Sjöviksvägen 87
Sjöviksvägen 87
Resi Wolfmeier Steding, ansvarig mäklare i Liljeholmen
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Resi Wolfmeier Steding

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Sjöviksvägen 87


Liljeholmskajen— Stockholm

Sjöviksvägen 87


Kommande försäljning

Liljeholmskajen— Stockholm

Ägarlägenhet att bara älska!

ÄGARLÄGENHET!
- Du äger din bostad med lagfart (som en villa eller ett radhus)
- Juridisk person kan förvärva
- Möjlighet att köpa för att hyra ut
- Kostnadsfri plats i garage t.o.m. juni 2042
- Låg samfällighetsavgift vilket ger dig ett större eget inflytande över dina kostnader

Något utöver det vanliga och sällan till salu! Upptäck ägarlägenhetens fördelar såsom låga kostnader, möjlighet till uthyrning samt möjlighet för juridisk person att förvärva. Här ges du möjligheten att bo i en stor, underbar och välplanerad familjebostad om 137 kvm, modernt utrustad och med smakfull inredning, belägen på populära Liljeholmskajen. Bostaden ligger med stora, härliga ljusinsläpp i tre väderstreck vilket ger den dess sköna känsla av ljus och rymd. Den självklara samlingspunkten är vardagsrummet med det intilliggande köket i öppen planlösning. Från vardagsrummet har man utgång till två balkonger i olika väderstreck - en med fint solläge mot söder och den andra, lite större balkongen har ett skyddat innergårdsläge med fin utsikt mot Mälarens vatten och vidare in över Södermalm. I köket finner du ett fullutrustat kök från Vedum med rostfria vitvaror från Siemens, mörkgrå köksluckor, lyxig, svart bänkskiva i sten som i samklang med den underbara sjöutsikten skapar en härlig måltids- och arbetsmiljö för både familjen och gäster. Vidare finner du fyra bra sovrum varav det största har ingång till en stor klädkammare. För att få familjelogistiken att fungera på ett bra sätt finns ett rymligt badrum med badkar och wc samt ett separat duschrum med wc. Dessutom finns en helt separat tvättstuga i lägenheten med både tvättmaskin och torktumlare. Lägenheten erbjuder rikligt med förvaring i garderober, klädkammare och källarförråd. Det är här det goda livet börjar - här bor du med superbt läge nära stan, fina promenadvägar runt hörnet, bra kommunikationer samt med ett stort utbud av restauranger och caféer, i stort sett direkt utanför dörren. Välkommen att upptäcka ägarlägenhetens fördelar!


Boarea
137 kvm
Driftkostnad
4 794 kr/mån
Rum
5 rum (4 sovrum)
Våning
1 av 5 (Hiss finns)
Upplåtelseform
Äganderätt

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg


Världens finaste kök har också världens finaste utsikt! Närheten till kajkanten är högst påtaglig här där kökets matplats erbjuder denna fina vy att vila ögonen på. Lätt att bli sen till jobbet när man dröjer sig kvar efter frukosten för att kika på båtarna som glider förbi.
Förnimmelsen av vågskvalp i köket!

Världens finaste kök har också världens finaste utsikt! Närheten till kajkanten är högst påtaglig här där kökets matplats erbjuder denna fina vy att vila ögonen på. Lätt att bli sen till jobbet när man dröjer sig kvar efter frukosten för att kika på båtarna som glider förbi.

I öppen planlösning med vardagsrummet finner du detta supersnygga kök som funkar lika bra för familjens vardagsmåltider som för de större tillställningarna med många gäster där bordet enkelt kan förlängas en bra bit in i vardagsrummet.
Förnimmelsen av vågskvalp i köket!

Världens finaste kök har också världens finaste utsikt! Närheten till kajkanten är högst påtaglig här där kökets matplats erbjuder denna fina vy att vila ögonen på. Lätt att bli sen till jobbet när man dröjer sig kvar efter frukosten för att kika på båtarna som glider förbi.

Toppensnyggt, modernt & stilrent

I öppen planlösning med vardagsrummet finner du detta supersnygga kök som funkar lika bra för familjens vardagsmåltider som för de större tillställningarna med många gäster där bordet enkelt kan förlängas en bra bit in i vardagsrummet.

Det stora, ljusa vardagsrummet har fått sin väl tilltagna del av lägenhetens 137 kvm. Med sina två balkonger behöver du bara välja om du vill ha sol eller sjöutsikt. Vardagsrummet har fönster åt tre håll, öppen planlösning mot köket och blir därmed förföriskt ljust och känslan av rymd förstärkt.
Ett vardagsrum, två balkonger

Det stora, ljusa vardagsrummet har fått sin väl tilltagna del av lägenhetens 137 kvm. Med sina två balkonger behöver du bara välja om du vill ha sol eller sjöutsikt. Vardagsrummet har fönster åt tre håll, öppen planlösning mot köket och blir därmed förföriskt ljust och känslan av rymd förstärkt.Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Entré/hall

Hall i vinkel med mycket gott om förvaring i skjutdörrsgarderob med spegelglas. Det finns även ett inbyggt städskåp vid entrén. På golvet ligger ett ljust askparkettgolv och väggarna är målade i färgen greige (NCS 1002Y).


02
Kök

Snyggt och modernt kök från Vedum i tidlös design, perfekt utformat för den matlagningsintresserade. Köket har en behaglig mörkgrå färg, gott om förvaring och rejäla arbetsytor med svarta lyxiga granitbänkskivor som i sin förlängning följer med en bit upp längs med väggen med funktion som stänkskydd. De övre luckorna har pushfunktion och de nedre handtag. Komplett utrustat med flertalet rostfria vitvaror från Siemens. Här finns två dubbla kyl/frys snyggt integrerade, inbyggnadsmikro och inbyggnadsugn i bekväm arbetshöjd, keramisk spishäll, inbyggnadsfläkt (Franke) och integrerad diskmaskin. I köket, vid fönstret finns plats för matbord för 8 - 10 personer. På golvet ligger ett ljust askparkettgolv och väggarna är målade i färgen greige.


03
Vardagsrum

Generöst vardagsrum med öppen planlösning mot kök. Plats för stor soffgrupp och övrigt möblemang. Stora fönsterpartier i tre väderstreck släpper in mycket ljus och ger en härlig rymd. Från vardagsrummet är det utgång till lägenheten två balkonger som erbjuder både sol och utsikt. På golvet ligger ljus askparkett och väggarna är målade i färgen greige.


04
Inre hall

I den inre hallen finns ingång till sovrum 1, 2 och 3 och mycket gott om förvaring i inbyggd garderobsvägg med vita skjutdörrar. Här finns även plats för en byrå. På golvet ligger ljus askparkett och väggarna är målade i färgen greige.


05
Sovrum 1

Sovrum med plats för dubbelsäng. Bra förvaring i inbyggd skjutdörrsgarderob. På golvet ligger ljus askparkett och väggarna är vitmålade.


06
Sovrum 2

Sovrum med plats för enkelsäng. Ljus askparkett på golv och väggarna är vitmålade.


07
Sovrum 3

Sovrum med plats för enkelsäng. Detta rum har fönster i två väderstreck. Ljus askparkett på golv och vitmålade väggar.


08
Sovrum 4

Sovrum 4 ligger i direkt anslutning till entrén och är det största av sovrummen (14 kvm) och har en egen klädkammare om hela 3 kvm. På golvet ligger ett ljust parkettgolv och väggarna är vitmålade med en grön fondvägg.


09
Duschrum

Helkaklat duschrum med grå klinker på golv och vita, kaklade väggar. Inbyggda spotlights i tak. Utrustning. duschplats med vikbara duschväggar, wc, handdukstork (el) och tvättställ med grå kommod samt spegel med belysning ovan.


10
Badrum

Detta badrum är det största av bad/duschrummen och har samma kulör på golv och väggytor som det mindre duschrummet med klinker på golv och kaklade väggar. I taket finns inbyggda spotlights. Utrustning: badkar, brett tvättställ med grå kommod, handdukstork (el) och wc.


11
Tvättstuga

Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Ovan vitvarorna finns en arbetsbänk i vit laminat samt 3 överskåp. Det finns även en torkställning monterad på väggen. På golvet ligger grått klinker och väggarna är vitmålade.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

137 kvm (Boareauppgifter enligt taxeringsinformationen)

Rum

5 (4 sovrum)

Våning

1 av 5

Fastighetsbeteckning

STOCKHOLM LAGRINGEN 144


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2021

Kommentar, byggnad

I K7s samfällighetsförening i kvarteret Kajplats 7 är bostäderna ägarlägenheter. Med upplåtelseformen ägarlägenhet äger du din bostad. K7 utgörs av 184 ägarlägenheter om 1-5 rum och kök med låga gemensamma kostnader och stor frihet då man är fri att hyra ut sin lägenhet och även har en möjlighet att köpa ägarlägenheten som juridisk person.. Högst upp i tornet finns en gemensam takterrass i anslutning till en gemensamhetslokal. Längst ner i källaren finns cykelrum, lägenhetsförråd och kajakplats. Parkering hänvisas till Bergrumsgaraget eller gatuparkering.

Att tänka på vid inflyttning/avflyttning. Namn- och telefonnummerändringar på skärm/informationstavla, postfack, tidningshållare och porttelefon ska skickas via mail till styrelsen@k7liljeholmskajen.se med rubriken "Namnändring". Inkludera lägenhetsnummer och uppgifterna som ska ändras. Namn- och telefonnummerändringar kostar 500 kr (inklusive moms) per ärende, kostnaden läggs på månadsavin från MBF.

Vatten

Kommunalt vatten

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

54 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

55 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2021-10-20

Besiktningsman

Kjell-Åke Henriksson, JM AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Gruppavtalet för bredband 1000/1000 Mbit och kanalpaket TV- Lagom träde i kraft den 16 januari 2024. Fastighetsägarna som har valt att ansluta sig till avtalet har kvitterat ut en Router & TV-box. Betalningen sker i förskott och faktureras en gång per halvår till en kostnad av 249 kr per fastighet och månad.
Frågor gällande tjänsten ställas till Telias Kundtjänst/Support telefon 020-20 20 70 för kollektiva tjänster eller 90 200 för samtliga övriga privata tjänster.


05
Balkong

Fantastisk balkong om hela 13 kvm med underbar Mälarutsikt. Plats för matbord och loungegrupp.


06
Balkong

Mysig balkong om 8 kvm med ett härligt solläge från lunch och fram till middagstid.


07
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Till lägenheten ingår en flytande parkeringsplats i bergrumsgaraget t.o.m. juni 2042.
I vissa fastigheter ingick en parkeringsplats hos Parkando i samband med köpet. Denna parkeringsplats är knuten till lägenhetsnumret och ingår under en tidsbegränsad period enligt angivna villkor i köpehandlingarna. Parkering administreras via Parkando appen.


08
Gemensamhetsanläggningar

Stockholm lagringen ga:3


09
Tomt/Servitut
Rättigheter förmån

Avtalsservitut: Parkering - se beskrivning, Officialservitut: Rätt att nyttja förråd märkt 31104 i aktbilaga Ri1. Invändiga ytskikt (golv, väggar, tak), inredning och förrådsdörr hör till och underhålls av förmånsfastigheten. - Förråd

Planbestämmelser

Sjövik 5, del 2 (kajen), Detaljplan (Beslutsdatum: 2014-01-27, Registreringsdatum: 2011-06-29, Senast ändrad: 2023-09-27)

Samfällighet

Stockholm lagringen s:1


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

7 305 000 kr (Fastställt avseende år 2022)

Byggnadsvärde

4 569 000 kr

Markvärde

2 736 000 kr

Typkod

520 Ägarlägenhetsenhet, bostad

Värdeår

2021

Försäkring

95 kr/mån

Vatten och avlopp

200 kr/mån

Årlig elförbrukning

2500 kWh/år

Hushållsström

500 kr/mån

Samfällighet

3 750 kr/mån

Gruppavtal Telia bredband

249 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

4 794 kr/mån

Fastighetsskatt/-avgift

0 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 57 528 kr/år)

Beskrivning av kostnader

• I avgiften till samfälligheten ingår värme.

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 1 pantbrev om totalt 6 890 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
7 305 000 kr (Fastställt avseende år 2022)
Byggnadsvärde
4 569 000 kr
Markvärde
2 736 000 kr
Typkod
520 Ägarlägenhetsenhet, bostad
Värdeår
2021
Försäkring
95 kr/mån
Vatten och avlopp
200 kr/mån
Årlig elförbrukning
2500 kWh/år
Hushållsström
500 kr/mån
Samfällighet
3 750 kr/mån
Gruppavtal Telia bredband
249 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
4 794 kr/mån
Fastighetsskatt/-avgift
0 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 57 528 kr/år)
Beskrivning av kostnader
• I avgiften till samfälligheten ingår värme.
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 1 pantbrev om totalt 6 890 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Området
Liljeholmen/Liljeholmskajen i stockholm

Liljeholmen/Liljeholmskajen

Ett område nära både stadsliv, sjöliv och service.


01
Fördelar med området
Badstrand Utegym Restauranger Caféer Bokhandel Stadspuls Bussar Restaurangtätt Cykelbanor Stort shoppingutbud Parker/Grönområden Tunnelbana Butiksgata/köpcentrum Lokal spårtrafik

02
Att bo i Liljeholmen/Liljeholmskajen

Liljeholmen/Liljeholmskajen är ett mycket populärt och expansivt område som ligger i stadsdelen Hägersten. Här finner man en blandad bebyggelse från moderna fastigheter till äldre hus som uppfördes kring förra sekelskiftet. En stor del av bostäderna är moderna och nyproducerade och ligger kring Årstavikens vatten. Det är ett populärt område tack vare sitt centrala läge alldeles utanför tullarna. Stadsdelen bjuder på närhet till både storstadsliv, sjöstadsliv och vacker natur och bostäderna är en blandning av lägenheter, radhus och kedjehus. I området bland badbryggor och promenadstråk finns flertalet mataffärer, restauranger och uteserveringar.


03
Kommunikationer i området

Det gynnsamma och rofyllda läget vid Årstaviken är en attraktiv boplats. Området består av Liljeholmens centrum som är en knutpunkt för kommunikationer med tunnelbana, tvärbana och bussar. Vid hållplats Årstaberg finns pendeltågsstation.


04
Familjeliv i Liljeholmen

Liljeholmen/Liljeholmskajen är en mycket uppskattad boendemiljö för barnfamiljer och här finns flertalet förskolor och grundskolor samt gymnasium. Den direkta närheten till barnomsorg, kombinerat med många aktiviteter för barn och ungdomar i alla åldrar gör att detta är ett mycket populärt område. I centrum, Liljeholmsgallerian, finns apotek, bank och vårdmottagningar.


05
Att göra i Liljeholmen

Runt om i området finns flera mindre badbryggor längs Årstavikens vatten. Här finns även flera lekparker, motionsspår och grönskande miljöer att njuta av året runt. Liljeholmen/Hägersten inbjuder till ett behagligt boende för den moderna människan i vacker omgivning.

Välkommen till din lokala mäklare på Liljeholmen/Liljeholmskajen och vårt kontor på Liljeholmskajen!

Använd kartan
X

Platser

Pizzabakeren Liljeholmskajen

22 m


Midoris

54 m


Ponte & Simone

67 m


Brasserie Deck

82 m


3Sixty Skybar

90 m


Höjdens förskola

282 m


Årstadalsskolan

293 m


Retorikutbildning

298 m


Didaktus Liljeholmen Praktiska

325 m


Gymnasiesärskolan Opalen

325 m


ICA Sjövikshallen

416 m


Lidl

875 m


Ica

1,22 km


Bergsunds Livs

1,36 km


Årstaberg

778 m


Stockholms södra

1,84 km


Stockholm City

3,01 km


Cityterminalen

3,15 km


Sjöviksvägen

271 m


Årsta gård

389 m


Hildebergsvägen

460 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Grönområde
  153 m
  1 min
  1 min
  2 min
 • Lokalt centrum
  772 m
  6 min
  5 min
  16 min
 • Hav
  2,49 km
  12 min
  13 min
  41 min
 • Sjö
  66 m
  1 min
  1 min
  2 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Resi!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.