Österunda-Åby 5

Österunda-Åby 5

Slutpris

6 495 000 kr


Fjärdhundra— Enköping

Österunda-Åby 5


Slutpris
6 495 000 kr

Fjärdhundra— Enköping

Fin gård om ca 9 hektar som passar för hästhållning och egen företagsverksamhet!

Fin hästgård om ca 8,5 hektar naturskönt belägen i centrala Mälardalen. Vid vägs ende finner du denna gård med boningshuset placerat på en höjd med en vidsträckt utsikt. Gården är belägen med flera större städer inom dryga timmen. Den har en god arrondering och en mycket trevlig gårdsbild med boningshus, stall och ekonomibyggnader samlade. Fastigheten lämpar sig för hästhållning samt egen företagsverksamhet. Mangårdsbyggnad har 7 rum med detaljer såsom vackra golvtiljor, pärlspont och eldstad. Det finns en sidobyggnad som fungerar som gästrum, bastu, förråd samt pannrum. Trots sin ålder har huset moderniserats varsamt och anpassats efter vårt moderna leverne. Gården har flera generationers historia och många hemligheter att berätta för den historieintresserade.
Trädgården är lättskött med stora grönytor, stenlagd uteplats, uppvärmt växthus/orangeri, välskött mat/vinkällare och hönsgård.
Det finns tre ekonomibyggnader och en lösdrift, den stora ekonomibyggnaden inrymmer en maskinhall med möjlighet för förvaring av större fordon tex båtar, husbilar, traktorer etc. Intilliggande finns ett renoverat stall med 8 boxar (3,4*3,8m), duschspilta, tork, tvättrum, sadelkammare med pentrykök och utgång till gödselhanteringen (platta). Ovan stall finns en väl tilltagen höskulle. Det finns en ridbana (som kan behöva en hjälpande hand) med måtten 40*20 m.
De två andra ekonomibyggnaderna inrymmer förråd, verkstad, festlokal med flera tänkbara affärsmöjligheter det har bland annat fungerat som yogastudio. Lösdriften är stor och erbjuder vintervatten som möjliggör en enkel och naturlig häst/djurhållning året runt.

Fastigheten har stor potential där verksamhet, stall kan hyras ut tillsammans eller var för sig.

Välkommen till en gård som erbjuder allt och lite till!


Boarea/biarea
160/24 kvm
Driftkostnad
53 827 kr/år
Tomtarea
8.5153 ha
Rum
7 rum (5 sovrum)
Fastigh.bet
ENKÖPING ÖSTERUNDA-ÅBY 1:10
Såld
2022-10-27

Mäklarhuset Enköping

Denna gård på Österunda-Åby såldes av oss 2022-10-27. Se alla våra försäljningar i Fjärdhundra samt även på Österunda-Åby.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.