Furuvägen 9
Furuvägen 9
Wictoria Nilsson, ansvarig mäklare i Vaxholm
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Wictoria Nilsson

Ansvarig mäklare

Till salu

Furuvägen 9

Utgångspris

15 295 000 kr


Utgångspris

15 295 000 krResarö— Vaxholm

Furuvägen 9


Till salu
Utgångspris
15 295 000 kr

Resarö— Vaxholm

SEKELSKIFTESCHARM | POOL | GENERATIONSBOENDE | GARAGE

Varmt välkommen till en fängslande villa med sekelskiftescharm på Furuvägen 9. Detta är en exklusiv möjlighet att bo bland trädtopparna i ett unikt hus som utgör en egen oas på centrala Resarö. Denna platsbyggda villa i lösvirke och sekelskiftesstil erbjuder ett privat läge och en upphöjd plats med vacker sjöutsikt från ovanvåningen. Här skymtar man även det anrika Kastellet i Vaxholm.

LÄGE
Beläget i ett högt insynsskyddat område omgivet av träd, erbjuder detta hem en känsla av avskildhet och lugn. Samtidigt har det ett perfekt läge med gångavstånd till bekvämligheter som bussförbindelser, livsmedelsaffär, skolor och dagis. Möjlighet till båtplats finns både på samfällighetsbryggan och Resarö Marina, bara ca 400 meter bort.

EXTERIÖR
Detta vackra hem presenterar en harmonisk kombination av stående och liggande panel på fasaden, med takfötter som strålar av snickarglädje och ett tegeltak som kompletterar sekelskiftesstilen. En stenlagd gård och elektriska grindar skapar en privat atmosfär, med en fullständigt inhägnad tomt som separerar fram- och baksida. En rymlig altan, pool i söderläge och grönområden ger perfekta platser för avkoppling och underhållning. på ovanvåningen finns också en balkong med härlig kvällsol samt vacker sjöutsikt.

INTERIÖR
Den öppna planlösningen på nedre och övre planet skapar en inbjudande atmosfär som är idealisk för socialt umgänge. Ca 2,70 i takhöjd på nedervåning samt övervåning med 4,20 till nock ger extra rymd och fint ljusinsläpp.
Det generösa köket från Ballingslöv och den angränsande matplatsen i glasverandan ger plats för upp till 12 personer. Med imponerande detaljer såsom öppen spis, vedspis och sober kakelugn samt massiva trägolv och antika spegelinnerdörrar, ger detta hem en unik karaktär och charm. Här finner ni bland annat fyra sovrum samt två generösa badrum. På källarplan finns egen ingång och möjlighet till generationsboende.

TEKNIK
Denna villa är utrustad med moderna bekvämligheter som bergvärmepump, frånluftsåtervinning, vattenburen golvvärme, fiberanslutning och lågenergispotlights för att maximera komforten. Ett ytterst välskött hem där tekniken bidrar till effektivitet och bekvämlighet.

Furuvägen 9 är inte bara ett hem, det är en livsstil. Ett perfekt samspel mellan sekelskiftescharm och moderna faciliteter gör detta till ett unikt tillfälle för den som söker det allra bästa. Välkommen till detta enastående hem! (Läs gärna mer om området under fliken "Närområdet".)

Tveka inte att ta kontakt med mig om du har några frågor eller funderingar!
Reg. Fastighetsmäklare Wictoria Nilsson
Tel 0739-85 27 72


Utgångspris
15 295 000 kr
Boarea/biarea
196/30 kvm
Driftkostnad
55 371 kr/år
Tomtarea
1 158 kvm
Rum
6 rum (4-5 sovrum)


Aktuella visningar


Söndag 03 mars 13:30 — 14:00

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka

Mäklarhuset Vaxholm

Kontakta Wictoria för mer information kring visningsmöjligheter.

Wictoria Nilsson
Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

Upptäck med smarta digitala verktyg
Fakta

01
Beskrivning
Boarea

196 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren)

Se utförlig dokumentation av areamätning under fliken "Dokument och länkar".

Biarea

30 kvm

Tomtarea

1 158 kvm

Rum

6 (4-5 sovrum)

Fastighetsbeteckning

VAXHOLM YTTERBY 4:775


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

2-plansvilla med delvis källare

Byggnadsår

2006

Standardpoäng

34

Mark

Berg/fyllnadsmassor enligt säljaren

Grundmur

Lecasten

Grund

Krypgrund. Mellangjuten betongplatta med underliggande isolering i källaren enligt säljaren.

Stomme

Trä

Fasad

Träfasad

Takbeklädnad

Taktegel

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

F (Mek. frånluft) med återvinning enligt säljaren

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Bergvärme

Allmän information

Se mer information i överlåtelsebesiktningen under "dokument och länkar".

Renovering omarbetning etc

Bergvärme installerades 2019.
Nytt badrum entréplan 2019.
Fasaden målades om 2018.
Staket, grindar samt marksten 2020.
Pool från 2016.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

41 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

73 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2023-12-12

Besiktningsman

Kristofer Dahlberg, Energikonsult AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber


05
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Garage med förråd


06
Gemensamhetsanläggningar

Vaxholm ytterby ga:2


07
Tomt/Servitut
Tomtarea

1158 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Rättigheter förmån

Avtalsservitut: väg - se beskrivning, Avtalsservitut: va-ledningar - se beskrivning, Avtalsservitut: villa - se beskrivning, Avtalsservitut: villa och årlig avgäld - se beskrivning


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

6 021 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

3 485 000 kr

Markvärde

2 536 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

2005

Vatten och avlopp

18 343 kr/år

Renhållning

3 133 kr/år

Vägav/Snö

3 200 kr/år

Elkostnad

30 695 kr/år

Årlig elförbrukning

21037 kWh/år

Sammanlagd driftskostnad

55 371 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 64 658 kr/år)

Beskrivning av kostnader

Elkostnad gäller elnätsabonnemang 7995 kr. Elkostnad 22700 kr. Kostnaden är inklusive en elbil. Se mer utförlig dokumentation under fliken "Dokument och länkar".
Förbrukningen för 2022 låg under 20.000 kWh.

Antal personer i hushållet

5

Försäkring

Villaförsäkring Stor, 15 979 kr, 5 personer medförsäkrade.

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 5 pantbrev om totalt 3 149 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Området

01

VAXHOLM
Vaxholm, en pärla i Stockholms skärgård, har etablerat sig som en av de mest attraktiva kommunerna i närheten av huvudstaden. Beläget på Vaxön, strålar staden av skärgårdsidyll med enastående natur, en pittoresk småstadscharm och en mångfald av möjligheter för bad och båtliv. Den attraktiva kombinationen av dessa faktorer har gjort Vaxholm till ett eftertraktat bostadsområde för många.

Stadens centrum, präglat av småstadsidyll, lockar med sina vackra kullerstensgator, färgglada trähus och en genuin atmosfär. Möjligheten till avkopplande dopp i det klara skärgårdsvattnet och utforskning av charmiga vikar och stränder gör Vaxholm till en dröm för den som älskar vatten och natur.

Goda kommunikationer är en annan fördel som gör Vaxholm till en idealisk plats att bo på. Trots den skärgårdsnära miljön är det enkelt att ta sig till Stockholms innerstad. Stadens puls och kultur finns alltså inom räckhåll, och möjligheten att resa med Vaxholmsbåtarna ger invånarna en pittoresk och avkopplande transport till och från huvudstaden.

Restauranger, mysiga caféer och butiker skapar en levande atmosfär i Vaxholm. Här kan invånarna njuta av utsökta måltider, ta en kaffe på en solig uteservering eller shoppa i de charmiga lokalbutikerna. Småbåtshamnen ger möjlighet till båtliv och ger stadens invånare och besökare en chans att utforska de omgivande skärgårdsöarna eller ta en tur in till Stockholm via båt.

Vaxholm är helt enkelt en plats där stadslivets bekvämligheter möter skärgårdens fridfulla skönhet. Här kan man uppleva det bästa av två världar, och stadens lockande energi balanseras perfekt av naturens lugn och skönhet. Välkommen till Vaxholm, där varje dag erbjuder möjligheter till äventyr, avkoppling och en unik livsstil i hjärtat av skärgården.

RESARÖ
Resarö, en förtrollande ö som sträcker sig över 4 kilometer i Vaxholms kommun, har undergått en imponerande förvandling från en traditionell sommarö till en plats med ett växande antal åretruntboende. Belägen i den norra delen av Vaxholms kommun är Resarö en av de största öarna och bjuder på en unik atmosfär och en rad möjligheter för boende och besökare.

På Resarö tar Killingen skogsområde centrum, ett område av ungefär 100 hektar som omfattar en mångfald av barrskogar och varierad topografi. Här kan man inte bara njuta av fysisk träning och promenader, utan även ägna sig åt bär- och svampplockning eller ta hunden på en rogivande promenad. Ön erbjuder också flera badplatser där enskilda båtar kan ankra. De expansiva vägnäten gör det enkelt att cykla eller promenera med barnvagn, och för dem som söker en båtplats finns ytterligare information tillgänglig på www.resaromarina.se eller www.resarobatklubb.se.

Resarö har blivit ett blomstrande samhälle med ett växande antal boende, och områdets utveckling fortsätter att attrahera människor som uppskattar naturens skönhet och den avslappnade atmosfären. Här möts den lummiga skogen och det klara vattnet, och ön erbjuder en lugn och harmonisk miljö för dem som söker en paus från stadslivets stress.

Kommunikationerna från Resarö är också bekväma och effektiva. Bussförbindelser till Tekniska Högskolan tar cirka 40 minuter via Danderyds sjukhus, vilket ger invånarna möjlighet att enkelt pendla till Stockholm. Dessutom erbjuds en pittoresk resa till Stockholm med Vaxholmsbåten, vilket ger en unik och avkopplande transport till och från huvudstaden.

För familjer med barn finns utbildningsmöjligheter tillgängliga, inklusive Kronängsskolan högstadium på Vaxön och Resarö skola, samt flera förskolor såsom Överby förskola, Appelängens förskola och Skärgårdsholken förskola. Dessa utbildningsinstitutioner skapar en trygg och lärorik miljö för barn i olika åldrar.

Resarö, med sin unika kombination av naturskönhet, tillgängliga bekvämligheter och utmärkta kommunikationer, fortsätter att vara en ö som lockar människor till en livsstil som förenar skärgårdsidyll med närhet till Stockholm. Välkommen till Resarö, där öns charm och möjligheterna till ett berikande liv väntar.

Kommunikationer

NÄRA STORSTADEN men ändå en helt annan värld. Oavsett årstid är det alltid enkelt att ta sig till och från Vaxholm. Eftersom det finns bro till ön kan du välja om du helst tar bil, buss, eller båt. Med bil från Vaxholm är du i centrala Stockholm på ca 35 minuter.

DIREKT BUSS 670 går flera gånger i timman, året runt, till Tekniska Högskolan i Stockholm. Resan tar ca 40 minuter. Du kan också välja att ansluta till tunnelbanan vid Danderyds Sjukhus.

STARTA DAGEN MED LIVSKVALITET genom en rofylld tur i skärgården med Vaxholmsbåten som tar ca 60 min till Strömkajen. Här kan du njuta av en kopp kaffe och även koppla upp din dator, samtidigt som du njuter av vacker utsikt och börjar dagen i lugn och ro. I Vaxholm har man lyx i vardagen!


02
Vägbeskrivning
Vägbeskrivning

Det är bilväg till Vaxholm och enkelt att hitta hit. Kommer du från Stockholm kör du E18 mot Norrtälje, vid Arninge svänger du av till väg 274 mot Vaxholm. Flyter trafiken tar det ca 30 min från Roslagstull.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
6 021 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
3 485 000 kr
Markvärde
2 536 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
2005
Vatten och avlopp
18 343 kr/år
Renhållning
3 133 kr/år
Vägav/Snö
3 200 kr/år
Elkostnad
30 695 kr/år
Årlig elförbrukning
21037 kWh/år
Sammanlagd driftskostnad
55 371 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 287 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 64 658 kr/år)
Beskrivning av kostnader
Elkostnad gäller elnätsabonnemang 7995 kr. Elkostnad 22700 kr. Kostnaden är inklusive en elbil. Se mer utförlig dokumentation under fliken "Dokument och länkar".
Förbrukningen för 2022 låg under 20.000 kWh.
Antal personer i hushållet
5
Försäkring
Villaförsäkring Stor, 15 979 kr, 5 personer medförsäkrade.
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 5 pantbrev om totalt 3 149 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området

Resarö

Resarö är en tätort och en 4 kilometer lång ö i Vaxholms kommun. I slutet på 1900-talet genomgick Resarö en förvandling från sommarö till villaförort med ett ökande antal permanentboende. Resarö är en av kommunens största öar, belägen i norra delen av Vaxholms kommun.


01
Fördelar med området
Bussar Badstrand Parker/Grönområden Lugnt Båtliv Uteliv Barnvänligt Tryggt Växande område Hundvänligt Lätt att parkera bilen Fiske Motionsspår

02
Restauranger och service

Centralt finns ICA Nära med fullt sortiment och pizzeria, samt även restaurang Husmor Lisa. På Vaxön finns ett flertal restauranger och caféer som serverar allt från husmanskost, pizza, indiskt, grekiskt, thailändskt och mycket mer.


03
Sport och fritid

På Resarö finns skogsområdet Killingen. Killingen består av ett ca. 100 hektar stort barrskogsområde och utgörs av ett mosaikartat landskap med blandade skogstyper och topografi. Området används för idrottslektioner, motion, bär- och svampplockning samt hundrastning. Det finns även ett antal badplatser där enstaka båtar kan lägga till. Det är möjligt att cykla och gå med barnvagn på de större stigarna.
Vid behov av båtplats hittar man mer info på www.resaromarina.se eller www.resarobatklubb.se.


04
Kommunikationer

Med ett centralt läge i skärgården har man bra förbindelser med både bil, båt och buss. Bussar går från Resarö med täta förbindelser till Tekniska Högskolan som tar ca 40 minuter via Danderyds sjukhus. Det finns även möjlighet att pendla med Vaxholmsbåt in till Stockholm.


05
Skolor och förskolor

På Resarö finns en skola samt ett flertal förskolor. Resarö skola är en F-6-skola med elever från förskoleklass upp till årskurs 6. Här finns plats för ca 440 elever.
På ön finns tre förskolor - Överby förskola förskolan Äppelängen och förskolan Skärgårdsholken. Överby är kommunala medans Äppelängen och Skärgårdsholken är fristående förskolor. Högstadieskolan Kronängsskolan finns på Vaxön och har plats för ca 500 elever i årskurs 7 till 9.

Använd kartan
X

Platser

Bluefin sushi and Poke

163 m


Resarö Paviljong

597 m


Café Paviljongen

611 m


Husmor Lisa AB

954 m


Parkgrillen Daisys Vaxholm

2,76 km


Förskolan Äppelängen

71 m


Äppelängen ek för

166 m


Förskolan Skärgårdsholken

168 m


Resarö Skola

287 m


Förskola Söderkulla - Pysslingen Förskolor

2,54 km


Lidl

6,39 km


Norrgårds Närlivs

6,52 km


Nya Pulsen

6,77 km


Stora Coop Åkersberga

7,49 km


Motaväck AB

11,42 km


Ytterby

145 m


Löjvik

582 m


Storäng

1,06 km


Överby bollplan

1,06 km


Österskär station

3,86 km


Tunagård station

4,83 km


Åkersberga station

6,07 km


Åkers Runö station

7 km


Täljö station

7,66 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Lokalt centrum
  117 m
  2 min
  1 min
  5 min
 • Grönområde
  389 m
  3 min
  2 min
  9 min
 • Tågstation
  Österskär station
  3,86 km
  28 min
  1 tim 10 min
  -
 • Hållplats
  Ytterby
  145 m
  2 min
  1 min
  5 min
 • Hav
  419 m
  3 min
  2 min
  8 min
 • Sjö
  2,37 km
  5 min
  11 min
  42 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Wictoria!

Wictoria Nilsson
Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.