Förmansvägen 29 / Liljeholmskajen / Stockholm

Utgångspris
5 175 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
68 kvm
Avgift
3 488 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
5 av 6 (Hiss finns)
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse Budgivning

Näst högst upp i huset ligger denna välplanerade 3:a med både balkong och en fantastisk takterrass om 21 kvm som för tankarna till sydligare breddgrader. Takterrassen är delvis inglasad med sol hela dagen och med ostört läge. Lägenheten vetter åt två håll och de stora fönstren gör känslan härligt ljus och levande. Här finner man en tidstypisk modern planlösning där kök och vardagsrum ligger i öppen harmoni-perfekt för dig som gillar umgänge och gemenskap. Två bra sovrum där det ena har utgång till balkongen. Badrummet är stort och fräscht och har egen tvättstugeavdelning. Gott om förvaring i garderober och klädkammare. Lägenheten är belägen på eget våningsplan. Bra förening med stabil ekonomi som sänkte avgifterna med 5% 2018-01-01. Bara ett kvarter bort ligger tvärbanan och på någon minuts promenadavstånd når man kajen med den uppskattade badbryggan. På ca 15 minuter med cykel tar du dig till centrala Stockholm.

Sponsrade länkar
Bilder
Stor terrass om ca 21 kvm med sol hela dagen
Vardagsrum med stort ljusinsläpp
Terrassen
Kök
Vy från vardagsrum mot kök och hall
Entré/hall
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
Detaljbild vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Visa alla 34 bilder
Inspiration
Planritning
2-d planritning
3-d planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Hall/entré
  Entré med plats för avhängning samt ett städskåp och ett it-skåp. Ingång till klädkammare. Hallen ligger i vinkel och förbinder bostadens rum med varandra. Ytterligare en garderob och hatthylla i den bortre delen. Parkett på golv och tapetserade väggar.
 • Kök
  Kök med öppen planlösning mot vardagsrum. Vita köksluckor med ljusgrå rektangulära kakelplattor ovan arbetsbänk i laminat. En trevlig detalj i köket är det lilla fönstret ovan diskbänk. Utrustning: rostfri diskmaskin (Bosch), spishäll (Bosch), rostfri inbyggnadsugn (Bosch), rostfri spiskåpa (Futurum) och kyl- frysskåp i fullhöjd.
 • Vardagsrum
  Fint insynsskyddat vardagsrum med stora fönster och glasad terrassdörr som släpper in mycket ljus och ger en härlig rymd. Parkett på golv och tapetserade väggar. Utgång till stor terrass om ca 21 kvm med plats för både loungesoffa och matbord.
 • Sovrum 1
  Sovrum med gott om förvaring i tre infällda garderober. Parkett på golv och ljusa, målade väggar.
 • Sovrum 2
  Sovrum med utgång till balkong. Förvaring i garderob med speglade skjutdörrar samt två inbyggda garderober. Parkett på golv och väggarna är nytapetserade.
 • Badrum
  Snyggt, helkaklat badrum med separat tvättavdelning. På golvet ligger chokladbrunt klinker med komfortvärme (el). En fin detalj är den läckra fondväggen med turkos mosaik som bryter fint mot de vita kaklade väggarna. En lyxigt stor spegel är infasad i mosaikväggen och undertill finns en avställningsyta i brun sten. Badrummet har vägghängd toalett, duschplats och tvättställ samt tvättmaskin och torktumlare (båda Bosch) med arbetsbänk i vit laminat ovanför, ett vägghängt linneskåp och infällda spotlights i tak.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  68 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  3 rum (2 sovrum)
 • Våning
  5 av 6
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  2004
 • Kommentar, byggnad
  Flerfamiljshus
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Energiprestanda
  102 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2009-11-04
TV/Internet
 • Kabel-tv och internet levereras i dagsläget via Com Hem. Det fria, marksända analoga kanalutbudet finns tillgängligt. Utbudet ingår även i digitalt format. För större utbud eller digitala kanaler tecknas separat avtal med Com Hem. Fastigheten har ett öppet fibernät för tillgång av bredbandstjänster såsom internet med hastigheter upp till 1 Gbit/s, tv och telefoni. På www.openuniverse.se finns en förteckning över olika tillgängliga leverantörer med priser och utbud.
Balkong
 • Trädäckad balkong i nordväst mot föreningens innergård.
Terrass
 • Stor härlig terrass med sol hela dagen och fram till kvällen. Här finns gott om plats för en loungesoffa, solstolar och matbord. Terrassen om 21 kvm är till viss del inglasad så det går att sitta ute en stor del av hösten och även tidig vår.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  I föreningen finns 82 garageplatser. Grannföreningen Brf Sofieberg hyr genom servitut nio av dessa. Garageplats kostar 1416 kr/mån. För närvarande är det 20 personer i kö. (2017-10-24). För anmälan till kölistan kontakta HSB Servicecenter på servicecenter.stockholm@hsb.se, 010-442 11 00.

  Det finns även platser i garaget på Förmansvägen 32 som ligger runt huset, lediga platser finns (2017-010-24) i hela garaget. Garaget förvaltas av Stockholm Parkering, 08-772 96 55. Hyra 1375 kr/mån. Det finns också möjlighet att hyra garageplats eller bara besöksparkera i nya Bergrumsgaraget på Sjöviksvägen 110. Garaget ägs av JM och har drygt 1000 platser. Garaget administreras av Parkando.
Ekonomi
 • Avgift
  3 488 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Värme och vatten samt ett analogt grundutbud för TV.
 • Försäkring
  200 kr/mån
 • Hushållsström
  567 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  767 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel av årsavg.
  0,75179
 • Andelstal insats
  0,72439
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2017-09-11.
 • Planerade avgiftsändringar
  Det finns inga beslutade avgiftshöjningar i dagsläget (enligt styrelsen 2018-02-06). Föreningen sänkte månadsavgiften med 5% i januari 2018.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Byggledaren 1. I föreningen finns 124 lägenheter.
 • Allmänt
  Brf Byggledaren 1:s fastighet byggdes år 2004 och är belägen på Liljeholmskajen. Fastigheten består av bostäder och lokaler och är byggd i 4-8 våningar och omfattar adresserna Blekegatan 1-9, Fredsborgsgatan 2-10 och Förmansvägen 21-29. Föreningen köpte fastigheten av Svenska Bostäder 2010 och av föreningens 124 lägenheter är 117 bostadsrätter, sex är kvarvarande hyresrätter samt en lägenhet som används som gästlägenhet. Hyresrätterna utgör en god "dold tillgång" eftersom de vartefter de blir tomma kan upplåtas av föreningen till bostadsrätt och på så vis inbringa kapital till medlemmarnas gemensamma kassa. Förutom de 124 lägenheterna har föreningen 12 lägenheter anpassade för särskilt boende som blockhyrs av Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning. Föreningens tre hyreslokaler hyrs av förskolan Parken som hyr två av dem. Den tredje lokalen hyrs som en del i ett gruppboende av Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning. Föreningen äger sin mark.

  Ekonomin har varit stabil sedan ombildningen och föreningen amorterade 4,5 miljoner kronor år 2015 och 2,5 miljoner kronor år 2016. År 2013 och 2014 sänktes månadsavgifterna med 5 %. Tillsammans har de boende en gemensam höst- och vårstädning som avslutas med korvgrillning och en glöggkväll i december månad. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB Stockholm och teknisk förvaltning av Cura Förvaltning.
 • Kommande avgiftshöjningar
  Det finns inga beslutade avgiftshöjningar i dagsläget (enligt styrelsen 2018-02-06). Föreningen sänkte månadsavgiften med 5% i januari 2018.
 • Gjorda renoveringar
  Föreningen moderniserar och underhåller fastigheten löpande och arbetar efter upprättad underhållsplan. Inga större renoveringar är beslutade i dagsläget (enligt styrelsen 2018-02-06).
 • Övriga utrymmen i föreningen
  I föreningen finns tre cykelrum i källarplan för långtidsförvaring samt cykelställ på innergården. På Fredsborgsgatan 8 finns en tvättstuga utrustad med en grovtvättmaskin, torkskåp och mangel. Bokning sker med den elektroniska nyckelbrickan på displayen utanför tvättstugan. I huset finns också en gästlägenhet att hyra för de boende för 250 kr/natt. Gästlägenheten är utrustad med fyra sängplatser, en komplett köksdel med mikro och kaffebryggare samt en toalett med dusch. Föreningen har också tre grovsoprum med miljösortering och två soprum där enbart hushållssopor får slängas.
Området
 • Välkommen till Liljeholmskajen - innerstans förlängning - strax söder om Hornstull. Området har under de senaste åren genomgått en total förvandling från ett rent industriområde till en ny attraktiv stadsdel kallad Liljeholmskajen. Vid kajen finns uppskattade promenadvägar som fortsätter runt hela Årstaviken, restauranger med perfekt läge ut mot vattnet, bryggor, badplatser och söders puls på kort gångavstånd. Området expanderar hela tiden och områdets främste byggherre JM bygger nu nya bostadshus längre bort mot Årstaviken.

  Bostaden ligger ett par minuters promenad ifrån Sjövikstorget, områdets hjärta och mötesplats. På Sjövikstorget finns fina sittplatser med utsikt mot vattnet och bort mot Tantolunden. Vid torget ligger även en boulebana, bryggor, restauranger med uteserveringar, caféer, matbutik och andra serviceinrättningar. Här finns också områdets stora, välbesökta badbrygga som ligger på en ponton ute i vattnet. I närheten ligger parkleken Blomsterdalen. Området har gott om förskolor och här finns också skolorna Årstadalsskolan och Engelska skolan.

  Buss 160 går mellan Liljeholmen-Gullmarsplan. Buss 143 går mellan Liljeholmen-Högdalen. Tvärbanan har närmaste hållplats i Årstadal och går mellan Alvik-Sickla Udde. Med tvärbanan är det endast en hållplats till både Liljeholmen och Årstaberg och dess anslutning till pendeltågen. Liljeholmen är knutpunkten för kollektivtrafiken i området och här passerar två tunnelbanelinjer, ett flertal bussar samt tvärbanan. Föredrar du bil tar du dig enkelt ut på E4:an.

  Vid närbelägna Liljeholmen har det hänt mycket de senaste åren. Hit promenerar du på ca sju minuter. Tunnelbanestationen har nu en överdäckad vänthall och en bussterminal har byggts intill. Ett nytt stadstorg med vackra stensättningar, träd och blommor. År 2009 öppnades en populär galleria i Liljeholmens centrum med ca 90 butiker.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Sponsrade länkar
Dokument & Länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
Tips & inspiration
Följ oss i sociala medier