Solvalla 426

Solvalla 426

Slutpris

1 750 000 kr


Solvalla/Almunge— Almunge— Uppsala

Solvalla 426


Slutpris
1 750 000 kr

Solvalla/Almunge— Almunge— Uppsala

Idylliskt lantligt fritidshus med insynsskyddat läge

Välkommen att trivas i Solvalla, mitt emellan Almunge och Knutby, med insynsskyddad lummig tomt som angränsar mot öppna ängar och vacker natur, finner ni detta förföriska fritidshus med tillhörande två uthus, växthus och carport.

Boningshuset är ståtligt beläget på en höjd och erbjuder enastående utsikt över tomten och den rogivande omgivningen. Huset är i gott skick med moderna inslag blandat med härlig 1970-talskaraktär. Entré invid stenlagd uteplats med morgon- och förmiddagssol, till hall med vy över bostadens övriga rum. Enkelt och mycket trivsamt kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Vardagsrummet är trivsamt planerat och erbjuder ett generöst ljusinsläpp från flertalet fönster. Därutöver finns en murad öppen spis, som gärna tänds kallare sommar- såsom mysiga höstkvällar. Den intilliggande inglasade uteplatsen med skjutbara fönster och infravärme är den självklara platsen för långa härliga middagar. Delvis kaklat duschrum med WC och tvättmaskin. Tre lättmöblerade sovrum. Huset har luft/luft-värmepump och är kopplat till minireningsverk och borrad brunn.

På tomten finns även två uthus. Det ena är en friggebod som innefattar ett kontor-/gästrum och det andra erbjuder verkstad/hobbyrum, gästrum och utedass (ur funktion).

Tomten har gott om rum och många fler finns att tillgå. Här finns något för äldre såsom mindre. Tomten är inbjudande lummig med äppelträd, vinbärsbuskar och diverse perenna växter. Tidigare ägare var mycket intresserad av odling och växlighet så här kan en och annan unik växt dyka upp. På tomten växer en ovanlig trädsort vid namn, den blommar som vackrast nu i augusti. Invid växthuset i glas finns gott om plats att låta grönsaksplantorna frodas, det har även el som underlättar och gärna lyser upp. I den intilliggande jordkällaren kan potatisen och övriga grödor förvaras för längre hållbarhet efter skördning. Förutom att tomten är mycket odlingsvänlig är den också mycket barnvänlig. Den stora plana gräsmattan öppnar upp för lek, fotboll etc och har även en stor studsmatta.

Därutöver finns även en carport med plats för en bil och ytterligare förvaring. På tomten finns plats för ytterligare bilar.

I köpet ingår en hel del inventarier, så här behöver ni inte införskaffa allt nytt.

Solvalla ligger mitt emellan Knutby och Almunge, vägen dit erbjuder vackra landskap och enastående natur med gott om rekreation och fridfulla bär- och svampskogar. Till centrala Knutby är det ca 10 km till centrala Knutby. I Knutby finns mataffär, restaurang, skola och förskolor. I Almunge finns mataffärer, restauranger, vårdcentral och apotek samt förskolor och skola. I närheten finns även populär golfbana och flertalet omtyckta badplatser, däribland Södersjön. Från Solvalla är närmaste sjö och badplats Testenbadet, för den motionsintresserade går det att cykla dit på ca 30 minuter. Till Thuns och Faringe är det ca 6 km. I Faringe och Ekenäs är det sommartid möjligt att stiga på Lennakatten, den klassiska museijärnvägen i Uppland, för en enastående tripp i vacker omgivning.

Här bor ni i ett mycket givande lantligt läge med bra pendlingsavstånd till Uppsala, Arlanda och Stockholm.

Varmt välkommen på visning!


Boarea
65 kvm
Driftkostnad
13 972 kr/år
Totalareal
2 765 kvm
Rum
4,5 rum (3-4 sovrum)
Såld
2021-08-31

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.