Härkeberga-Ekeby 18

Härkeberga-Ekeby 18

Slutpris

9 000 000 kr


Härkeberga— Enköping

Härkeberga-Ekeby 18


Slutpris
9 000 000 kr

Härkeberga— Enköping

Fantastisk hästgård med närhet till flera större städer!

Välkommen till en fantastisk hästgård!
Här har det tränats och fötts upp hästar i miljonklassen. Gården ligger endast 6 km från Enköpings centrum och för den som utövar hästsport på hög nivå så har den ett ypperligt läge med 6 mil till Solvalla, 4 mil till Bro Park, 7 mil till Sundbyholm och till travbanorna Romme, Gävle, Örebro och Lindesberg är det 14 mil. Med andra ord en riktig knutpunkt för den hästsportsintresserade. Det ligger även ett flertal ridsportsanläggningar med ridhus i närhet till gården. Träningsbanorna är unika då de ligger på den gamla banvallen mellan Uppsala och Enköping vilket garanterar ett bärlager i absolut toppklass! 4,5 km av den gamla banvallen tillhör gården och på denna finns en rakbana på 1100m och en sandskogsbana med stigning på 1000m. På den övriga sträckan skrittar eller joggar man till respektive bana.
Stort stall, lösdrifter, skrittmaskin, ridbana (30x50m) och öppna hagmarker gör den här fastigheten fulländad för hästverksamhet. Ytorna är praktiskt och generöst tilltagna för så väl hästar som människor. Träningsmöjligheterna är helt unika i sitt slag och här kan man nå enastående resultat. Härkeberga-Ekeby är totalt ca. 11 hektar med större delen av marken samlad kring gården med rakbanorna intilliggande.
Gården fördelar sig på stor mangårdsbyggnad samt flygel/gästhus om 2 rok som kan fungera som gästhus eller uthyrning. Fastigheten har renoverats varsamt genom åren och anpassats efter vårt moderna leverne. Gården har flera generationers historia och många hemligheter att berätta för den historieintresserade. Trädgården är lättskött med stora grönytor. Vid mangårdsbyggnaden finns altaner samt en terrass för både sol och skugga. Runt bostadshusen finns staket som är perfekt för barn eller hundar som kan leka fritt.
Fastigheten har stor potential där bostäder, verksamhet, stall kan hyras ut tillsammans eller var för sig. Alternativt styckas av.
Idag har man inkomster från verkstaden på 168 000 kr per år.
Gården ligger med närhet 7 km till den omtyckta skolan i Skolsta (upp till årskurs 6) högre årskurser och gymnasium finns i Enköping. Närmsta matvaruaffär är ICA maxi som ligger 7 km bort i Enköping.
Sällan syns en sådan här unik gård så strategiskt nära Solvalla, Bro Park, Stockholm, Västerås och Enköping på den öppna marknaden.

Välkommen till en gård som erbjuder allt och lite till!


Boarea
220 kvm
Driftkostnad
89 000 kr/år
Tomtarea
11.3879 ha
Rum
6 rum (4 sovrum)
Fastigh.bet
ENKÖPING HÄRKEBERGA-EKEBY 2:19
Objekttyp
Gård
Såld
2023-09-14

Mäklarhuset Enköping

Denna gård på Härkeberga-Ekeby såldes av oss 2023-09-14. Se alla våra försäljningar i Enköping samt även på Härkeberga-Ekeby.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.