Sök Meny
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad men visningsdatum är ännu inte bestämt. Kontakta gärna ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Tyresö / Farmarstigen
Kryddgårdsgränd 12, 1 tr
Boarea: 75 kvm
Avgift: 4 528 kr/mån
Driftkostnad: 664 kr/mån
Rum: 3 rum (2 sovrum)

Tyresö - Farmarstigen / Kryddgårdsgränd 12, 1 tr

Tillfälle att förvärva denna populära 2,5:a i trevligt och barnvänligt område med radhuskänsla.
Fina ytskikt och badrum som renoverades under 2012. Rymlig balkong i härligt söderläge. Ett stort sovrum samt ett stort förråd som ofta används till mindre barnrum eller arbetsrum. Kök med plats för matbord och med uppsikt över den trevliga innergården.
Här bor ni med naturen som närmsta granne, nära badsjö och motionsspår, bra kommunikationer och nära Tyresö centrum med stort utbud av restauranger och affärer.

Sponsrade länkar
Härlig balkong
Härlig balkong
Utsikt från balkongen
Utsikt från balkongen
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sovrum
Sovrum
Förråd/Förråd
Förråd/Förråd
Badrum
Badrum
Sponsrade länkar
Tyresö Centrum
Tyresö Centrum
Tyresövallen
Tyresövallen
Tyresö Ishall
Tyresö Ishall
Tyresö Aquarena
Tyresö Aquarena
Saniflo
Annons

Lägg till Kommentarer från vänner och ägare

Min "dam" bor i våningen nedanför denna lägenhet. Jag tycker att det är ett jättetrevlig/välskött område och där de boende värnar om varandra.

Anonym

En fantastisk lägenhet med radhuskänsla. Nära till skogen där det finns blåbär.

Tony Gräns
Lägg till Vad vi gillar med Kryddgårdsgränd 12, 1 tr

Centralt men ändå inte

 • 0

Solig balkong

 • 0
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Hall:
  Inbjudande hall med avhängningsyta direkt till höger. Ljusa väggar och ett laminatgolv.

  Kök:
  Ljust och rymligt kök med plats för matbord i burspråk med stora fönsterpartier. Nya skåpsluckor i vitlaserad trälaminat som byttes 2012. Bänkskiva i vit laminat och diskbänk i rostfritt. Ovan sitter ett kakel i vitt som stänkskydd. Vitmålade väggar och laminatgolv. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd, spis/ugn och fläkt. Vitvaror från ca 2009.

  Vardagsrum:
  Ett generöst rum med fönster i två väderstreck vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Här ryms en stor soffgrupp och mindre matgrupp om så önskas. Vita väggar samt en smakfull tapet som fondvägg. På golvet ligger en ekparkett.

  Klädkammare/Förråd:
  Med ingång från vardagsrummet nås ett mindre förråd/klädkammare.

  Sovrum:
  Sovrum med plats för dubbelsäng. Fönster i grönskande och insynsskyddat läge mot baksidan av huset. Vitmålade väggar och laminatgolv. Ingång till separat klädkammare med praktiskt hyll- och hängsystem.

  Badrum:
  Badrummet renoverades av tidigare ägare under 2012.
  Våtrumsmatta i stilren stil på väggar och golv. Tvättställ, wc och ett badkar. Tvättmaskin och torktumlare från 2014 är placerad under praktisk arbetsbänk och ovan vägghängda skåp för praktisk förvaring. Ett högt placerat fönster ger ett naturligt ljusinsläpp utan att ge insyn.

  Förråd/Sovrum:
  Ett stort förråd om ca 7 kvm som vanligen används som barnrum eller arbetsrum. Väggarna är målade i vitt med en fondvägg i rött. Laminatgolv.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  75 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  3 rum (2 sovrum)
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1992
Energideklaration
 • Energiprestanda
  78 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
TV/Internet
 • Bredband levereras av Bredbandsbolaget genom bredbandsuttag som finns monterat i varje lägenhet. 100/10Mbps dubbelriktad anslutning med dynamisk IP-adress. (ingår inte i månadsavgiften) I varje lägenhet finns även ett ComHem-uttag för kabel-tv och internet.
Balkong
 • En generös balkong i härligt söderläge med uppsikt över den barnvänliga innergården.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Parkeringsbeskrivning
  För de boende har föreningen 75 p-platser, kostnad 200 kronor per månad, med eluttag samt 10 gästplatser vilka endast avsedda för föreningens besökare. Beträffande gästplatserna erhåller varje bostadslägenhet årligen två p-tillstånd.
Ekonomi
 • Avgift
  4 528 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme och vatten
 • Kommentar till månadsavgift
  I månadsavgiften ingår vatten, värme och Comhem:s analoga basutbud.
 • Försäkring
  250 kr/mån
 • Hushållsström
  414 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  664 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  2
 • Kommentarer driftkostnad
  Detta hushåll består av två vuxna som under ett år förbrukar ca 2982 Kwh i hushållsel. Kostnad för försäkring är uppskattad.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel i förening
  1,51410
 • Pantsättning
  Bostadsrätten är pantsatt.
 • Planerade avgiftsändringar
  Avgiftsnivån sänktes 2015 med 7 % från att ha varit oförändrad sedan 2011. Fr.o.m. 2017 sänktes avgiftsnivån med ytterligare 10 %.
Föreningen
 • Benämning
  HSB Brf Kryddgården. I föreningen finns 60 lägenheter.
 • Allmänt
  Föreningen är belägen i Östra Farmarstigen, mellan Tyresö Centrum och Trollbäcken, två mil söder om Stockholm. De 15 tvåvåningshusen med fyra lägenheter per hus, fördelade på 1,5 till fyra r.o.k, blev inflyttningsklara 1992.
 • Kommande avgiftshöjningar
  Avgiftsnivån sänktes 2015 med 7 % från att ha varit oförändrad sedan 2011. Fr.o.m. 2017 sänktes avgiftsnivån med ytterligare 10 %.
 • Gjorda renoveringar
  Senaste OVK-kontrollen skedde 2013. Stambyte av kök och badrum samt byte av elstigare har ej ägt rum och planeras ej heller att äga rum inom överskådlig framtid.

  Hösten 2013 genomförde föreningen en radonmätning. Efter att Södertörns Miljö- och Hälsoskyddsförbund tagit del av resultatet är deras bedömning att radongashalten i föreningens lägenheter inte utgör någon olägenhet för människors hälsa enligt 9 kap. 3 § miljöbalken.

  Föreningen installerade bergvärme, år 2005, som värmer upp husen och ger varmvatten. Ventilation av lägenheterna sker via respektive lägenhets köksfläkt.

  Beträffande det planerade underhållet de senaste åren genomfördes 2016 ommålning av entrepartier och burspråk samt omläggning av plattfriser runt fasaderna, 2015 montering av takbryggor på bostadshusens tak, 2014 renovering och ommålning av föreningens uthus, 2013 ommålning av trapphusen, takfot, gavlar och vissa burspråk och 2012 underhåll av tegelfasadernas fogar.2017 planeras bl.a. tilläggsisolering av vindarna.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Föreningens lägenheter finns i 15 huskroppar med en entré och fyra lägenheter per hus. Därtill tillkommer uthus med samlingslokal, undercentral m.m, miljöhus och ett antal förråd.

  För boende på bottenvåningen gäller att ingen upplåten mark ingår i bostadsrätten utan lägenhetsinnehavaren disponerar endast ytan under balkongen.

  Föreningen saknar gemensam tvättstuga, istället har samtliga lägenheter denna utrustning. I området finns uthus för förvaring av cyklar och barnvagnar.

  Föreningen har en föreningslokal, benämnd Timjan, som alla boende i föreningen har möjlighet att nyttja privat. I lokalen kan du ha kalas eller fest mm. Beträffande övernattning i Timjan för närstående till boende i föreningen gäller följande: Tre nätter är gratis, därefter 250 kronor per natt i max en vecka. I lokalen finns porslin och bestick för ca 20 personer. Det finns kylskåp, spis med två plattor utan ugn, kaffebryggare, uppläggningsfat, skålar, kastruller och termosar. Vid övernattning finns två sängar att använda.

  Samtliga lägenheter i föreningen är utrustade med ett invändigt förråd om 7 kvm varför lägenheter i föreningen saknar källarförråd eller vindsförråd.
Området
 • I Farmarstigen bor ni nära naturen med närliggande Barnsjön med badplats. I terrängen runt Barnsjön finns ett belyst motionsspår med två olika sträckningar: 2,3 km respektive 3,5 km. I närområdet finns också golfbana, rackethall, simhall, flera gym och bowlinghall.

  Närmaste mataffär, Coop nära inom 5 min gångavstånd. Önskas ett större utbud är Tyresö Centrum ett trevligt centrum med restauranger och affärer. Där finns bland annat klädbutiker, mataffärer, systembolag, apotek, folktandvård, bibliotek, bank och postservice.

  Skolor och barnomsorg:
  Kring Farmarstigen finns flertalet skolor och förskolor.
  - Tyresö gymnasium
  - Bergfotens skola (F-6)
  - Njupkärrs skola (F-6)

  Förskolor: Speldosans Förskola, Bergfoten Förskola, Förskolan Farmarstugan, Förskolan Kardemumman och Njupkärrs Förskola.

  Ridhus, sporthallar, ishall, golfbana och badhus med äventyrsbad.

  I Tyresö finns även Alby naturreservat. Där ligger Alby friluftsgård som är ett av naven för friluftslivet i Tyresö. Alby är ett närrekreationsområde med friluftsgård, motionsslingor, friluftsbad, värdefull natur och mycket mera. Här finns bland annat Sörmlandsleden, bondgård och ridhus.
  Uddby gård ligger i Alby naturreservat vid Albysjön, granne med friluftsgården. Gården är ett levande jordbruk med djur och betesmarker. Gå gärna in på hemsidan, www.uddbygard.se för mer information. I omgivningarna finns även Tyresö Flatensjön, Nyfors och Tyresta Nationalpark med mängder av motionsspår och härliga naturupplevelser.
 • Kommunikationer
  Buss 802 tar dig till Gullmarsplan på cirka 25 minuter. Direktbuss 812 går till Cityterminalen med en restid på cirka 30 minuter. Från Töresjövägen går även bussarna 873 och 875 som tar dig till Gullmarsplan.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

 • Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare
  Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare

  Nu är det dags för dig att köpa bostadsrätt. Kanske är detta din första bostad i livet eller du köpt och sålt flera gånger eller ska flytta till lägenhet från ett hus?

 • Så inreder du smartast på liten yta.
  Så inreder du smartast på liten yta.

  När det kommer till små lägenheter brukar det svåraste vara hur man ska få plats med allting. Här får du tips på hur du får hemmet att kännas större!

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

  Bostad / Sverige / Stockholm / Tyresö / Kryddgårdsgränd