2023-11-01. Se alla våra försäljningar i Stockholm samt även på Brännerigatan.

Boka värdering
Matilda Gustafson
Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad