Vegavägen 28A / Vega / Haninge

Sjöutsikt - Unik möjlighet till drömboende vid Drevviken!

Slutpris
3 300 000 kr
Tomtarea
980 kvm
Upplåtelseform
Äganderätt
Fastigh.bet
HANINGE SÖDERHAGEN 1:82
Såld
2020-07-30
Bostaden är såld!

Denna tomt på Vegavägen såldes av oss 2020-07-30. Se alla våra försäljningar i Vega samt även på Vegavägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Vega är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Unikt tillfälle - sjöutsikt! Här ges möjligheten att skapa ditt drömboende med sjöutsikt över Drevviken i Söderhagen.

Högt belägen tomt ger dig möjligheten att skapa ditt drömboende, flera alternativa byggmöjligheter finns möjliga.
På fastigheten finns idag endast en lite skogsdunge men ingen stuga eller något hus.

Vegavägen 28A är belägen i populära Söderhagen som angränsar ner till Drevviken. Här finns badplats, goda kommunikationer, närhet till skola/förskola och även till Länna köpkvarter med shopping och livsmedelsbutiker.

Närheten till kommunikationer gör att Gullmarsplan nås på ca 25 min via buss 810 under rusningstid. Om man hellre vill ta pendeltåget ligger Vegas nya station ca 1,7 km bort.

Tomten är avstyckad från Söderhagen 1:31 med rättigheter att dra fram vatten och avlopp över Söderhagen 1:81. Kostnad för vatten och avlopp för Söderhagen 1:82 årets taxa 2020, 178 687:- ink moms.

VAD MAN FÅR BYGGA:
- B betecknat område får användas endast för bostadsändamål.
- Prickad mark får inte bebyggas.
- F betecknat område skall huvudbyggnader uppföras fristående.
- Uthus eller gårdsbyggnader får uppföras två och två med varandra sammanbyggda i gemensam tomtgräns.
- Fristående uthus eller annan gårdsbyggnad får uppföras närmre tomtgräns än 4,5 meter, dock minst 1,0 meter från gränsen, om BN finner så lämpligt.
- På tomt som omfattar med F betecknat område får endast en huvudbyggnad och ett uthus eller annan gårdsbyggnad uppföras.
- Av tomt som omfattar med F betecknat område får högst en femtedel (1/5) bebyggas. Byggnadsarean får dock inte överstiga 200 kvm.
- På med F betecknat område får huvudbyggnad inte inrymma mer än en bostadslägenhet. I gårdsbyggnad får inte boningsrum inredas.
- Huvudbyggnad får uppföras med högst två våningar.
- Huvudbyggnad får inte uppföras till en större höjd än 6,5 meter och uthus eller annan gårdsbyggnad inte till en större höjd än 3,0 meter.
-På fastigheten är det inget strandskydd på mark och krävs därmed inge strandskyddsdispens.
- Alla spekulanter bör kontakta Haninge kommun kring mer information om bygglov för att uppfylla sin egna undersökningsplikt kring vad man får bygga.

Åk gärna runt och titta i området samt på tomten. Det är bara att kontakta mäklaren för att få en bokad visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Vega - Haninges nya stadsdel

Idealt beläget med närhet till stad, natur och skärgård. Med den nya stationen kommer plötsligt Vega mycket närmare resten av Stockholm – så nära att det lägger grunden för en helt ny stadsdel, som blir Haninges nya medelpunkt.

Shopping och service

På gångavstånd från Vega finns Port 73 som invigdes 2010 med 40 butiker och restauranger. Tio minuters cykelväg ligger Haninge Centrum, med en uppsjö av butiker och restauranger, apotek, banker och annan service.

Sport och fritid

Vega ligger perfekt placerat för den som drömmer om ett inspirerade boende som har närhet till allt. Vega gränsar till ett flertal grönområden däribland Drevviken där man kan bada sommartid och vintertid är det många som åker skridskor där. Strax söder om Vega ligger Rudans friluftsområde och naturreservat. Här kan du ta del utav sommaren på bästa möjliga sätt med att fiska, bada, cykla och vandra. Det finns flera vandrings- och motionsleder samt en mountainbikeslinga. Du kan även spela frisbeegolf, beachvolleyboll och boule på särskilda banor. På vintern kan man åka skridskor på den stora sjön och längdskidor i de upplysta spåren. I Handen finns även ett flertal stora sportanläggningar och Torvallas sim-och ishall.

Kommunikation

Det kommer att vara lätt att ta sig till och från Vega, vare sig man vill åka pendeltåg, buss eller bil. Utformningen av den nya pendeltågsstationen fokuserar på effektiva flöden för resenärerna med dubbla rulltrappor och enkla anslutningar, så att det ska vara enkelt att ta bussen, cykeln eller bilen till pendeln. Ett busstorg kommer att finnas i direkt anslutning till stationen med förbindelser mot Skogås, Farsta och Haninge Centrum. En stor cykelparkering byggs nära entrén, och bredvid stationen kommer det finnas 200 parkeringsplatser.

Skola och familjeliv

I Vega planerar man öppna mellan sex och åtta förskolor de närmsta åren, för att klara anstormningen av inflyttande barnfamiljer. Det kommer också att byggas ett helt ny F-9-skola, och i Haninge med omnejd finns gymnasium och folkhögskolor. Idag finns befintliga skolan Måsöskolan och ett flertal förskolor.

Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.