Edsgarnsvägen 40

Edsgarnsvägen 40

Slutpris

6 300 000 kr


Vätö— Norrtälje

Edsgarnsvägen 40


Slutpris
6 300 000 kr

Vätö— Norrtälje

Sekelskiftespärla i vackra Roslagen!

Välkommen till Johannelund, en ostörd idyll med gårdskänsla vid insjö, på vackra Vätö!

Nu finns det ett unikt tillfälle att förvärva detta smakfullt renoverade hus anno 1912, belägen i en ostörd idyll, ca 8 mil från Stockholms tullar. Byt stress och vardag mot lugn och natur på landet. Den perfekta platsen att tillbringa somrar, högtider, helger eller för den delen att bosätta sig permanent på.

Här möter den äldre charmen, i form av vackra trägolv, kakelugnar och spröjsade fönster, moderna bekvämligheter så som golvvärme via berg- och jordvärme samt solfångare, flertalet bad- och duschrum, dubbelgarage och en gästlägenhet. Havet och Söderviken når vi genom en kort promenad på ca 600 meter där fastigheten också ger er tillgång till en egen båtplats.

Husets ca 120 kvm, i två plan med källare, ger goda utrymmen för umgänge med både familj och vänner. Det rymliga lantköket med vedspis öppnar upp mot vardagsrummet och matplatsen som flödar av ett härligt ljus från det stora fönsterpartierna. Från hallen och den pärlspontade entrén leder den vackra trappan oss upp till övervåningens allrum, badrum och två sovrum. Här finns möjlighet att enkelt skapa ett tredje sovrum om det behovet finns.

På husets nedre plan möter vi den vackra Vätögrantiten från husets grund som på ett smakfullt sätt lyfts fram både i duschrum och i gymmet. Vi finner också en vinkällare med välvt tegeltak samt tvättstuga med en egen entré. Här nere finns alla möjligheter att inreda efter tycke, smak och behov. Kanske ett extra sovrum,bastu, kontor för dig med egen verksamhet eller relaxavdelning? Möjligheterna är många!

Den lummiga och skyddade tomten om knappa 1 ha sträcker vackert ut sig, lätt sluttande, mot väster och den lilla insjön "Lillträsket". Sjön, som sitt namn till trots, är en trevlig liten sjö med ett rikt djurliv. På tomten finns idag en byggnad som tidigare använts som fårstall vilket öppnar upp för personer med djurintresse. Fastighetens nedre del mot sjön har tidigare utgjort bete vilket enkelt går att återskapa om så önskas.

Tomten dignar av äppelträd, bärbuskar och blommor. Ett fantastiskt växthus ger den trädgårdsintresserade flera möjligheter och här inne växer sig vinrankorna höga. Vackra stenläggningar blandas med jämna gräsmattor och trädäck. Här når solens strålar er från morgon till kväll och för de mindre finns stora utrymmen för lekar och spel och också en omtyckt sandlåda. På den stora tomten finns en härlig känsla av frihet då annan bebyggelse runt fastigheten är knapp.

Ladan som inhyser dubbelgarage med golvvärme har också en praktiskt förråds-del. Lägenheten på övre plan öppnar också upp för uthyrning och en god sidointäkt. I ladans nedre del mot sjön finner vi också ytterligare ett gästrum med plats för flera besökare samt en egen toalett för dessa. Här kan både vänner och familj mötas och leva utan att behöva trängas.

Att ta sig till Vätö är enkelt genom broförbindelsen och från Stockholms T-central når ni Vätö på lite mer än en timme med bil. Kommunalt reser ni lätt med buss som stannar på promenadavstånd från huset, perfekt för gästerna som vill komma och hälsa på! Fastigheten har ett mycket bra läge med mindre än 1 km till affären på öns mitt, närhet till skolor och förskolor samt några minuters promenad till havsbad och båtplatsen.

Med egen båt tar ni er på bara några minuter ut i skärgården och kan upptäcka smultronställen som Lidö med sitt Värdshus, Arholma med mängder av aktiviteter eller den vackra ytterskärgården. Här lever ni i en levande kultur- och jordbruksbyggd i det vackra skärgårdslandskapet. Bara ett stenkast bort finner vi också Vätö Självplock med bland annat fantastiska jordgubbar.

Börja dagen på altanen med en kopp kaffe, jordgubbar från bygden med kall mjölk, och en fantastisk utsikt över fälten och sjön. Det här är en plats och ett hus som måste upplevas.

Varmt välkomna på visning!


Boarea
120 kvm
Driftkostnad
44 620 kr/år
Tomtarea
9 324 kvm
Rum
5 rum (2-3 sovrum)
Såld
2017-08-31

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.