Förmansvägen 21 / Liljeholmskajen / Stockholm

Stilren genomgående 3:a med låg månadsavgift!

Utgångspris
4 695 000 kr
Boarea
87 kvm
Avgift
3 682 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
1 av 6 (Hiss finns)
Bolån för dig utan fast anställning
Ansök hos Bluestep Bank
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning
Läs mer om budgivning

Föreningen sänkte sina avgifter med 8 % den 1 juli 2019! Bo i stilren 3:a med sol hela dagen! Låt dig svepas med i känslan av en lägenhet som har det där "lilla extra" i form av ljus, rymd och funktion. Här släpper de stora fönsterpartierna in ett fint ljus och ger en härlig rymd. Modernt kök med fransk balkong och en smart köksö med vinkyl. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en stor social yta som gjord för middagar med många gäster. Utgång till trädäckad balkong i söder. Snyggt, helkaklat badrum med tvättavdelning. Mycket gott om förvaring i både garderober och 2 klädkammare samt rymligt källarförråd. I föreningen finns garage, tvättstuga och övernattningslägenhet. Stabil brf med bra avgifter som också har dolda tillgångar i form av hyresrätter kvar. Här bor du centralt, mitt i området med bekvämt badrocksavstånd till badbryggan vid Liljeholmskajen. Kort promenad till Södermalm och Hornstulls mysiga restauranger. 15 minuters cykelväg till centrala Stockholm.

Bilder
Sponsrade länkar
Ljust och luftigt vardagsrum med stort fönsterparti.
Härlig balkong med gott om plats för möblemang.
Socialt kök i anslutning till vardagsrummet.
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Stor skjutdörrsgarderob med spegelglas.
Badrum med tvättmaskin och torktumlare.
Hall med plats för avhängning samt två stycken klädkammar/förråd.
Socialt kök med gott om plats för matbord.
Fullt utrustat kök samt vinkyl från Samsung.
Vinkyl
Luftigt vardagsrum med gott om plats för stor soffgrupp.
Härlig balkong med många soltimmar.
Sovrum med god plats för förvaring i skjutdörrsgarderober.
Sovrum 2 används idag som barnrum.
Sovrum 2
Badrum med ordentlig tvättavdelning.
Förmansvägen 21
Nära tvärbanan
Nära till mataffär
Kaninparken är en av områdets populära lekplatser
Restaurang Bankomat Liljeholmskajen
Härliga Liljeholmskajen med möjlighet till bad samt stort utbud av restauranger.
Sjövikstorget med flertal restauranger
Områdets välbesökta badbrygga ligger utanför fastigheten.
Längs med Liljeholmskajens promenadstråk.
Blomsterdalens lekplats
Visa alla 27 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
2-d ritning
3-d ritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Entré/hall
  Entré med mycket bra förvaring i infälld garderob med skjutdörrar. I garderoben finns även ett smalt it-skåp. Det finns även förvaring i förråd som ligger i direkt anslutning till entrén. Hallen ligger i vinkel och har en liten nisch med plats för mindre avlastningsbord. Det finns ytterligare ett förråd som ligger i den bortre delen av hallen. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.
 • Kök
  Ljust och stilrent kök med takanslutning och fransk balkong. Vita, släta köksluckor och ljusblå kakelplattor ovan svart arbetsbänk i laminat. En smart köksö/arbetsyta med integrerad vinkyl blir en naturlig avskärmning mot vardagsrummet och ger gott om förvaring och arbetsyta. Utrustning: inbyggnadsugn, inbyggnads micro, diskmaskin, fläktkåpa och kyl- och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror i rostfritt.
 • Vardagsrum
  Vardagsrum och kök i öppen planlösning ger en stor social yta som gjort för många gäster. Plats för stor soffgrupp och utgång till balkong i söder. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i vitt.
 • Sovrum 1
  "Master bedroom med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Gott om förvaring i garderober med skjutdörrar. Fönster mot föreningens innergård. Ekparkett på golv och målade väggar.
 • Sovrum 2
  Sovrum som idag används som barnrum. Plats för enkelsäng. Fint ljusinsläpp från hörnfönster. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.
 • Duschrum
  Snyggt, helkaklat badrum med separat tvättavdelning. På golvet ligger mörkgrå klinker med komfortvärme (el). En fin detalj är den läckra fondväggen med turkos mosaik som bryter fint mot de vita kaklade väggarna. En lyxigt stor spegel är infasad i mosaikväggen och undertill finns en avställningsyta i blank, mörkgrå sten. Badrummet har vägghängd toalett, badkar och tvättställ samt tvättmaskin (LG) och torktumlare (bosch) med arbetsbänk i vit laminat ovanför, ett vägghängt linneskåp och infällda spotlights i tak.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  87 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
 • I mäklarbilden står lägenheten som en 2:a.
 • Rum:
  3 (2 sovrum)
 • Våning:
  1 av 6
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  2004
 • Kommentar, byggnad:
  Flerfamiljshus
 • Värme och ventilationsanl.:
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Specifik energianvändning:
  102 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2009-11-04
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Kabel-tv och internet levereras i dagsläget via Com Hem. Det fria, marksända analoga kanalutbudet finns tillgängligt. Utbudet ingår även i digitalt format. För större utbud eller digitala kanaler tecknas separat avtal med Com Hem. Fastigheten har ett öppet fibernät för tillgång av bredbandstjänster såsom internet med hastigheter upp till 1 Gbit/s, tv och telefoni. På www.openuniverse.se finns en förteckning över olika tillgängliga leverantörer med priser och utbud.
Balkong
 • Trädäckad balkong med sol på dagen.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  I föreningen finns 73 garageplatser. Grannföreningen Brf Sofieberg hyr genom servitut nio av dessa. Garageplats kostar 1416 kr/mån. För närvarande är det 16 personer i kö. (2019-08-02). För anmälan till kölistan kontakta HSB Servicecenter på servicecenter.stockholm@hsb.se, 010-442 11 00. I garaget finns även mc-platser för 750 kr/mån och mopedplatser för 200 kr/mån.

  Det finns även platser i garaget på Förmansvägen 32 som ligger runt huset, lediga platser finns (2019-08-02) i hela garaget. Garaget förvaltas av Stockholm Parkering, 08-772 96 55. Hyra 1375 kr/mån. Det finns också möjlighet att hyra garageplats eller bara besöksparkera i nya Bergrumsgaraget på Sjöviksvägen 110. Garaget ägs av JM och har drygt 1000 platser. Garaget administreras av Parkando.
Ekonomi
 • Avgift:
  3 682 kr/mån
 • Kommentar, månadsavgift
  I månadsavgiften ingår värme och vatten samt ett analogt grundutbud för TV.
 • Försäkring:
  291 kr/mån
 • Hushållsström:
  506 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  797 kr/mån
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 163 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  465 kr
 • Andel av årsavg.:
  0,86324
 • Andelstal insats:
  0,81906
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2019-10-21.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Föreningen sänkte avgifterna med 8 % från 20190701.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Byggledaren 1. I föreningen finns 124 lägenheter.
 • Allmänt
  Brf Byggledaren 1:s fastighet byggdes år 2004 och är belägen på Liljeholmskajen. Fastigheten består av bostäder och lokaler och är byggd i 4-8 våningar och omfattar adresserna Blekegatan 1-9, Fredsborgsgatan 2-10 och Förmansvägen 21-29. Föreningen köpte fastigheten av Svenska Bostäder 2010 och av föreningens 124 lägenheter är 117 bostadsrätter, sex är kvarvarande hyresrätter samt en lägenhet som används som gästlägenhet. Hyresrätterna utgör en god "dold tillgång" eftersom de vartefter de blir tomma kan upplåtas av föreningen till bostadsrätt och på så vis inbringa kapital till medlemmarnas gemensamma kassa. Förutom de 124 lägenheterna har föreningen 12 lägenheter anpassade för särskilt boende som blockhyrs av Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning. Föreningens tre hyreslokaler hyrs av förskolan Parken som hyr två av dem. Den tredje lokalen hyrs som en del i ett gruppboende av Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning. Föreningen äger sin mark.

  Ekonomin har varit stabil sedan ombildningen och föreningen amorterade 4,5 miljoner kronor år 2015, 2,5 miljoner kronor år 2016 och 4,5 miljoner kronor 2018. År 2013 och 2014 sänktes månadsavgifterna med 5 %. Även 2018 sänktes avgifterna med 5 % och i år den 1 juli 2019 sänktes avgifterna med 8 %. Tillsammans har de boende en gemensam höst- och vårstädning som avslutas med korvgrillning och en glöggkväll i december månad. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB Stockholm och teknisk förvaltning av Cura Förvaltning.
 • Kommande renoveringar
  Puts/ Färg har släppt längs sockeln på fasaden mot gården vilket inplaneras för utredning och åtgärd. Annars inte någon inplanerad renovering av fasaden pga fuktproblem. (information från styrelsen 2019-10-01)
 • Avgiftsförändringar
  Föreningen sänkte avgifterna med 8 % från 20190701.
 • Gjorda renoveringar
  Föreningen moderniserar och underhåller fastigheten löpande och arbetar efter upprättad underhållsplan.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  I föreningen finns tre cykelrum i källarplan för långtidsförvaring samt cykelställ på innergården. På Fredsborgsgatan 8 finns en tvättstuga utrustad med en grovtvättmaskin, torkskåp och mangel. Bokning sker med den elektroniska nyckelbrickan på displayen utanför tvättstugan. I huset finns också en gästlägenhet att hyra för de boende för 250 kr/natt. Gästlägenheten är utrustad med fyra sängplatser, en komplett köksdel med mikro och kaffebryggare samt en toalett med dusch. Föreningen har också tre grovsoprum med miljösortering och två soprum där enbart hushållssopor får slängas.
Området
 • Välkommen till Liljeholmskajen - innerstans förlängning - strax söder om Hornstull. Området har under de senaste åren genomgått en total förvandling från ett rent industriområde till en ny attraktiv stadsdel kallad Liljeholmskajen. Vid kajen finns uppskattade promenadvägar som fortsätter runt hela Årstaviken, restauranger med perfekt läge ut mot vattnet, bryggor, badplatser och söders puls på kort gångavstånd. Området expanderar hela tiden och områdets främste byggherre JM bygger nu nya bostadshus längre bort mot Årstaviken.

  Bostaden ligger ett par minuters promenad ifrån Sjövikstorget, områdets hjärta och mötesplats. På Sjövikstorget finns fina sittplatser med utsikt mot vattnet och bort mot Tantolunden. Vid torget ligger även en boulebana, bryggor, restauranger med uteserveringar, caféer, matbutik och andra serviceinrättningar. Här finns också områdets stora, välbesökta badbrygga som ligger på en ponton ute i vattnet. I närheten ligger parkleken Blomsterdalen. Området har gott om förskolor och här finns också skolorna Årstadalsskolan och Engelska skolan.

  Buss 160 går mellan Liljeholmen-Gullmarsplan. Buss 143 går mellan Liljeholmen-Högdalen. Tvärbanan har närmaste hållplats i Årstadal och går mellan Alvik-Sickla Udde. Med tvärbanan är det endast en hållplats till både Liljeholmen och Årstaberg och dess anslutning till pendeltågen. Liljeholmen är knutpunkten för kollektivtrafiken i området och här passerar två tunnelbanelinjer, ett flertal bussar samt tvärbanan. Föredrar du bil tar du dig enkelt ut på E4:an.

  Vid närbelägna Liljeholmen har det hänt mycket de senaste åren. Hit promenerar du på ca sju minuter. Tunnelbanestationen har nu en överdäckad vänthall och en bussterminal har byggts intill. Ett nytt stadstorg med vackra stensättningar, träd och blommor. År 2009 öppnades en populär galleria i Liljeholmens centrum med ca 90 butiker.
Sponsrade länkar
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Chicha 08
  69 m
  MGL Sushi
  85 m
  BAMYAN
  118 m
  Wong Kee Restaurang
  142 m
  Sjöviks pizzeria
  149 m
 • Skolor
  Parkens förskola
  20 m
  Förskolan Torget
  96 m
  Sjöviks förskola
  145 m
  Kajens förskola
  171 m
  Förskolan Sjötorget
  212 m
 • Mataffärer
  Hemköp Sjövikshallen
  186 m
  Lidl
  448 m
  arken
  474 m
  Coop Liljeholmen
  503 m
  Coop Midsommarkransen
  975 m
 • Kommunikationer
  Årsta Årstadal Spårv
  90 m
  Sjövikstorget
  178 m
  Sjöviksvägen
  269 m
  Nybodahallen (på Södertäljevägen)
  289 m
  Nybodahallen (på Hägerstensvägen)
  410 m
 • Tågstationer
  Årstaberg
  799 m
  Stockholms södra
  2,29 km
  Stockholm City
  3,19 km
  Älvsjö station
  3,23 km
  Stockholms Centralstation
  3,23 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 260 m
 • 2 min
 • 1 min
 • 4 min
 • Hav
 • 3,03 km
 • 12 min
 • 16 min
 • 46 min
 • Tågstation - Årstaberg
 • 799 m
 • 5 min
 • 6 min
 • 16 min
 • Hållplats - Årsta Årstadal Spårv
 • 90 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 1 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier