Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Uppsala / Lövstalöt
Tibastvägen 3
Pris: Kalkyl 3 950 000 kr
Budgivning pågår
Boarea/biarea: 144/61 kvm
Driftkostnad: 34 861 kr/år
Tomtarea: 890 kvm
Rum: 7 rum, varav 6 är sovrum

Uppsala - Lövstalöt / Tibastvägen 3

Retrodröm i Lövstalöt!

Varmt välkommen till en sann retrodröm där minsta detalj är genomtänkt!

På Tibastvägen finner ni denna omsorgsfullt renoverade 1 ½ plans villa med källare belägen på en lummig trädgårdstomt. Huset är byggt med byggmästarkvalitet av förste ägaren till huset som var snickare och varje detalj är gjord med kärlek och kvalitet.

Här bor ni med goda pendlingsmöjligheter till Uppsala med busshållsplatsen precis intill. I Lövstalöt finns förskola, återvinningsstation, pizzeria, loppis och bilverkstad och vackert strövområde med vikingahög! Med bara några minuters biltur till Bälinge når du även matbutik, skola, idrottsplats och utomhusbad.

Huset, som renoverats mycket omsorgsfullt och med exklusiva material för att bevara dess härliga 50-talscharm, erbjuder i entréplan en möblerbar hall med exklusivt klinkergolv och parkett och original hatthängare, ett kök med stora arbetsytor och originalinredningen bevarad med både morgon och kvällssol i två väderstreck i öster och nordväst-läge. Stort och ljust vardagsrum med ett äkta perspektivfönster à la 50-tal i söderläge, samt stort fönster i österläge med originalparkettgolv och exklusiv 50-talstapet. Stort sovrum/bibliotek med fönster i väster mot den vackra trädgården och handtryckt originaltapet från 50-talet. Biblioteket/sovrummet har goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. Originalbadrum i nyskick med turkosfärgat kakel och inbyggt badkar med tvålkopp. På övre plan finns stor möblerbar hall med vackra trägolv. Utgång till stor balkong med morgonsol. Tre rymliga sovrum med snedtak och trägolv varav ett med stor klädkammare med element. Helkaklat och helt nybyggt badrum i äkta retrostil med schackmönstrat, svartvitt, golv och turkosfärgat kakel. I källaren finns två helt nyrenoverade rum, som kan användas som sovrum. En rymlig och välutrustad helt ny tvättstuga med stora arbetsytor och förvaringsmöjligheter samt duschkabin. Här står också den nyinstallerade luftvattenvärmepumpen. Matkällare som är sval hela året och garage/snickarverkstad med plats för en bil och arbetsbänk. I den härliga sagoträdgården finns gott om fruktträd och bärbuskar och gamla sorters blommor som lupin och pion och massor av lökar om våren. Fruktträden beskurna av arborist. I trädgården finns även en stor uteplats i skyddat, soligt läge och en förrådsbod samt ett fint och rymligt växthus.

Denna bostad är
ett skyddat köp

Läs mer om fördelarna

Sponsrade länkar

Köksinspiration

Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sponsrade länkar
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  ENTRÉPLAN

  Hall:
  Entré i rymlig, möblerbar hall med delen närmast entrén i exklusivt terracottafärgat klinker från Byggfabriken i 50-talsstil, i övrig hall finns nylagt stavparkettgolv i ek, enligt originalmönster från vardagsrummet. Exklusiv nyretrotapet från Miss Print med härligt växtmotiv. Hatthylla i original, specialdesignad för hallen med tillhörande teakgalgar samt string-skohylla även den specialanpassad för hallen. Nyslipad och lackad trappa leder upp till övervåningen samt dörr ner till källaren.

  Kök:
  Till höger om hallen finner ni köket som likt hallen är inredd i äkta 50-talsanda med nymålade luckor i tidstypisk mint och de tidstypiska ”elefanthandtagen”. Det finns två stora fönster i öster och nord väst-läge för morgon och kvällssol. I ena fönstret finns originalfönsterbräda i laminat i grått med svart kant. Nylagt schackmönstrat linoleumgolv på golvet. En fondvägg i mycket exklusivt specialtryckt tapet i Stig Lindberg stil från ISAK, där mintfärgen matchar köksluckorna. Nya eluttag i 50-talsstil finns över originalkaklet från Ekeby kakelfabrik. Nyproducerade klotlampor för extra bra arbetsbelysning också från Byggfabriken. Infälld klocka över spisen finns i teak som fortfarande fungerar. Nya spottar är installerade under överskåpen. Köket är planerat enligt 50-talets vision om ett effektivt husmorsarbete komplett med stora arbetsytor i lagom arbetshöjd, infällt bakbord med tillhörande utbakningsyta med fönster och utblick över trädgården. En arbetsstol från tiden finns också kvar sedan de första ägarna. Här finns också gott om förvaring i över- och underskåp samt skafferi med ventilation för kylningens skull. Köket är fullt utrustat med kyl/frys, spis, fläkt, dubbel diskho och integrerad diskmaskin.

  Vardagsrum:
  Rymligt och ljust vardagsrum med perspektivfönster i äkta 50-talsanda mot söder samt stort fönster i öster mot framsidan. Väggarna är tapetserade i en exklusiv tapet med mönster av en av våra mest älskade svenska arkitekter, Sven Markelius, från 50-talet. Nylackat stavparkettgolv i ek från när huset byggdes. Originalfönsterbräden i laminat. Här finns gott om utrymme för en större soffgrupp, matgrupp och annat möblemang. Perfekt för den stora familjen eller för de som tycker om att bjuda hem släkt och vänner på middag.

  Sovrum/Bibliotek:
  Stort och trevligt sovrum/bibliotek med stort fönster i västerläge mot baksidan av den vackra trädgården med utsikt över trädgårdens pampigaste äppelträd. Nylagd stavparkett på golvet i samma mönster som hall och vardagsrum och nytryckt samt handtryckt exklusiv tapet på fondvägg i tidstypiskt geometrisk mönster från Byggfabriken. Resterande väggar är vitmålade. Gott om förvaring i flertalet platsbyggda garderober längs ena långsidan av rummet med nya elefantkrokar från Byggfabriken.

  Badrum:
  Halvkaklat originalbadrum i nyskick med härligt turkost kakel och halva väggen vitmålad. Inbyggt badkar, komplett med tillhörande inbyggd tvålkopp och golv i schackrutigt mönster i terracotta och grått. Hafa badrumsskåp i teak från 60-talet. Det finns också vädringsfönster med härligt västerläge, för möjlighet att ta ett bad i solnedgång. Ny toalett och nytt handfat i äkta retroanda.

  ÖVRE PLAN

  Trappa:
  Nylackad trätrapp med vackert svartlackerad handreling som leder upp mot övervåningen, avskiljare i rotting i original.

  Hall:
  Från hallen på övre plan nås husets stora balkong med svart järnsmide och nylagd trätrall som vetter mot tomtens framsida i österläge med härlig morgonsol. Hallen är möblerbar med vackert nyframtaget trägolv. Spismuren går igenom hallen och här finns möjlighet för en härlig öppen spis.

  Sovrum 1:
  Mysigt sovrum med snedtak och nyframtaget vackert lackat trägolv och stort fönster i nord-väst med original fönsterbräda i laminat. Fondvägg i glatt orange, perfekt som barnrum. Övriga väggar är vitmålade. Inbyggd garderob i original. Spismuren går igenom rummet och det finns möjlighet för öppen spis även här.

  Sovrum 2:
  Inspirerande och glatt sovrum med nyframtaget vackert lackat trägolv och stort fönster i nord-väst med original fönsterbräda i laminat. Fondvägg i limegul, perfekt även det som barnrum. Övriga väggar är vitmålade. Inbyggd garderob i original.

  Sovrum 3:
  Romantiskt master bedroom med vitmålade väggar och nyframtaget vackert lackat trägolv med stort fönster och originalfönsterbräda i laminat. Gott om utrymme för förvaring i nyrenoverad klädkammare med gråmålat trägolv, vitmålade väggar, spottar och till och med ett element. Dessutom finns en kattvind för ytterligare förvaring.

  Badrum:
  Helt nytt badrum från 2016 i äkta retrostil med schackmönstrat klinker i grått och svart på golv, turkos kakelfondvägg, samt övriga väggar i vitt kakel med belysning i svart från Byggfabriken och rund spegel i retrostil. Snygg halvcirkelformad duschkabin. Specialbyggd hörna för förvarning. Svartvit toa också i retrostil. Golvvärme och mekanisk fläkt, samt handdukstork.

  KÄLLARPLAN

  Tvättstuga:
  Stor nygjord tvättstuga, byggd 2016 med svart och grått klinker, spottar i tak och över arbetsbänk, tvättmaskin och torktumlare, tvättho och stora arbetsytor samt förvaring i över och underskåp. Rymlig och snygg duschkabin. Handdukstork. Vitmålade väggar.

  Gästrum:
  Gästrum med plats för dubbelsäng. Rummet kan med enkelhet göras om till ett extra sovrum vid behov. Vita väggar och gråmålat betonggolv.

  Gillestuga:
  Gillestuga med vita väggar och gråmålat betonggolv samt källarfönster i två väderstreck. Liksom gästrummet kan gillestugan göras om till sovrum vid behov.

  I källaren finns även en matkällare med friskluftsventil samt garage med plats för en bil.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  144 kvm (Boareauppgifter enligt mätning)
 • Enligt taxeringsinformationen är boarean 134 m² och biarean 80 m²
 • Biarea
  61 kvm
 • Rum
  7 rum, varav 6 är sovrum
 • Fastighetsbeteckning
Byggnadssätt
 • Byggnadstyp
  1½-plansvilla
 • Byggnadsår
  1959
 • Standardpoäng
  27
 • Grund
  Betong/källargrund
 • Stomme
  Lättbetong/trä
 • Bjälklag
  Betong/trä
 • Fasad
  Puts
 • Takbeklädnad
  Tegel
 • Utv plåtarbeten
  Galvaniserad målad plåt
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Ventilation
  Självdrag
 • Vatten
  Kommunalt vatten året om
 • Avlopp
  Kommunalt avlopp
 • Radonkommentar
  Radonmätning genomförd 2015.
 • Uppvärmning
  2016 installerades Luft-Vatten-Luft värmepump, Bosch Compress 6000 AE 13
 • Jordat eller ojordat
  Jordat
 • Renovering Omarbetning etc
  2011-2015: Omläggning av trädgård (borttagande av stubbar, igensådd av stort grönsaksland samt igensådd av två stora rabatter, beskärning av fruktträd, nysådd av gräs och borttagande av mossa mm).
  2012: Renovering av entrétrapp.
  2013: Renovering av kök och ytskiktsrenovering av hela huset. Omdragning av el i hela huset samt byte av proppskåp.
  2014: Renovering och slipning av golv ovanvåning samt vardagsrum. Nyläggning av linoleummatta i kök, nyläggning klinkergolv i hall och nyläggning stavparkett bibliotek samt hallen i bottenplan. Installation av fiber.
  2015: Målning och renovering av fönster.
  2016: Installation av luft-vatten-luft-värmepump, målning och ytskiktsrenovering av källare och nyanläggning av tvättstuga. Stambyte övervåning och nytt badrum på övre plan samt ny ventilationskanal från badrummet. Stambyte vån 1 till källare, byte tvättställ och toalett, installation av inspektionslucka i badrum på vån 1 (originalbadrum). Installation av diskmaskin i kök. Asbestsanering vind.
  2017: Målning av fasad, vindskivor och trädetaljer. Byte av stuprör, målning av trapp och garagedörr. Byte av kran i köket.
Energideklaration
 • Energiklass
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
TV/Internet
 • Fiber installerat 2014.
Uteplats
 • Uteplatsbeskrivning
  Stenbelagd uteplats på husets baksida.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Övriga byggnader
  Det finns ett uthus och ett växthus på fastigheten.
 • Parkering kommentarer
  Plats för en bil i garage.
Gemensamma anläggningar
 • Gemensamhetsanläggningar
  Uppsala Bälinge-Lövsta Ga:1 - FYRA ST ÅTERVINNINGSSTATIONER, Uppsala Bälinge-Lövsta Ga:3 - VÄGAR OCH GRÖNOMRÅDEN
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  890 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Inskrivna servitut och övriga gravationer
  Uppsala-Och Vattholmaåsarna, Grundvattenskydd (Beslutsdatum: 19891127)
 • Planbestämmelser
  Tätorten Lövstalöt, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19620503)
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  1 702 000 kr (Fastställt avseende år 2015)
 • Byggnadsvärde
  905 000 kr
 • Markvärde
  797 000 kr
 • Typkod
  220 Småhusenhet, bebyggd
 • Värdeår
  1959
 • Uppvärmning
  21 760 kr/år
 • Försäkring
  6 801 kr/år
 • Vatten och avlopp
  3 900 kr/år
 • Renhållning
  1 800 kr/år
 • Samfällighet
  600 kr/år
 • Sammanlagd driftskostnad
  34 861 kr/år
 • Upplåtelseform
  Småhus
 • Pantbrev
  Det finns 5 pantbrev om totalt 2 086 100 kr.
Området
 • På Tibastvägen i Lövstalöt bor ni i perfekt pendlarläge ett stenkast ifrån busshållsplatsen med goda bussförbindelser till Uppsala och närhet till Länsväg C-600 (gamla E4:an) som smidigt tar er både norr- och söderut. Tack vare områdets goda förbindelser infinner sig en känsla av att det är nära till det mesta. I närheten finns restaurang och förskola samt återvinningsstation, loppis och bilverkstad och vackra strövområden med å och vikingahög! Och i grannorten Bälinge, som nås på 8 minuter med bil och 10-15 minuter med cykel, finns bland annat en ICA-butik, pizzeria, förskola, skola (F-åk 5), idrottsplats samt Bälingebadet för varma sommardagar. För den som söker rekreation finns gott om skogsområden som erbjuder både slingrande stigar utmärkta för promenader och kuperade löpspår för den som vill bättra på flåset.
 • Kommunikationer
  Som boende i Lövstalöt har ni mycket goda kollektivtrafiksförbindelser till Uppsala genom bland annat UL:s regionsbussar med nr 100 (Björklinge-Uppsala), 111 (Bälinge-Uppsala) och 821 (Tierp-Uppsala). För den som pendlar med bil ligger Lövstalöt lägligt placerat intill Länsväg C-600 (gamla E4:an) som sträcker sig mellan Uppsala och Mehedeby.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

 • Odla ätbart på liten yta
  Odla ätbart på liten yta

  Det krävs inte många kvadratmeter för att få till en egen köksträdgård. I hinkar och krukor kan du få ett grönt skafferi som räcker hela sommaren. Här är fem härliga odlingstips!

 • Kom igång med din trädgård
  Kom igång med din trädgård

  En trädgård är högst personlig och ska självklart utgå från din egen smak. Men oavsett vad du har för drömmar för just din trädgård – börja med en bra grund!  

 • Från slösande spekulanter till försiktiga supersparare på tio år
  Från slösande spekulanter till försiktiga supersparare på tio år

  Det finns flera faktorer som bidragit till att de svenska hushållens sparande så snabbt har stigit till så höga nivåer. En gynnsam ekonomisk utveckling de senaste tio åren har bidragit. Inkomsterna har stigit, fler har fått jobb och huspriserna har ökat samtidigt som både ränta och inflation varit låga.