Ekered Kronogården 1

Ekered Kronogården 1

Slutpris

1 200 000 kr


Dalstorp— Tranemo

Ekered Kronogården 1


Slutpris
1 200 000 kr

Dalstorp— Tranemo

Charmigt, gammalt hus i lantlig idyll

Välkommen till ett ”Sommartorp” som skulle kunna bli en dröm för dig som älskar att ta tag i projekt och skapa något eget. Här väntar ett charmigt hus från 1896 med en bevarad karaktär som tar dig tillbaka i tiden. Detta är en plats där fantasin kan flöda fritt, så det är dags att ta fram din inre designer och ge detta hus nytt liv.

Utöver boningshuset finner du även en komplementbyggnad som rymmer ett utedass, vedförråd, fd brygghus med plats för allehanda verktyg och maskiner samt ett traktorgarage. På gården finns också ett växthus där det under åren odlats mycket tomat, gurka och kryddväxter.

Om du drömmer om en liten gård, så kommer du att se potentialen i ladugården som finns på denna fastighet. Gott om utrymme för alla de prylar och verktyg som behövs för att skapa en härlig lantlig miljö. Du kan låta din kreativitet flöda och kanske ha några djur, snickarverkstad eller allt för trädgårdsarbetet.

ICA Nära ligger 2,7 km bort.

Fastigheten säljs med en sk. friskrivningsklausul mot dolda fel & brister då säljaren är ett dödsbo.

All lös egendom som befinner sig på fastigheten vid visningstillfället ska ingå i köpet, med undantag för robotgräsklipparen som inte ingår, samt tillägget att säljaren har rätt att fram till tillträdesdagen ta bort viss lös egendom som denne önskar behålla.

Boka dig till visningen redan idag och låt din fantasi ta fart!


Ägaren berättar:

"Det handlar om attityd.

Du kan avfärda den här lilla gården som ett oändligt arbete där precis allt behöver fixas för att passa in i ett modernt liv.

Men du kan också ställa dig bredvid den magnifika asken på gårdsplanen, se ut över ett vidsträckt jordbrukslandskap och känna friden, lugnet och tystnaden som kommer till dig, genom trädet och själva marken runt dig. Gå sedan och plocka en egenodlad tomat i det egna växthuset och ta en funderare på vad du skall göra härnäst. Måla den där dörren, hugga lite ved eller öppna kaffetermosen, eller bara vara. Väldigt lugnt och mycket långt från Ai och bredband.

Du har en del att göra, men behöver inte ha bråttom. Ta till dig en 126-årig historia och du får, inte ett hus, utan en hel plats och en livsstil".


Boarea/biarea
66/20 kvm
Driftkostnad
20 355 kr/år
Tomtarea
15 247 kvm
Rum
4 rum (2-3 sovrum)
Såld
2023-06-07

Mäklarhuset Borås

Denna villa på Ekered Kronogården såldes av oss 2023-06-07. Se alla våra försäljningar i Dalstorp samt även på Ekered Kronogården.

Boka värdering

Emil Eriksson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.