Nybohovsbacken 81 / Liljeholmen / Stockholm

Utgångspris
3 175 000 kr
Boarea
59 kvm
Avgift
1 950 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
7 av 11 (Hiss finns)
Bolån för dig utan fast anställning
Ansök hos Bluestep Bank
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning
Läs mer om budgivning

Ljus hörntvåa på sjunde våningen med luftig planlösning, inglasad balkong i fint söderläge och stora fönster där några har milsvid utsikt mot Globen och bort mot Telefonplan. Bostaden är modern med genomgående vitmålade väggar och ljusa laminatgolv. Här finns ett fint, lättmöblerat vardagsrum med brett ljusinsläpp, ett modernt kök i vitt med full maskinell utrustning, stort sovrum helt utan insyn med hel garderobsvägg med skjutdörrar och fräscht, helkaklat badrum med stort fönster där det är förberett för tvättmaskin. Om dagen har lägenheten ett härligt ljus som du bara hittar så här högt upp i huset och på kvällen kan du blicka ut över områdets magnifika skyline med tända gatlyktor i mörkret.

Här bor du i en stabil förening som erbjuder en låg månadsavgift. Alla stora renoveringar är gjorda och bredband finns indraget. För några år sedan så gjordes balkongerna större på föreningens bekostnad. Husen har full bekvämlighet för de boende, här finns det mesta att önska såsom tvättstugor, grovtvättstuga, övernattningslägenhet, bastu, stort, modernt gym och parkeringsplatser.

Härifrån kan du ta både tunnelbanan vid Aspudden eller vid Liljeholmen. Promenerar du till Liljeholmstorget tar det ca tio minuter. Är du mer bekväm tar du den kostnadsfria hissbanan som går mellan Nybohov och Liljeholmstorget så sparar du ytterligare fem minuter.

Tillgången på affärer, restauranger, nöjen och kommunikationer har fullständigt exploderat i området runt Liljeholmen. Läget är utmärkt och omgivningen spännande där mycket planeras och nya bostäder byggs. Området erbjuder fina promenadstråk och cykelvägar samt grönska och badmöjligheter vid Trekanten, Vinterviken och Liljeholmskajen. Vill du känna innerstans puls behöver du bara promenera några få minuter över Liljeholmsbron så är du i Hornstull på Södermalm.

Bilder
Sponsrade länkar
Balkong med fantastisk utsikt
I det ljusa vardagsrummet finns utgång till balkongen
Öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum
Vitt kök med snyggt stänkskydd
Badrum med stort fönster
Vy mot entré från balkongen
Öppen yta
Detaljbild
Lättmöblerat vardagsrum
Stor, inglasad balkong
Sovrum med inbyggd förvaring
Nybohovsbacken 81
Föreningens grillplats med fina stensättningar och sittplatser
Föreningens boulebana
Föreningens bastu, relaxrum med pentry och duschrum
Liljeholmstorget
Liljeholmstorgets galleria
Tunnelbanan på Liljeholmstorget
Fina promenadvägar vid sjön Trekanten.
Ett café finns utanför huset i närheten av Fruktparken och Trekanten.
En kort promenad över Liljeholmsbron så är du i innerstan och Hornstull
Båtplatser längs med vattenlinjen i Gröndal
Närbelägna Gröndal erbjuder bland annat butiker, café och bageri.
Förbi Gröndal mot Ekensberg ligger Winterviken restaurang- och festvåning som drivs av Markus Aujalay
Vintervikens trädgårdscafé
Gränsande till Nybohov till Aspudden med Aspuddsparken med 4H-gård med ponnyridning och många djur som katter, kaniner, grisar och höns
Aspuddsparken
Visa alla 27 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Inspiration
Planritning
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning

 • Entré/hall
  Entré med liten avskiljande vägg i form av ett förvaringssystem som på ett naturligt sätt bildar en avgränsning mot vardagsrum/matplats. Hatthylla. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggen är målad i grå kalkfärg.
 • Kök
  Modernt och stilrent kök från 2016 med gott om förvaring på båda sidorna av köket. På höger sida är det vägghängda skåp med vita, släta luckor. På vänster sida är det vita, släta köksluckor med push-funktion på de övre skåpen och de undre skåpen har vita luckor med grepplist. Bra arbetsyta på arbetsbänk i grå laminat längs med ena sidan och ljus träbänk på den andra. Matplats invid fönstret. Utrustning: kombinerad kyl/frys, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin, fläkt och spishäll. Ljust laminatgolv och vita, målade väggar.
 • Vardagsrum
  Ljust och fint vardagsrum med häftig, milsvid utsikt. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffa, mediabänk och fåtölj. Härifrån är det utgång till balkong via glasad balkongdörr. I den inre delen av vardagsrum finns matbordet med plats för sex personer. Ljust laminatgolv och vita, målade väggar med fondvägg i grå kalkfärg.
 • Sovrum
  Sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Mycket bra förvaring i hel garderobsvägg med skjutdörrar i vitt/spegelglas. Ljust laminatgolv och vita, målade väggar.
 • Duschrum
  Fräscht, helkaklat badrum från 2006 med stort fönster. På golvet ligger ljusgrått klinker och väggarna är klädda med vita kakelplattor med mellanblå kaklad fondvägg. Utrustning: badkar, vägghängd wc, handfat, handdukstork (el) och förberett för tvättmaskin. Ett inbyggt skåp för tvättkorg och handdukar.
Fakta

Beskrivning
 • Boarea
  59 kvm (Boareauppgifter enligt mäklarbild)
 • Rum:
  2 (1 sovrum)
 • Våning:
  7 av 11
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  1962
 • Kommentar, byggnad:
  Flerfamiljshus
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Energiklass:
 • Energiprestanda, primärenergital:
  143 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2018-06-01
 • Besiktningsman
  Fredrik Jönsson, AB Franska Bukten
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Ownit levererar bredband till föreningen med en hastighet på 500/1000 Mbit/s för en obligatorisk avgift på 119 kr/mån (kontroll 2020-05-07).

  Föreningen är anslutna till ComHem som levererar TV. Du kan via ditt telejack få bredbandsleveranser med tv och telefoni via flertalet andra leverantörer och därigenom kan du även få TV-tjänster beroende på respektive leverantörs individuella utbud. Mer info hittar du på respektive leverantörs hemsida.
Balkong
 • Stor inglasad balkong med underbar panoramavy från Gröna lund till Telefonplan. En skön nålfiltsmatta ligger på golvet.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Brf Tornen-Nybohov har 78 parkeringsplatser och 6 garageplatser. Parkeringsplatserna kostar 220 kr/månad och garageplatserna 880 kr/månad. Vill du hyra en plats ska du kontakta vår ekonomiska förvaltare, info@forslundab.se - vid kontroll 2020-04-23 är det flera års kö för en parkeringsplats.

  Det finns dock ett stort parkeringsgarage vid Liljeholmstorget som erbjuder olika lösningar för långtidsparkering. Priserna varierar mellan 900 kr/mån till 1700 kr/månad. Garaget administreras av Apcoa Parking. Liljeholmstorget når du enkelt genom att ta den gratis, 60-tals-retroinspirerade hissbanan "Klumpen" som går var femte minut mellan Liljeholmstorget och Nybohov. Givetvis går det lika bra att ta promenadvägen också.
Ekonomi

 • Avgift:
  1 950 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Värme och kallvatten. Varmvatten debiteras medlemmen separat på månadsavgifts avin efter använd förbrukning.
 • Försäkring:
  261 kr/mån
 • Hushållsström:
  280 kr/mån
 • Varmvatten:
  93 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  634 kr/mån
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 183 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  473 kr
 • Andel i förening:
  0,30410
 • Andel av årsavg.:
  0,37
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2020-04-27.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Under sommarhalvåret år 2020 kommer avgiften att ökas med cirka 2%-3% vilket innebär cirka 40 kr-60 kr för en 2:a (kontroll 2020-05-11).
Föreningen

 • Benämning
  Brf Tornen - Nybohov. I föreningen finns 272 lägenheter.
 • Markägare
  Marken upplåtes med tomträtt
 • Allmänt
  Föreningen Brf Tornen - Nybohov bildades 1999 och förvärvade fastigheterna år 2009. Föreningen består av sex flerbostadshus med 11 våningar i varje med en till tre källarplan. Adresserna är Nybohovsbacken 65-67, 81-82 och 97-99. Totalt har föreningen 272 bostadslägenheter samt 1 lokal.
  Bland föreningens bostadslägenheter finns fortfarande 49 hyresrätter kvar per idag 2020, vilka upplåts med bostadsrätt vartefter de blir lediga och ger ett gott tillskott till föreningens kassa. Föreningen har fortlöpande under de senaste åren upplåtit flera hyresrätter med bostadsrätt. Under 2015 uppläts exempelvis sex hyresrätter för en total summa om ca 21 miljoner kronor.

  I föreningen finns också flera tvättstugor, grovtvättstuga, bastu, gym, övernattningslägenhet, miljöhus, garage och parkeringsplatser. Styrelsen ser regelmässigt över lånebild och omförhandlar räntenivåer samt strävar mot låga driftkostnader. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för sina medlemmar vilket gör att medlemmen endast behöver teckna själva hemförsäkringsdelen.

  Teknisk förvaltning sköts av Driftia och ekonomisk förvaltning av Carin Forslund AB.
 • Kommande renoveringar
  Föreningen planerar inga större renoveringar (kontroll 2020-04-23).
 • Avgiftsförändringar
  Under sommarhalvåret år 2020 kommer avgiften att ökas med cirka 2% vilket innebär cirka 40 kr för en 2:a (kontroll 2020-04-23).
 • Gjorda renoveringar
  2018 - Balkonger byggdes ut samt glasades in
  2018 - Motionslokalen renoverades
  2015 - Renovering av entréer
  2015 - Byte av belysning till LED i trappor, portar och hisshallar
  2015 - Två boulebanor byggda på föreningens gård
  2013 - Motionslokal, bastu och relax samt övernattningslägenhet invigdes
  2013 - Radonmätning utförd (godkända och goda resultat)
  2012 - Grovtvättstuga byggd
  2012 - Elektroniska porttavlor i entréerna installerade
  2012 - Installation av varmvattenmätare (individuell debitering startade våren 2013)
  2012 - Byte av alla 12 hissar
  2010 - Byte nyckelsystem i bostadsdörrar samt installation av elektroniskt nyckelsystem Aptus i portar och allmänna utrymmen
  2010 - Installation av bredband Ownit
  2011 - OVIK besiktning utförd
  2009 - Renovering av bastu och relaxavdelning
  2009 - Reparation/underhåll vitvaror i tvättstugor
  2003-2006 - Övergripande renovering med bland annat fasad-, tak- och fönsterrenovering, stambyte med nya, kaklade badrum, renovering av trapphus och entréer, värmesystem och installation av säkerhetsdörrar
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Brf Tornen - Nybohov har lägenhetsförråd i varje hus, antingen på entréplan eller i källarplan. Bredvid varje port finns cykel- och barnvagnsrum. Utanför husen finns tre miljöstugor som delas med grannföreningen Brf Nybohovet 100. Hushållssopor slängs i sopnedkast bredvid respektive husentré.

  Föreningen har sex tvättstugor fördelade på portarna 67, 83 och 99. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Föreningen har också en grovtvättstuga i port 67.

  I port 99 har föreningen en bastu med relaxavdelning som de boende får nyttja kostnadsfritt. I port 99 finns också föreningens stora gym med moderna träningsmaskiner. Träningskort kostar 1000 kr/år per hushåll. På Nybohovsbacken 67 finns föreningens övernattningslägenhet Violen som är utrustad med sängplatser för fyra personer, trinettkök, dusch och toalett, tv och internet. Violen kostar 300 kr/natt att hyra och då ingår parkeringsplats utanför. Övernattningslägenhet, tvättstugor och bastu bokas elektroniskt via föreningens Aptus-portal på nätet eller på elektronisk bokningstavla i huset. I föreningen finns också en fastighetsskötarexpedition i port 67 och en styrelselokal i port 99.

  Föreningen har en gemensam grillplats samt två boulebanor mellan port 67 och 81.
Området

 • Lägenheten är belägen i Nybohov i Liljeholmen där det hänt mycket de senaste åren. Tunnelbanestationen har fått en överdäckad vänthall och en bussterminal har byggts intill. Ett nytt stadstorg Liljeholmstorget har byggts med vackra stensättningar, träd och blommor. 2009 öppnade gallerian i Liljeholmens centrum med ca 90 butiker med inriktning på mode, heminredning, sport och fritid. Liljeholmen har bank, apotek, systembolag och 25 olika vårdverksamheter såsom vårdcentral, barn- och ungdomsmedicinsk mottagning och olika typer av specialistvård. Liljeholmen är också en av Stockholms största knutpunkter för kollektivtrafik där tunnelbana, bussar och tvärbana möts. Föredrar du bil tar du dig enkelt ut antingen på E4:an, Essingeleden eller Södra Länken.

  Liljeholmen ligger nära sjön Trekanten, Mälarens vatten och city. Här finner du badplatser där känslan av skärgård är påtaglig, mysiga promenadvägar och stadens puls på kort gångavstånd. Innerstan och Södermalm når du genom att bara promenera över Liljeholmsbron. Promenerar du förbi sjön Trekanten med badplats når du vackra Vinterviken som bjuder på uppskattade promenadstråk utmed Mälaren, koloniträdgårdar, trädgårdscafé, galleri, restauranger och fik. Promenerar du i andra riktningen har du Liljeholmskajen med dess stora badbrygga ute i vattnet och Sjövikstorget med brett utbud av populära restauranger såsom Ciao Ciao och Indian Garden. I en tredje riktning möter Liljeholmen, gränsande från Nybohov, Aspudden som har mysiga Aspuddsparken, en stor parklek för barnen med både ponnyridning, grisar, höns, kaniner och katter.
Ekonomi
Avgift :
1 950 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Värme och kallvatten. Varmvatten debiteras medlemmen separat på månadsavgifts avin efter använd förbrukning.
Försäkring :
261 kr/mån
Hushållsström :
280 kr/mån
Varmvatten :
93 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
634 kr/mån
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 183 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
473 kr
Andel i förening :
0,30410
Andel av årsavg. :
0,37
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2020-04-27.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Planerade avgiftsändringar
Under sommarhalvåret år 2020 kommer avgiften att ökas med cirka 2%-3% vilket innebär cirka 40 kr-60 kr för en 2:a (kontroll 2020-05-11).

Boendekalkyl

Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Del Mare Restaurang & Pizzeria
  136 m
  Vi-Na Fresh
  462 m
  Indisk
  473 m
  Restaurang Udden
  475 m
  Liljeholmens Grill
  481 m
 • Skolor
  Förskolan Pytsen
  112 m
  Nybohovsskolan
  112 m
  Förskolan Hovet
  285 m
  ping pong clup
  307 m
  Midsommarkransens gymnasium
  424 m
 • Mataffärer
  arken
  506 m
  Lidl
  565 m
  Coop Liljeholmen
  601 m
  Coop Midsommarkransen
  719 m
  Hemköp Sjövikshallen
  887 m
 • Tågstationer
  Årstaberg
  1,3 km
  Stockholms södra
  2,92 km
  Älvsjö station
  3,28 km
  Stockholm City
  3,51 km
  Stockholms Centralstation
  3,53 km
 • Kommunikationer
  Kilabergsvägen
  305 m
  Nybodahallen (på Hägerstensvägen)
  338 m
  Kilaberg
  434 m
  Nybodahallen (på Södertäljevägen)
  464 m
  Liljeholmen
  506 m
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 314 m
 • 1 min
 • 4 min
 • 11 min
 • Hav
 • 3,67 km
 • 12 min
 • 18 min
 • 55 min
 • Tågstation - Årstaberg
 • 1,3 km
 • 6 min
 • 10 min
 • 26 min
 • Hållplats - Kilabergsvägen
 • 305 m
 • 5 min
 • 4 min
 • 9 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn