Metargatan 15 / Södermalm / Stockholm

Välplanerad 3:a med balkong i härligt läge på Södermalm!

Boarea
80 kvm
Avgift
4 445 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
2 av 4 (Hiss finns)
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse Budgivning
Läs mer om budgivning

Bostaden har fina egenskaper såsom stora fönsterpartier, fina golv samt balkong i ett skönt läge med sol mellan klockan 8 till 12. Luftigt vardagsrum i öppen planlösning med köket och med generöst ljusinsläpp från två väderstreck. Här får man utan problem plats med en större soffgrupp för såväl sociala som avkopplande stunder. I köket har man mycket bra förvaring bakom vita släta fronter och generös arbetsyta för den matlagningsroade. Intill fönstret finns plats för en matplats för 4-6 personer. Det större sovrummet är rofyllt, luftigt och har ett fint ljusinsläpp. Eftersom det rymmer en dubbelsäng är det ett givet master bedroom. För familjens yngsta finns ett rum som rymmer säng och pysselhörna. Vill man, kan rummet med fördel användas av den som behöver arbeta hemifrån. Det helkaklade badrummet som har dusch och såväl tvättmaskin som torktumlare ligger perfekt intill de båda sovrummen. Lägenheten har bra förvaring med flera garderober i sovrummet och tillhörande källarförråd. Här bor du i lugnt och insynsskyddat läge med utsikt över fina Lilla Blecktornsparken - ett hem att längta hem till!

På Södermalms sydligaste del finner ni Skanstull som binder samman de södra förorterna och innerstaden via Johanneshovsbron. Här blandas äldre sekelskifteshus med nyare bebyggelser och mittpunkten är korsningen Götgatan/Ringvägen, där även Ringens köpcentrum ligger. Här finns ett antal butiker och ett populärt restaurangtorg som kallas Teatern. Missa inte en brakfrukost eller brunch på Clarion Hotel eller en god middag på Thaiboat nere vid Hammarbyhamnen. Längs med med Götgatan finns en härlig mix av butiker och caféer och längre ner åt Medborgarplatsen ligger gallerian Skrapan med en takbar på våning 27 med fantastisk utsikt över hela Stockholm. Inom gångavstånd finns också omåttligt populära Nytorget samt underbara grönområden vid Erikdalslunden och Årstaviken.

Välkommen på visning!

Bilder
Sponsrade länkar
 • Upplev bostaden genom virtuell verklighet på mobilen

  För att se VR - fyll i ditt mobilnummer nedan, så får du ett sms med en länk. Surfa sedan in på sidan och sätt mobilen i ett VR-set.

Visa alla 25 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning

 • Hall
  Rymlig möblerbar hall med plats för avhängning intill ytterdörren och förvaring i platsbyggd garderob. Vitmålade väggar och ekparkett som löper vidare in i bostadens övriga rum. Säkerhetsdörr.
 • Kök
  Sobert kök med mycket bra förvaring bakom vita släta fronter. Generös arbetsyta med marmor ovanför. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, induktionshäll med både ugn och fläkt, micro samt integrerad diskmaskin. Intill fönstret finns matplats för 4-6 personer. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett.
 • Master bedroom
  Rofyllt sovrum om hela 16 kvm med burspråk. Utmärkt förvaring i tre platsbyggda garderober. Rummet har fint ljusinsläpp via fönster i två väderstreck. Här ryms en dubbelsäng. Vitmålade väggar.
 • Sovrum 2
  Trevligt barnrum om 8 kvm med plats för säng och pyssel- eller plugghörna. Stort fönster ger rummet fin ljussättning. Vitmålade väggar.
 • Vardagsrum
  Luftigt vardagsrum i öppen planlösning med köket. Härligt ljusinsläpp från två väderstreck via fönster respektive trekvartsglasade balkongdörrar. Plats för såväl större soffgrupp som matgrupp i köksdelen. Vitmålade väggar och ekparkett.
 • Badrum
  Sobert helkaklat badrum med marmorinspirerat kakel på väggarna och klinkergolv. Dusch med skyddsvägg av klarglas och handdukstork intill. Handfat med kommod nedanför och skåp med glasdörrar och belysning ovanför. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens med praktisk arbetsbänk och förvaringsskåp ovanför. Wc.
Fakta

Beskrivning
 • Boarea
  80 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  3 (2 sovrum)
 • Våning:
  2 av 4
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  2015
 • Kommentar, byggnad
  Fastigheten är byggd år 2015 med hänsyn till miljö, kvalitet och standard. Man har vid byggnationen särskilt fokuserat på ljuddämpningen mellan bostäderna. Byggnads AB Abacus innehar ett omfattande trygghetspaket av garantier och försäkringar. All inredning kommer från välkända leverantörer med bra kvalitet och modern design. Länk till byggbolagets sida för Metargatan 15: http://www.abacusbostad.se/bostader/blecktornet/

  Flerfamiljshus.
 • Värme och ventilationsanl.
  Mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning till fördel för miljö och föreningens driftkostnader. Friskluftsintag under fönster med förvärmning av friskluften genom radiatorer.
  Fjärrvärme, lägenheterna har vattenburen värme till rummens termostatstyrda radiatorer.

  Energiprestanda enligt byggbolaget 68 kWh/m² och år.
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Kabel-TV: Fiber (Ownit)
  Bredband: Fiber (Ownit)
Balkong
 • Trevlig balkong som vetter åt grönska. Här har man sol mellan klockan 8 och 12. Här kan man ha bord och stolar. Trall på golvet.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Bilplats/Garage
  Garage: 2 000 kr/månad fast kostnad. Har separat kö.
 • Beskrivning, parkering
  Hissen går ner till källarplan och kön till garageplatserna administreras av styrelsen.

  På gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: www.stockholm.se. Kostnaden är 1100 kr/månaden eller 75 kr/dygn.
Övrigt
 • Till lägenheten hör ett källarförråd.
Ekonomi

 • Avgift:
  4 445 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme och kallvatten
 • Kommentar, månadsavgift
  Till månadsavgiften tillkommer 290 kr / månad för Kabel-TV och verklig förbrukning av varmvatten.
 • Försäkring:
  350 kr/mån
 • Hushållsström:
  400 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  750 kr/mån
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 163 kr, betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift:
  465 kr
 • Andel i förening:
  5,81700
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2019-09-02.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Det finns ingen planerad avgiftsförändring (kontrollerat med föreningen 10/9-2019).
Föreningen

 • Benämning:
  Brf Blecktornet 15.
 • Allmänt
  Bostadsrättsföreningen Blecktornet 15 är en äkta förening som består av 16 lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten som omfattar adressen Metargatan 15 år 2015 och äger marken. Byggnadens totalyta uppgår till 1 874 kvm., bostadsytan utgör 1 417 kvm och den fördelas genom 9st 3:or och 7st 4:or, lokalytan utgör 457 kvm. Delat ägande godkänns.

  Den ekonomisk förvaltning sköts av Princip Redovisning AB. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Protector AS.
 • Kommande renoveringar
  Det finns inga kommande renoveringar (kontrollerat med föreningen 10/9-2019).
 • Gjorda renoveringar
  2018 - Injustering av radiatorer i byggnaden.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  - Pergola med kärl för hushållssopor samt källsortering
  - Cykelställ med tak på gården
  - Cykel- och barnvagnsförråd finns på entréplan.
  - Garage i huset.
  - Innergård med utemöbler, grill och lekplats.

  På entréplan och souterrängplan finns enkommunal förskola med Reggio Emilia-pedagogik som erbjuder en trygg och säker miljö för barn. Förskolan omfattar tre avdelningar och har en inhägnad gård där barnen kan leka fritt.
Området

 • På Södermalms sydligaste del finner ni Skanstull som binder samman de södra förorterna och innerstaden via Johanneshovsbron. Här blandas äldre sekelskifteshus med nyare bebyggelser och mittpunkten är korsningen Götgatan/Ringvägen, där även Ringens köpcentrum ligger. Här finns ett antal butiker och ett populärt restaurangtorg som kallas Teatern. Missa inte en brakfrukost eller brunch på Clarion Hotel eller en god middag på Thaiboat nere vid Hammarbyhamnen. Längs med med Götgatan finns en härlig mix av butiker och caféer och längre ner åt Medborgarplatsen ligger gallerian Skrapan med en takbar på våning 27 med fantastisk utsikt över hela Stockholm. Inom gångavstånd finns också omåttligt populära Nytorget samt underbara grönområden vid Erikdalslunden och Årstaviken.
 • Kommunikationer
  Gångväg: 5 min till Skanstull, 5 min till Nytorget, 15 min till Medborgarplatsen, 20 min till Slussen.
  Cykelväg:5 min till Medborgarplatsen.
  Bussar: Linje 3, 55, 59, 76 och 96 trafikerar i närheten av Blecktornet.
  Tunnelbana: Närmaste tunnelbanestation är Skanstull med gröna linjen.
  Färjetrafik: Färjor trafikerar Hammarby Sjöstad och Nybrokajen från Barnängsbryggan vid Norra Hammarbyhamnen. Färjetrafiken i Hammarbysjö går i en triangel mellan Barnängen – Luma – Henriksdal – Barnängen. Färjorna avgår var 20:e minut och det tar 5 minuter mellan varje brygga.
Sponsrade länkar
Ekonomi
Avgift :
4 445 kr/mån
Försäkring :
350 kr/mån
Hushållsström :
400 kr/mån
Andel i förening :
5,81700
Pantsättningsavgift
465 kr
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Sammanlagd driftskostnad
750 kr/mån
Överlåtelseavgift
1 163 kr, betalas av säljare.
Ingår i avgift
I avgiften ingår värme och kallvatten
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2019-09-02.
Planerade avgiftsändringar
Det finns ingen planerad avgiftsförändring (kontrollerat med föreningen 10/9-2019).
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Kommentar, månadsavgift
Till månadsavgiften tillkommer 290 kr / månad för Kabel-TV och verklig förbrukning av varmvatten.
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Bleck
  108 m
  Spaced Out Spices
  150 m
  Babajan Bar
  150 m
  Gojo
  182 m
  Restaurang Bacaro
  184 m
 • Skolor
  Förskolan Metaren
  0 m
  Hamnskolans Förskolor och Skola
  227 m
  Förskolan Fyren
  254 m
  SKOLA
  262 m
  Vintertullsskolan
  270 m
 • Mataffärer
  Coop Konsum Vintertullen
  236 m
  Coop Östgötagatan
  489 m
  Afrotropical
  534 m
  EVERGREEN Anti-aging cream workshop
  584 m
  Coop Renstiernas Gata
  597 m
 • Kommunikationer
  Ljusterögatan
  131 m
  Gotlandsgatan
  226 m
  Södermannagatan
  247 m
  Mjärdgränd
  284 m
  Nätgränd
  290 m
 • Tågstationer
  Henriksdal station
  1,26 km
  Stockholms södra
  1,43 km
  Sickla station
  1,96 km
  Nacka station
  2,46 km
  Stockholm City
  2,9 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Tågstation - Henriksdal station
 • 1,26 km
 • 8 min
 • 10 min
 • 25 min
 • Hållplats - Ljusterögatan
 • 131 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 2 min
 • Hav
 • 335 m
 • 6 min
 • 2 min
 • 5 min
 • Sjö
 • 410 m
 • 10 min
 • 9 min
 • 21 min
Området

Södermalm

Underbara Södermalm präglas av trendiga områden med kreativ atmosfär, historiska kvarter, många välbesökta barer, kaféer och restauranger.

Nöje

Området är kanske stockholm mest restaurangtäta område med massvis att ställen värda ett eller två besök! Här finns allt från enklare caféer och hål i väggen-hak till klassiska kvarterskrogar - i alla kategorier.

Rekreation

Här finns mängder av mysiga parker och platser att koppla av på och inspireras av. Här bor och verkar många av våra mest uppskattade kulturpersonligheter. På Södermalm finns fortfarande en del av de gamla arbetarkvarteren bevarade vilket ger stadsdelen en alldeles särskild känsla där gammalt möter nytt. För de äkta Södermalmarna finns ingen annan plats på jorden där man kan tänka sig att bo!

Kommunikation

Kommunikationerna är goda med tunnelbanans gröna och röda linjer men också ett antal bussar.

Familjeliv

På Södermalm finns ett stort utbud av både förskolor, grundskolor och gymnasium.

Fördelar

#Rikt kulturliv
#Caféer
#Bio
#Nattklubbar
#Butiksgata/köpcentrum
#Uteliv
#Teater
#Tunnelbana
#Sportbar
#Bussar
#Storstad
#Barer
#Restaurangtätt
#Stadspuls
#Hippt

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier