Erstagatan 18

Erstagatan 18


Södermalm / Nytorget / SoFo— Stockholm

Erstagatan 18Södermalm / Nytorget / SoFo— Stockholm

Fantastisk 2a med stor balkong mot lummig gård mitt i ett lugnt och samtidigt myllrande läge i SoFo

Erstagatan 18 välkomnar dig till ett vackert hus från sent 20-tal som med sin arkitekturhistoria ger ett härligt intryck! Ta dig in via den vackert snidade trädörren och kliv upp för den marmorerade stentrappan med fönster ut mot den härliga innergården, eller kliv in i hissen upp till 1a våningen när du har lata dagar. I ett högt läge två trappor upp från entrén når du bostadens ytterdörr. Förbered dig på att bli hänförd!

Direkt när du kliver in i lägenheten via en stabil är säkerhetsdörr möts du av en varm och hemtrevlig atmosfär. Häng in jackan i den platsbyggda garderoben och ställ in skorna under ytterligare förvaring och avhängning. Här finns bevarade originaldetaljer i varje hörn och vrå. Speglade dörrar, tavellister och djupa fönsternischer kombinerat med rejäl takhöjd ger en pampig samtidigt som harmonisk känsla i bostaden. Kliv vidare över den fina fiskbensparketten som är varsamt bevarad från byggåret, in till bostadens härliga vardagsrum. Här har man en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som med sin utsikt mot innergården, via de spröjsade fönstren skapar en härlig känsla i rummet. Plats finns för matbord och soffa både för att underhålla gäster men även för att kunna sjunka ner till långa filmkvällar och mys i soffan.

Det fantastiska köket är byggt i en u-form för optimal förvaring och arbetsfunktion. Klassiska färgval kombineras med stilrent kromade beslag och en helt otrolig bänkskiva i ljuvlig marmor. Kaklet matchar luckorna i stilsäkert vitt och skapar en ljus dröm att laga mat i. Köket innehar full maskinell utrustning inklusive micro och diskmaskin, allt för en smidig och härlig vardag. Med en öppen planlösning mot vardagsrummet får du dessutom en sömlös känsla i rummet som skapar samhörighet med gäster medan du svänger ihop kvällens pasta på spisen. Riktigt mingelmekka!

Badrummet är stambytt och uppdaterat med duschväggar i glas, ny duschslang, stor spegel, mer förvaring och nytt handfat samt kran under de senaste åren. Även tvättmaskin har installerats för att skapa dig en effortless vardag. Här får du en bra start på dagen som gör dig redo för vad dagen har att erbjuda!

Bostaden sovrum hittas in till höger från entrén. Här har man bevarat ett otroligt serveringsskåp från bostadens byggår, tillsammans med vackert trägolv som ger rummet charm. Här finns plats för en stor säng i ett lugnt läge. Dessutom har man byggt in en stor garderob till rummet som har plats för alla dina saker och ger dig en förvaring utöver det vanliga i denna storlek av lägenhet. Njut av ro och rymd innan du tar nästa steg ut mot bostadens magiska balkong som blir en förlängning av rummet!

Utanför de vackert spröjsade dubbeldörrarna öppnar den fantastiska balkongen upp sig mot en grönskande och lummig trädgård som andas södra Europa. Här finns utrymme för att njuta av härliga sommardagar och stunder i sällskap av vänner eller genom att slå sig ner i en mysig loungefåtölj och andas ut i sällskap av fågelkvitter och solsken. Har du gröna fingrar finns det få balkonger med så tacksamt solläge. Skapa din egen oas precis här!


Boarea
ca 45 kvm
Avgift
2 453 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
2 av 5 (Hiss finns)
Såld
2023-08-02

Mäklarhuset Stockholm Innerstan

Denna lägenhet på Erstagatan såldes av oss 2023-08-02. Se alla våra försäljningar i Stockholm samt även på Erstagatan.

Boka värdering
Matilda Gustafson
Ansvarig mäklare
Talar Svenska, English

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad