Tomten 1

Tomten 1

Slutpris

2 810 000 kr


Bjällum— Axvall— Falköping

Tomten 1


Slutpris
2 810 000 kr

Bjällum— Axvall— Falköping

Konstgård i vackra omgivningar!

Vid Hornborgasjön i de vackra omgivningarna kring Broddetorp ligger Bjällum och fastigheten Tomten 1, en idyllisk villafastighet med charmigt bostadshus, ateljébyggnad, rymligt garage och tillhörande betesmark. Här har det under många år hållits bl.a. konstutställningar och lanthandelsmuseum, kanske har du besökt fastigheten vid tidigare tillfälle?

Bostadshuset har en vacker färgsättning i lantligt gult med gröna detaljer. Invändigt väntar en trevlig villa med torp-känsla som redan i entrén välkomnar med en vacker målning i taket. De olika utbyggnationerna har lett till en unik planlösning med gott om sällskapsutrymmen, bl.a. en trevlig glasveranda med utgång till baksidans altan i västerläge. I ovanplan finns sovloft med möjlighet att avgränsa till ytterligare rum. Från bostadshuset leder en liten gång till en stenlagd innergård smyckad med såväl växtlighet som gamla prylar, här ligger ateljébyggnadens entrépardörr där en värld av möjligheter öppnar sig. Denna byggnad är rymlig och inrymmer konsthall, fyra utställningslokaler, ateljé med vackert ljusinsläpp, verkstadsutrymme, toalett/dusch samt förråd. För dig som drömmer om att driva egen verksamhet är denna lokal optimal, oavsett om du drömmer om att driva vidare konst- och lanthandelsmuseum, hålla i egna kvällar med musikunderhållning eller kanske bedriva bed- and breakfast finns här utrymmen för just detta. Med de vackra omgivningarna och närheten till bl.a. Trandansen, Varnhems klosterkyrka och Skara Sommarland finns goda möjligheter för turismverksamhet. För den som önskar större permanentbostad kan ateljébyggnaden även med fördel byggas om till bostad.

I anslutning till den stora grusplanen finns garagebyggnad med två portar och plats för tre bilar. Här finns även kontorsutrymme och källarplan som inrymmer verkstad. Vid bostadshuset finns även ett lusthus omgivet av växtlighet, detta är som taget från sagornas värld!

Fastigheten är förbesiktigad och försäkrad mot dolda fel, detta då säljaren har valt att teckna "Skyddat köp".


Boarea
96 kvm
Driftkostnad
52 025 kr/år
Tomtarea
28 193 kvm
Rum
5 rum (1-2 sovrum)
Såld
2020-10-19

Mäklarhuset Falköping

Denna villa på Bjällum Tomten såldes av oss 2020-10-19. Se alla våra försäljningar i Axvall samt även på Bjällum Tomten.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.