Johanna Blomster, ansvarig mäklare i Vällingby-Hässelby
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Johanna Blomster

Ansvarig mäklare

Förberedd försäljning

Vällingby Centrum—

Vällingby—

Stockholm




Vällingby Centrum— Vällingby— Stockholm


Förberedd försäljning

Vällingby Centrum— Vällingby— Stockholm

Radhuskänsla högst upp i huset med milsvid utsikt!


Referensnummer
522 009
Boarea
111 kvm
Rum
5 rum (4-5 sovrum)

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.



Området
Vällingby  i stockholm

Vällingby

Det något märkliga namnet Vällingby betyder vallingarnas by. Vallingar eller vällingar betyder ungefär folket som bor på vallen.

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947 - 1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer.

På platsen för Vällingby centrum låg tidigare byn Vällingby, som bestod av ett antal små gårdar med gamla anor. Idag finns mycket få byggnader från denna tid kvar.


01
Fördelar med området
Utegym Badstrand Barer Parker/Grönområden Restauranger Gym Bowling Bussar Caféer Butiksgata/köpcentrum Simhall Motionsspår Bio Bokhandel Tunnelbana

02
Nöje och shopping

Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004–2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

I Vällingby finns, vad man förmodar, världens största solur, och var man än rör sig i Vällingby går man på historisk mark med intressanta kulturinslag. Trappan, Vällingbyområdets kulturhus, anordnar allt från utställningar till intressanta föredrag.


03
Natur och fritid

I Vällingby finns flertalet gym och träningsanläggningar, så som Vällingby Sim- och idrottshall och sommartid även utomhusbassängen i Nälsta. Närhet till Grimsta naturreservat.
Hela Vällingby omges av grönområden och blomstrande trädgårdar i de olika områdena. Fina cykelbanor och gångvägar inbjuder till spännande utflykter. I närheten finns fina bad utmed hela Hässelby området.


04
Kommunikationer

Vällingby Centrum har mycket bra kommunikationer i form av Tunnelbanans gröna linje. I direkt anslutning till tunnelbanan finns stor bussterminal med flertalet olika busslinjer. Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär ca 28 minuter till Stockholms Central. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på ca 13 minuter.


05
Familjeliv

Privata och kommunala skolor finns inom området.
Barnomsorg: Flera kommunala och privata daghem finns i området.



Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Johanna!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.