John Ericssonsgatan 3, vån 2 / Nedre Kungsholmen / Stockholm

Fantastiskt fin tvåa (möjlig 3:a) med burspråk och sjöglimt över Riddarfjärden!

Accepterat pris
5 875 000 kr
Boarea
67 kvm
Avgift
2 847 kr/mån
Rum
2 rum (1-2 sovrum)
Våning
2 av 6 (Hiss finns)
Bolån för dig utan fast anställning
Ansök hos Bluestep Bank
Visningar
 • Sön 7 jun 14:00-14:30

  Öppen visning / Öppen visning! För privat/digital visning - kontakta ansvarig mäklare.

Boka Budgivning
Läs mer om budgivning

ACCEPTERAT PRIS - Visning söndag 7/6 kl: 14:00-14:30.

Inbjudande och sober bostad med vacker fiskbensmönstrad ekparkett, ljusa målade väggar och ett fantastiskt ljusinsläpp från tre stora fönsterpartierna. Vackra fönsternischer i sten från original. En fungerande öppen spis blir vardagsrummets naturliga samlingspunkt. Platsbyggd förvaring längs ena väggen med vita luckor och vackra ekdetaljer. Vardagsrummet ligger i halvöppen planlösning mot köket och är den naturliga platsen för social samvaro. Generöst, rofyllt sovrum med fint burspråk och sjöglimt över Riddarfjärden. En platsbyggd bokhylla går från golv till tak och inrymmer gott om förvaring och smälter samman med väggen. Vacker fiskbensmönstrad ekparkett på golv. Sovrummet ligger i direkt anslutning till den inre hallen med flertalet garderober samt det stilrena badrummet. Rummet kan med enkelhet delas av till två mindre sovrum för den som önskar en minitrea. Stilrent och fullutrustat kök med generösa arbetsytor. Vacker arbetsbänk i svart granit. Mycket god förvaring bakom vita blanka luckor i underskåp och snygga öppna hyllor i ek med bakomliggande belysning. Ett platsbyggt serveringsskåp med svart granit och matchande luckor som underskåpen. Integrerad kyl/frys och diskmaskin. Generös spis med fem gashällar och elugn. Trendigt kaklat bakom arbetsbänken med grå fog. Ljust och luftigt kök i halvöppen planlösning mot det härliga vardagsrummet.

Här bor ni i en äkta förening som äger sin mark med mycket god ekonomi. Huset ritades av arkitekten Björn Hedvall och stod klart 1932. Björn Hedvall var en av de framstående arkitekterna för sin tid och står bakom flera av Norr mMlarstrands vackra hus. Föreningen består av 25 lägenheter varav 1 hyresrätt (dold tillgång.) Belåningsgraden ligger på 1393 kr/kvm per 2018. Föreningen har en mysig innergård med utblick över Riddarfjärden. Detta är av de få innergårdar längs Norr Mälarstrand som ägs av föreningen. Uteplatsen nyttjas gemensamt av de boende och sommartid finns både utemöbler, grill och solbelyst härlig gräsmatta.

Eftertraktat läge invid Norr Mälarstrands promenader och båtbryggor på Kungsholmen med närhet till Fridhemsplans & citys omfattande utbud. Norr Mälarstrands promenad samt nedre Kungsholmen i övrigt erbjuder flertalet populära restauranger och tillhåll såsom Petit France i huset mitt emot till Mälarpaviljongen, Trattorian, Phil's Burger, Rålambshovsparken och Smedsuddsbadets sandstrand. Inom promenadavstånd har du allt du behöver i form av matbutiker, caféer, apotek, förskola, grundskola, bank m.m. Kort promenad till Fridhemsplans & Rådhusets tunnelbana samt viktiga busslinjer. Ca 100 m till närmsta busshållplats vid Pontonjärparken och Hantverkargatan. Med bil kommer du snabbt iväg tack vare närheten till Norr Mälarstrand och Drottningholmsvägen/E20 och E4.

Bilder
Sponsrade länkar
Föreningens gemensamma innergård
Föreningens gemensamma inenrgård
Kungsholmstorg
Visa alla 20 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Planritning
Alternativ planskiss 1
Alternativ planskiss 2
Fakta
Rumsbeskrivning

 • Hall
  Välkomnande hall med mycket smart förvaring ovan dörr och gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. Trivsam ek stavparkett på golv med en sisalmatta ovan. Vita målade väggar och säkerhetsdörr.
 • Kök
  Ljust och luftigt kök i halvöppen planlösning med ekparkett möter det härliga vardagsrummet. Stilrent och fullutrustat kök med generösa arbetsytor. Vacker arbetsbänk i svart granit. Mycket god förvaring finns bakom vita blanka luckor i underskåp och ovan finns öppna hyllor i ekfaner med bakomliggande dimbar belysning. Ett platsbyggt serveringsskåp med svart granit och vita luckor matchar utförandet i köket. Integrerad kyl/frys och diskmaskin. Generös spis (90 cm) med fem gashällar och elugn. Tidlöst kakel i halvförband och mörk fog sträcker sig längs hela arbetsbänken. Originalutförande av bostaden var tidigare ett litet funktionellt kök med rum för matplats, vilket är möjlig att återställa om man önskar.
 • Vardagsrum
  Inbjudande och öppet vardagsrum med vacker fiskbensmönstrad ekparkett. Ljusa målade väggar och ett fantastiskt ljusinsläpp från tre stora fönsterpartier inbringar gott om ljus med fönsternischer i sten i orginal. Den öppen spisen, med vacker stenomfattning blir vardagsrummets naturliga samlingspunkt. Modern platsbyggd förvaring följer längs ena väggen i vardagsrummet med vita luckor och invändiga ekdetaljer. All belysning är dimbar för att få till den där härliga mysbelysningen på kvällstid. Plats för soffgrupp, TV, matbord för 6-8 personer och annan önskvärd trivselinredning. Vardagsrummet ligger i halvöppen planlösning mot köket och är den naturliga platsen för social samvaro.
 • Sovrum
  Ett stort och rofyllt sovrum med generöst burspråk och sjöglimt över Riddarfjärden. En platsbyggd bokhylla går från golv till tak och inrymmer gott om förvaring och smälter naturligt ihop med väggen. Den fiskbensmönstrade ekparketten återfinns som golv även i sovrummet. I direkt anslutning till sovrummet ligger den inre hallen med ingång till det stilrena badrummet och platsbyggda garderober. Sovrummet inrymmer dubbelsäng, nattygsbord och annan önskvärd trivselinredning. Sovrummet kan med enkelhet delas av till två mindre sovrum eller ett arbetsrum för den som önskar en minitrea.
 • Badrum
  Både wc och badrum är nyrenoverade och går i stilren sober ton med lägenheten. Fräscht kaklat badrum med mörkgrå fog i samma stil som köket.Exklusiva val av blandare (Vola) och porslin går ihop med genomtänkta detaljer och smarta förvaringsmöjligheter. Badrum är utrustat med regndusch med glasvägg, tvättmaskin, vattenburen handdukstork och spegelskåp.
 • Wc
  Fräsch wc med vitt kakel på väggarna och fondvägg bakom wc i ek. Mörkgrått klinker på golv lika badrum och utrustat med handfat och spegel.
 • Förråd
  Rymligt förråd om ca 3 kvm.
Fakta

Beskrivning
 • Boarea
  67 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  2 (1-2 sovrum)
 • Våning:
  2 av 6
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  1932
 • Kommentar, byggnad:
  Flerfamiljshus
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme.
Energideklaration
 • Energiklass:
 • Specifik energianvändning:
  167 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2020-02-26
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Bredband via Ownit.
  Kabel-tv via bredbandsbolaget.
Förråd
 • Beskrivning, förråd
  Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 3 kvm.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  I garaget finns P-plats för fyra bilar. En garageplats kostar fn. 2500 kr/mån. I dagsläget är det 2 personer i kö. (Kontrollerat 2020-04-01) Garaget är inte stort, vilket gör att du inte med självklarhet, kan få parkera större bilar av SUV-modell.
Ekonomi

 • Avgift:
  2 847 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Obligatorisk avgift om 125 kr/mån avseende bredband tillkommer.
 • Försäkring:
  120 kr/mån
 • Hushållsström:
  220 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  340 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  3
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 183 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  473 kr
 • Andel i förening:
  3,834300
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Föreningen

 • Benämning:
  Brf Bigaråträdet 7.
 • Markägare
  Marken upplåtes med äganderätt
 • Allmänt
  Bostadsrättsföreningen Bigarråträdet 7 bildades 1982. Av husets 25 lägenheter är 24 bostadsrätter och en är hyreslägenhet.
  BRF Bigarråträdet 7 är en äkta bostadsrättsförening på Kungsholmen, Stockholm och äger fastigheten STOCKHOLM BIGARRÅTRÄDET 7.
  Huset byggdes 1932 och arkitektritades av Björn Hedvall. Den ekonomiska förvaltningen sker via Fastum AB. Föreningen godkänner delat ägande, med minsta andel 10%. Föreningen har fyra garageplatser, vilka det för närvarande är kö till. Fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa.

  Bostadsfördelningen i föreningen:
  10 st 1 rum och kök
  9 st 2 rum och kök
  1 st 3 rum och kök
  2 st 4 rum och kök
  3 st 5 rum och kök
  1 st 6 rum och kök

  Bostadsyta uppgår till 1757 kvm och lokalyta till 120 kvm. Belåningsgraden uppgår till 1393 kr/kvm per 2018.
 • Kommande renoveringar
  Inga större reparationer planerade i dagsläget.
 • Avgiftsförändringar
  Inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
 • Gjorda renoveringar
  1984-1985 - Omputsning av fasad
  1985-1987 - Renovering av balkonger
  1994-1995 - Elstambyte
  2000-2003 - Ventilation
  2003 - Omläggning av tak & rörstambyte
  2007 - Målning av fönster & ny fjärrvärmecentral
  2009 - Säkerhetsdörrar
  2010 - Garageport
  2011 - Takrenovering
  2014 - Fyra nya balkonger & renovering av fönster
  2016 - Renovering av fasad , balkonger
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Garage
  Styrelserum
  Barnvagnsförråd
  Gemensam innergård
  Tvättstuga
  Skyddsrum
  Källarförråd
  Vindsförråd
Ekonomi
Avgift :
2 847 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Obligatorisk avgift om 125 kr/mån avseende bredband tillkommer.
Försäkring :
120 kr/mån
Hushållsström :
220 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
340 kr/mån
Antal personer i hushållet
3
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 183 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
473 kr
Andel i förening :
3,834300
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Planerade avgiftsändringar
Inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Boendekalkyl

Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Petite France
  29 m
  The green queen
  132 m
  Mälarpaviljongen
  146 m
  85 Kvadrat Tapas
  170 m
  Newt
  187 m
 • Skolor
  Förskolan Pilen AB
  131 m
  Förskolan Sebran
  261 m
  Kungsholmens gymnasium/Stockholms Musikgymnasium
  265 m
  Förskolan Mullbäret
  279 m
  Politi
  369 m
 • Mataffärer
  ICA Supermarket Fridhemsplan
  576 m
  Coop Rådhuset
  626 m
  Coop Daglivs
  673 m
  Lidl
  689 m
  81:an Spel & Tobak
  720 m
 • Tågstationer
  Stockholms Centralstation
  1,24 km
  Stockholm City
  1,25 km
  Stockholm Odenplan station
  1,82 km
  Stockholms södra
  2,21 km
  Stockholms Östra
  2,81 km
 • Kommunikationer
  John Ericssonsgatan
  89 m
  Pilgatan
  142 m
  Pontonjärparken
  195 m
  Polhemsgatan
  243 m
  Landstingshuset
  260 m
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 96 m
 • 4 min
 • 1 min
 • 1 min
 • Hav
 • 2,1 km
 • 10 min
 • 9 min
 • 31 min
 • Tågstation - Stockholms Centralstation
 • 1,24 km
 • 8 min
 • 9 min
 • 20 min
 • Hållplats - John Ericssonsgatan
 • 89 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 1 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn