Eda koloniväg 13

Eda koloniväg 13

Slutpris

2 875 000 kr


Eda— Knivsta

Eda koloniväg 13


Slutpris
2 875 000 kr

Eda— Knivsta

Idylliskt naturnära boende intill badsjö med båtplats

I ett skyddat och sjönära läge längst in i Eda stugområde finner ni detta välrustade och vinterbonade hus. Här vid Eda Kolonivägs vändplan gränsar den fina tomten mot skogen i norr och man har områdets kortaste promenadväg (ca 350 m) till bryggföreningens båtbrygga som för närvarande inte har någon kö till båtplats. Ännu närmare är det till badstranden med brygga vid Eda lägergård.

På fastigheten finns tre byggnader, ett bostadshus på 65 m², ett ”gästhus” på 25 m² och en friggebod. Bostadshuset är välunderhållet där bl.a. grunden omdränerades och taket lades om 2017. De flesta invändiga ytskikten är från 2021/22. På taket finns 49 m² solceller monterade vilket reducerar elkostnaden markant. Inomhus finns två sovrum, ett stort och ett mindre som även lämpar sig som kontor. Vidare finns hall och ett rymligt badrum med tvättmöjligheter. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med utgång till två altaner, en mindre med sol från morgon till eftermiddag och en större med skärmtak och sol från dag till kväll. Luft/luft-värmepumpen är den huvudsakliga värmekällan och den trivselhöjande täljstenskaminen hjälper till att hålla nere driftskostnaderna ytterligare.

Det minde huset är på ca 25 m², det är isolerat och lämpar sig väl som gästhus. Det har ett större och ett minde rum samt en liten bastu. Dessutom finns en friggebod som idag används som verkstad/redskapsbod. Den drygt 2000 m² stora tomten är fint anlagd med grusade gångar och soliga gräsytor. Gemensam vattenbrunn med grannen, avlopp för wc i sluten tank och avlopp för gråvatten (övrigt utom wc) i tvåkammarbrunn.

Eda stugområde har ca 90 st småhusfastigheter varav ca en tredjedel bor här året runt. Det angränsar till två sjöar, Norrsjön och Edasjön. Sjön som ligger närmast är Norrsjön och det är här som Eda lägergård med badplats och båtbryggan finns. Den är förbunden i norr med sjöarna Ramsen och Trehörningen vid Fjällnora och Marielund som man som sommartid når med båt och vintertid med långfärdskridskor. Förskola och skola finns i Lagga, ca 6 km och avstånden till Knivsta och Uppsala är ca 1,5 respektive 2 mil.


Boarea
65 kvm
Driftkostnad
28 280 kr/år
Tomtarea
2 026 kvm
Rum
3 rum
Såld
2023-01-31

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.