Morkullegatan 27
Morkullegatan 27
Adam Lindh, ansvarig mäklare i Uppsala & Knivsta
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Adam Lindh

Ansvarig mäklare

Morkullegatan 27

Utgångspris

5 995 000 kr


Utgångspris

5 995 000 krAlsike— Knivsta

Morkullegatan 27


Utgångspris
5 995 000 kr

Alsike— Knivsta

Stor & trivsam villa i barnvänliga Alsike!

Nu finns det en unik möjlighet att förvärva denna magiska villa i barnvänliga Alsike belägen på en insynsskyddad tomt med flertalet uteplatser, spabad, samt en carport! Huset, med sina 195m² har ett fint läge i området, perfekt för barnfamiljen då skolor och förskolor är på bekvämt avstånd. Även för den som pendlar är läget bra då det i Alsike och Knivsta finns både buss, tåg och påfart till E4:an.

Väl inne i bostaden möts ni av en stor och rymlig hall som leder er in mot köket som är inrett i klassisk skandinavisk stil med vita släta skåpluckor, rostfria vitvaror och bänkskiva i laminat. Tack vare att köket, matplatsen och vardagsrummet flätas samman i en öppen planlösning görs det möjligt att ha många trevliga tillställningar och middagar här. Från matplatsen nås även en av uteplatserna som vetter mot sydöst. Vardagsrummet som ligger i den öppna planlösningen erbjuder plats för en stor soffgrupp samt övrigt möblemang. Här finns även en braskamin. Det är även härifrån ni når bostadens baksida och spabadet. Vidare på entrévåningen finns ett stort sovrum, ett mindre sovrum som även kan användas som kontor, ett stort helkaklat badrum med duschväggar i glas samt en praktisk tvättstuga med grovingång som kan användas i vardagen för förvaring av ytterkläder, träningskläder och skor.

Från hallen tar ni er sedan upp till det övre planet som erbjuder tre stycken sovrum i varierande storlekar, alla med goda förvaringsmöjligheter. Det största av dem tre sovrummen har även en egen walk in closet med generöst utrymme. Vidare finns ett stort helkaklat badrum med fina materialval, samt ett allrum där barnen kan leka tillsammans.

Tomten om 784m² är belägen i ett soligt läge där ni fångar solens alla timmar och på uppfarten finns det gott om plats för bilen både i carporten men även utanför.

Familjevänligt område med trygg gångväg till flera skolor, Brännkärrsskolan (F-4), Alsike skola (F-6) och Adolfbergsskolan (5-9). För er som pendlar är Knivsta mycket välplacerat, oavsett om du ska resa norr- eller söderut. Från Knivsta station tar det endast 29 minuter till Stockholm Central och 10 minuter till Uppsala Centralstation. För er som pendlar med bil tar det ca 10 minuter från bostaden till E4:ans påfarter. I närområdet finner ni bl.a. Pizzeria & närbutik, Coop och gymmet STC. Hållplats för busslinje (102), som går till Knivsta C och Uppsala C utan byten finns också alldeles i närheten. Knivsta Centrum erbjuder all tänkbar service så som matbutiker, apotek, gym, systembolag, restauranger, bibliotek samt även simhall. På andra sidan Gredelbyleden i Knivsta finns elljusspår som vintertid prepareras för längdskidåkning, MTB-bana samt BMX-bana. För barnfamiljen finns ett omfattande utbud av barn- och ungdomsidrott genom bl.a . Alsike IF (fotboll, lag för alla åldrar), Vassunda IF (handboll) och Knivsta Cykelklubb. Ni har även här närhet till naturen med flera stigar för motion och promenader.

Varmt välkommen att boka visning!


Utgångspris
5 995 000 kr
Boarea/biarea
195/50 kvm
Driftkostnad
63 589 kr/år
Tomtarea
784 kvm
Rum
8 rum (5 sovrum)


Aktuella visningar


Söndag 10 december 14:00 — 14:30

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka

Mäklarhuset Uppsala & Knivsta

Kontakta Adam eller Dennis för mer information kring visningsmöjligheter.

Adam Lindh
Ansvarig mäklare
Talar även English.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad

maklarhuset sbab desktop

Upptäck med smarta digitala verktyg


Denna bostad erbjuder en öppen planlösning som flätar samman kök, matplats och vardagsrum. Här finns även en braskamin som skapar en extra mysfaktorn.
Öppen planlösning

Denna bostad erbjuder en öppen planlösning som flätar samman kök, matplats och vardagsrum. Här finns även en braskamin som skapar en extra mysfaktorn.

På den insynsskyddade tomten finns ett spabad som möjliggör extra lyx i vardagen!
Öppen planlösning

Denna bostad erbjuder en öppen planlösning som flätar samman kök, matplats och vardagsrum. Här finns även en braskamin som skapar en extra mysfaktorn.

Spabad

På den insynsskyddade tomten finns ett spabad som möjliggör extra lyx i vardagen!Rumsbeskrivning

01
ENTRÉPLAN


02
Hall

Entré i hall med förvaring i garderob samt vid hatthylla. Tapetserade väggar samt parkettgolv.


03
Kök

Stort och rymligt kök i klassiskt utförande med släta vita skåpluckor, bänkskiva i laminat samt vitt kakel ovan. Till köket hör även en köksö med 3st sittplatser. Köket är utrustat med, diskmaskin, fullstor kyl & frys, ugn och micro i högskåp, induktionshäll samt köksfläkt. Tapetserade väggar samt parkettgolv.


04
Matplats

Stor och rymlig matplats i öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Parkettgolv samt tapetserade väggar.


05
Vardagsrum

Mysigt vardagsrum med stora fönsterpartier i två väderstreck som skapar ett ljust och luftigt vardagsrum med plats för en större soffgrupp samt övrigt möblemang. Parkettgolv samt tapetserade väggar. Härifrån finner ni även utgången till bostadens altan där ni kan njuta av spabadet eller ha middag med vänner och familj.


06
Sovrum

Rymligt sovrum med plats för en större dubbelsäng samt förvaring i garderob med skjutdörrar. Parkettgolv samt tapetserade väggar.


07
Sovrum

Mindre sovrum som alternativt går att nyttja som ett kontor. Förvaring finns i form av garderober. Ljusa väggar samt parkettgolv.


08
Tvättstuga

Tvättstuga med egen grovingång utrustat med tvättmaskin, torktumlare, diskbänk samt förvaring i form av elfa system. Plastmatta på golv samt ljusa väggar.


09
Badrum

Helkaklat badrum utrustat med duschväggar, golvvärme, tvättställ med kommod, spegelskåp, spotlights i taket samt toalett. Vita väggar samt golv i en grå kulör.


10
ÖVRE PLAN


11
Allrum

Trevligt allrum med plats för en mindre soffgrupp. Allrummet är utrustat med två stycken takfönster som tillsammans med spotlights i taket skapar ett ljust och trevligt rum. Här finns även plats för en mindre lekhörna alternativt ett litet hemmagym om så önskas. Vita väggar samt parkettgolv.


12
Sovrum

Sovrum med plats för säng samt övrigt möblemang. Ljusa väggar samt parkettgolv.


13
Sovrum

Rymligt sovrum med plats för både säng, soffa samt skrivbord. I anslutning till rummet finns även en walk in closet med goda förvaringsmöjligheter. Ljusa väggar samt parkettgolv.


14
Sovrum

Sovrum med plats för både skrivbord samt säng. Förvaring finns dt gott om i dess inbyggda skjutdörrsgarderoberna samt i form av kattvind. Ljusa väggar samt parkettgolv.


15
Badrum

Kaklat badrum utrustat med duschväggar, golvvärme, inbyggd spegel, tvättställ med kommod, spotlights i taket samt en toalett. Svarta väggar och golv samt vitt tak.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

195 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Biarea

50 kvm

Totalareal

784 kvm

Rum

8 (5 sovrum)

Fastighetsbeteckning

KNIVSTA VRÅ 1:547


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

Friliggande 1,5-plansvilla

Byggnadsår

2007

Om-/tillbyggnadsår

2010

Standardpoäng

34

Grund

Isolerad krypgrund med krypgrundsavfuktare

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Träfasad

Takbeklädnad

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster isoler

Ventilation

Mekanisk frånluft

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump
Ålder: 2020

Jordat eller ojordat

Jordat

Renovering omarbetning etc

2010
- Inrett det övre planet med 3st sovrum, 1st badrum samt allrum.
- Carport med förrådsdel byggdes.
2020
- Frånluftsvärmepump bytt i december.


03
Energideklaration
Sammanställning

Energideklaration är beställd


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber indraget i huset, leverantör Telia.


05
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Carport med inbyggt förråd.


06
Gemensamhetsanläggningar

Knivsta vrå ga:32 - väg


07
Tomt/Servitut
Tomtarea

784 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Planbestämmelser

Del av boängsåsen, Detaljplan (Beslutsdatum: 2006-12-06, Registreringsdatum: 2007-02-14, Senast ändrad: 2020-08-17)

Samfällighet

Knivsta vrå s:11


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

4 775 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

3 682 000 kr

Markvärde

1 093 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

2008

Försäkring

8 769 kr/år

Vatten och avlopp

7 259 kr/år

Renhållning

3 742 kr/år

Sotning

645 kr/år

Samfällighet

3 000 kr/år

El (avser uppvärmning & hushållsel)

40 174 kr/år

Sammanlagd driftskostnad

63 589 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 72 876 kr/år)

Antal personer i hushållet

5

Kommentar driftskostnad

Den totala elkostnaden uppgår till 60 494 kr för år 2022. Under denna period har ett spabad varit i bruk under hela året med en temperatur på ca 40 grader samt så laddades även en elbil regelbundet vilket lett till högre elkostnader. Under detta år var elkostnaderna extremt höga i jämförelse med åren innan pga de höga elpriserna. Åren innan har uppvärmning (inkl hushållsel) legat runt 30-40 tkr/år.

Vid uträkning av den redovisade elkostnad (uppvärmning & hushållsel) om 40 174 kr har en avräkning gjorts motsvarande 4000 kWh/år avseende uppvärmning av spad och 4000 kWh/år avseende laddning av elbil.

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 4 pantbrev om totalt 3 265 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
4 775 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
3 682 000 kr
Markvärde
1 093 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
2008
Försäkring
8 769 kr/år
Vatten och avlopp
7 259 kr/år
Renhållning
3 742 kr/år
Sotning
645 kr/år
Samfällighet
3 000 kr/år
El (avser uppvärmning & hushållsel)
40 174 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
63 589 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 287 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 72 876 kr/år)
Antal personer i hushållet
5
Kommentar driftskostnad
Den totala elkostnaden uppgår till 60 494 kr för år 2022. Under denna period har ett spabad varit i bruk under hela året med en temperatur på ca 40 grader samt så laddades även en elbil regelbundet vilket lett till högre elkostnader. Under detta år var elkostnaderna extremt höga i jämförelse med åren innan pga de höga elpriserna. Åren innan har uppvärmning (inkl hushållsel) legat runt 30-40 tkr/år.

Vid uträkning av den redovisade elkostnad (uppvärmning & hushållsel) om 40 174 kr har en avräkning gjorts motsvarande 4000 kWh/år avseende uppvärmning av spad och 4000 kWh/år avseende laddning av elbil.
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 4 pantbrev om totalt 3 265 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området

Alsike

Trivsamma Alsike i Knivsta kommun är en expansiv ort som erbjuder erbjuder god service och bra pendlingsmöjligheter. Orten ligger vid järnvägen Ostkustbanan 48 km norr om Stockholm och 19 km söder om Uppsala, ett par kilometer väster om motorvägen E4 vid sjön Valloxen. Här finns blandad bebyggelse med villor, radhus och flerbostadshus.


01
Fördelar med området
Barnvänligt Hundvänligt Bussar Lätt att parkera bilen Tågstation Växande område Sport och friluftsliv

02
Kommunikation

För dig som pendlar är Alsike mycket välplacerat, oavsett om du ska resa norr- eller söderut. Från Knivsta station tar det endast ca 29 minuter till Stockholm Central och ca 10 minuter till Uppsala Centralstation. För dig som pendlar med bil tar det dig endast ett par minuter från centrum till E4:ans påfarter.


03
Fritid och friluftsliv

I närområdet finns dessutom goda rekreationsmöjligheter med närhet till skogsområden med elljusspår, MTB-banor, grönytor, lekplatser, idrottsplats med fotbollsplan och idrottshall. Med bil eller cykel når ni Brunnby- eller Särstabadet som erbjuder badstrand med brygga, fiske och skridskor vintertid.


04
Service

Alsike erbjuder god service i form av bland annat livsmedelsbutik, postombud, gym och restaurang. I Knivsta finner ni flera stormarknader, systembolag, vårdcentral med mera.


05
Skola och barnomsorg

I Alsike finns ett flertal förskolor samt fyra skolor.

Använd kartan
X

Platser

Pizzeria Il Forno

500 m


Pizzeria Al Kara

505 m


BORES Knivsta

1,05 km


Alsike sushi bar

1,36 km


Circle K Knivsta

1,72 km


Alsike skola

72 m


Verktygslådans förskola

174 m


Trollskogens förskola

445 m


Förskolan Piratskeppet

458 m


Förskola Hjärtstenen - Pysslingen Förskolor

782 m


Knivsta

2,5 km


Knivsta station

2,57 km


Marielund

11,6 km


Bärby

12,17 km


Arlanda Norra station

13,52 km


Alsike Åsgatan

201 m


Alsike skola

234 m


Alsike Gränsgatan

470 m


Alsike Brunnbyvallen

641 m


Alsike Vrå skogsväg

796 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Tågstation
  Knivsta
  2,5 km
  7 min
  11 min
  40 min
 • Hållplats
  Alsike Åsgatan
  201 m
  1 min
  1 min
  3 min
 • Sjö
  402 m
  2 min
  2 min
  6 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Adam eller Dennis!

Adam Lindh
Ansvarig mäklare
Talar även English.

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.