Heidenstamsgatan 19
Heidenstamsgatan 19
Edvin Nicholls, ansvarig mäklare i Uppsala & Knivsta
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Edvin Nicholls

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Heidenstamsgatan 19


Heidenstam— Uppsala

Heidenstamsgatan 19


Kommande försäljning

Heidenstam— Uppsala

Rymlig tvåa med nyrenoverat badrum.

Varmt välkommen till Heidenstamsgatan 19 och denna tvåa med härliga detaljer såsom nedsänkt tak i samtliga rum med spotlights, nyrenoverat badrum med tvätt och torkmaskin samt balkong i perfekt västerläge. Flexibelt tillträde kan erbjudas!

När du kliver in i bostaden möts du av en rymlig hall med goda möjligheter för förvaring och avhängning. Direkt från hallen finner man det stora sovrummet som erbjuder plats för fullstor säng och annat önskat möblemang. Här finner du även gott om förvaring i form av platsbyggda garderober. Från sovrummet finner en av utgångarna till balkongen. Köket är stilrent och erbjuder gott om förvaring i form av både underskåp och överkåp som är målade i ljusgråkulör. I köket får man plats med en matgrupp för 4-6 personer och från köket finns den andra utgången till balkongen. Vidare finner du det separata vardagsrummet som är rymligt och har stora fönsterpartier som vetter ut mot grönska. Vardagsrummet rymmer plats för stora soffgrupper och annat önskat möblemang, här finns en fondvägg i skiffer med inbyggd belysning. Badrummet är nyligen stamrenoverat med mörkt klinker på golv och ljuskaklade väggar, badrummet är inrett med bl.a. kombinerad tvätt och torkmaskin.

Brf Uppsalahus nr 14 är en stor bostadsrättsförening som ständigt arbetar med att förbättra livskvalitén för sina medlemmar. Som medlem i bostadsrättsföreningen får du tillgång till en mängd gemensamhetsutrymmen såsom tvättstugor, hobbyrum, gym, samt en stor, grön och mycket välskött gård med tennisbana, boulbana och en mindre fotbollsplan.

På Heidenstamsgatan bor du med närhet till både natur och service. Ett stenkast från bostaden ligger Heidenstams torg med livsmedelsbutik, postombud, apotek, vårdcentral, frisör, restaurang och gym. Uppskattar du fysisk aktivitet har du hittat hem, genom endast tio minuters promenad åt nordost nås Gränby sportfält och IFU-arena med flera ishallar, innebandyhallar, inomhusarena för friidrott, utomhusarena för friidrott, UTK-hallen med banor för tennis, paddel, badminton, squash och bordtennis. Lika nära, i västlig riktning, återfinns Diös-hallen med inomhusplan för fotboll och tre utomhusplaner. Med cykel tar du dig 1,5 km till Fyrishov med simhall och äventyrsbad. På promenadavstånd nås både Bellmansparken och Von Bahrskahäcken. Goda buss- och cykelförbindelser till stadskärnan och i grannområdet ligger Gränby köpstad med all tänkbar service. Med bil når du påfarten till E4:an (och 55:an) inom någon minut från hemmet.


Boarea
65.5 kvm
Avgift
4 359 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
1 av 3 (Hiss finns ej)

Mäklarhuset Uppsala & Knivsta

Kontakta Edvin för mer information kring visningsmöjligheter.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.


Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Rymlig hall med gott om utrymme för garderob eller avhängningsytor samt fint ljus från spotlights i tak. Ljusmålade väggar med fondvägg i trä samt laminatgolv.


02
Sovrum

Stort sovrum med gott om förvaringsutrymme i form av platsbyggda garderober samt utgång till balkong. Här får man plats med fullstor säng samt övrigt önskat möblemang. Fint ljus från spotlights med nedsänkt tak. Ljusmålade väggar och laminatgolv.


03
Kök

Stilrent kök med målade köksluckor i mörkgrå kulör, bänkskiva i laminat/rostfritt samt mörkt kakel ovan. Här finns det gott om förvaringsutrymme i form av både underskåp och överskåp, här får man även plats med en matgrupp för 4-6 personer. Från köket finner man även utgång till balkongen. Den maskinella utrustningen består av fullstor kyl och frys i rostfritt, diskmaskin, ugn, induktionshäll samt fristående fläkt i rostfritt. Ljusmålade väggar och laminatgolv.


04
Vardagsrum

Rymligt separat vardagsrum med plats för stora soffgrupper eller annat önskat möblemang. Nedsänkt tak med fint ljus från spotlights samt LED belysning. Ljusmålade väggar och skiffervägg samt laminatgolv.


05
Badrum

Nyrenoverat helkaklat badrum med stort fönsterparti. Inrett med WC, handfat med kommod, spegelöverskåp, dusch med vikbara duschväggar, handukstork samt kombinerad tvätt och torkmaskin. Ljuskaklade väggar och mörkt klinker på golv.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

65,5 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

2 (1 sovrum)

Våning

1 av 3


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1966

Upplåten mark

Det är oklart huruvida balkongen är upplåten med bostadsrätten eller ej.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

120 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

122 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2020-08-18


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

TV via Tele2, grundutbud ingår i avgiften.
Bredband via Ownit, 500-1000 Mbit/s ingår i avgiften.


05
Övriga upplåtna utrymmen

Det har inte framgått huruvida balkong eller förråd är upplåten med bostadsrätt eller inte.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Föreningen erbjuder följande parkeringslösningar:
- 111 garageplatser, 440 kr/mån
- 62 parkeringsplatser med elplint för motorvärmare, 250 kr/mån
- 100 parkeringsplatser utan elplint, 150 kr/mån (200 kr/mån för extra långa parkeringsplatser).
- 4 parkeringsplatser med uttag för elbilsladdning, kostnad per kilowattimme är 4 kr/timme. Laddplatserna kan nyttjas av alla medlemmar som äger en elbil eller elhybrid.
Separat kösystem tillämpas.


Ekonomi

01
Avgift

4 359 kr/mån

Kommentar, månadsavgift

I avgiften ingår värme, kall- och varmvatten, bredband och kabel-TV. Bostadsrättstillägg ingår i Föreningens fastighetsförsäkring.
Föreningen tillämpar IMD - Individuell mätning av el.
Bostadsrättshavaren tecknar och bekostar hemförsäkring.

Försäkring

100 kr/mån

Hushållsström

200 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

300 kr/mån

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Beskrivning reparationsfond

Inre reparationsfond saknas

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

0,28740%

Andel av årsavg.

0,28810%

Andelstal insats

0,28736%

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-01-25.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Avgiftsförändringar

Avgiften höjdes med 5% fr.o.m. den 2024-01-01.


Föreningen

01
Benämning

RB Brf Uppsalahus nr 14. I föreningen finns 303 lägenheter.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Brf Uppsalahus nr 14 äger fastigheterna Löten 10:1, 10:2, 10:3 och 10:4 på vilka 16 byggnader uppfördes 1967. Föreningen består av 303 lägenheter (1-4 rok).

Bostadsrättsföreningens förvaltare Riksbyggen genomför avflyttningsbesiktning. Den överlåtande bostadsrättsinnehavaren kontaktas av Riksbyggen för tidsbokning.

Besök gärna Föreningens hemsida: www.uppsalahus14.se

Kommande renoveringar

2023: Slutförande av projekt som involverar byte av kall- och varmvattenledning, renovering av badrum inklusive byte av avloppsbrunnar, uppgradering av ventilation samt byte av elledningar och radiatorer. Mer info om stambytet finns på Föreningens hemsida. Rivning kommer även att ske av Föreningens bastu.

Avgiftsförändringar

Avgiften höjdes med 5% fr.o.m. den 2024-01-01.

Gjorda renoveringar

2022: Fortsatt arbete med stambyte samt installation av laddstolpar för elbil på fyra parkeringsplatser, renovering av gym, målning av tennisplan
2021: Fortsatt arbete med stambyte samt installation av nya lås- och passagessystem
2020: Stambyte avseende varm- och kallvatten, golvbrunnar och utgående stammar samt ventilation och elsanering har påbörjats. Lekplatsåtgärder.
2019-2020: Tvättstugor med byte av tvättmaskiner, byte av dataundercentral (DUC), målning av fönsterbleck på balkonger, trädgårdsarbeten med asfaltering och staket vi parkeringsplatser
2019: Trapphus- och ytterbelysning, säkerhetsventiler samt målning takfot/stenskivor
2018-2019: Markytor (trädgård, grävning och asfalt)
2018: Installation av LED-belysning i trapphus samt OVK
2017-2018: Målningsarbeten av fönster och fasadplåtar samt radonsanering
2017: Avgasningsutrustning - UC, avfuktare och tvättmaskiner samt ventilationsförbättrande åtgärder
2016: Takrenovering slutförd, underhåll av markytor, införande av IMD - Individuell mätning av el
2015-2016: Vindsanering
2014-2016: Relining av avloppsstammar
2013: Uppförande av boulebana och fotbollsplan
2009: Installering av säkerhetsdörrar
2003: Balkongrenovering

Övriga utrymmen i föreningen

I Föreningens byggnader finns fyra tvättstugor med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och torkrum. En av tvättstugorna har även en grovtvättmaskin. Det finns även cykelförråd, barnvagnsförråd, extra källarförråd att hyra, däckförråd att hyra, hobbyrum, skyddsrum, gym, tennisbana, lekredskap, boulebana och en mindre fotbollsplan. Styrelsens föreningsexpedition kan bokas för mindre möten/samkväm (lokalen rymmer ca 10-12 personer)

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

220 202 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Enligt föreningen stadgar § 17 fördelas årsavgiften på bostadslägenheterna enligt insats. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är beräknad enligt andelstal insats och är hämtat från mäklarbild.


Dokument

Ekonomi
Avgift
4 359 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
I avgiften ingår värme, kall- och varmvatten, bredband och kabel-TV. Bostadsrättstillägg ingår i Föreningens fastighetsförsäkring.
Föreningen tillämpar IMD - Individuell mätning av el.
Bostadsrättshavaren tecknar och bekostar hemförsäkring.
Försäkring
100 kr/mån
Hushållsström
200 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
300 kr/mån
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning reparationsfond
Inre reparationsfond saknas
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
0,28740%
Andel av årsavg.
0,28810%
Andelstal insats
0,28736%
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-01-25.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Avgiftsförändringar
Avgiften höjdes med 5% fr.o.m. den 2024-01-01.

Området
Använd kartan
X

Platser

Restaurang Trädgården

270 m


Mirai Sushi & Ramen

403 m


Circle K Uppsala Uppsalagatan

411 m


Indian Catering House

417 m


Sushi Tai

566 m


Lilla Von Bahr - Bellmansskolan

190 m


Bellmans förskola

249 m


von Bahrs skola

273 m


Gamla Uppsala Montessoriförskola

277 m


Von Bahrs förskola

351 m


Lidl

661 m


Bönor & Blad

1,45 km


Supermarket

1,46 km


City Gross Uppsala Gränby

1,75 km


Hemköp

1,94 km


Uppsala Heidenstamstorg

279 m


Uppsala Levertinsgatan

332 m


Uppsala Kantorsgatan

431 m


Uppsala Almqvistgatan

472 m


Uppsala Bureusgatan

565 m


Uppsala Centralstation

1,92 km


Uppsala C

1,92 km


Fyrislund station Lennakatten

2,68 km


Årsta station Lennakatten

3,29 km


Storvreta station

9,54 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  1,54 km
  5 min
  7 min
  25 min
 • Sjö
  1,6 km
  4 min
  10 min
  30 min
 • Tågstation
  Uppsala Centralstation
  1,92 km
  9 min
  10 min
  35 min
 • Hållplats
  Uppsala Heidenstamstorg
  279 m
  1 min
  2 min
  5 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Edvin!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.