Leabyvägen 1

Leabyvägen 1

Slutpris

4 125 000 kr


Torbjörntorp— Falköping

Leabyvägen 1


Slutpris
4 125 000 kr

Torbjörntorp— Falköping

Exklusiv sekelskiftesdröm i lantlig stil

Som taget ur en av Astrid Lindgrens ljuvliga sagor där körsbärs- och äppelträden står i blom, där fågelsången och knastret från gårdsgruset för tankarna till sommaren inbjuder Leabyvägen 1 till en lantlig idyll mitt i samhället av Torbjörntorp.

Sällan ges möjlighet att förvärva en mer förtjusande fastighet anno 1897. Här har en omfattad och smakfull renovering utförts med extra omsorg för detaljer och med stort fokus på att skapa den rätta känslan. Detta ses inte minst i hjärtat av hemmet, det platsbyggda köket, likt ett smycke förgyller det hemmet med sin vackra pärlgråa färg, innanförliggande luckor, vackra krönlist, specialtillverkad fläktkåpa för att inte nämna det pampiga skafferiskåpet. Kort och gott ett kök som verkligen inbjuder till samvaro och matglädje! Hemmet har utöver flertalet sovrum även gott om sällskapsutrymmen. Så som vardagsrum med braskamin, äldre spröjsade pardörrar och vackra takmålningar. År 2013 nytillverkades glasverandan av finsnickare för att även utvändigt ge hemmet rätt karaktär, här möter man tidig vårsol och i anslutning till verandan finns altandäck för sena sommarkvällar. I ovanplan finns idag tre sovrum men möjlighet till fler om man så önskar. Den rymliga hallen i ovanplan nyttjas idag som extra tv-rum men kan likväl vara hemmets kontor alt. ytterligare ett sovrum. I både entréplan och på ovanplan finns våtrum, även dessa smakfullt inredda i ljusa färger. Badrummet på ovanplan inrymmer kommod, toalett, badkar samt duschkabin. I denna fantastiska bostad är flertalet originaldetaljer bevarade, såsom vacker fiskbensparkett, bröstpanel och karaktäristiska takrosetter. Hemmet inrymmer också en rustik och stämningsgivande vinkällare, som för tankarna till sydligare breddgrader. Varför inte spela klassisk musik, njuta av ett gott glas vin och känna känslan av en lite lyxigare tillvaro.

På tomten finns ett mindre bostadshus "Lillahuset" som inrymmer 2 r.o.k. vilken också är smakfullt renoverat i lantlig stil. Huset är perfekt för egen verksamhet alt. för uthyrning med intäktsmöjligheter. I det egna gymmet smyger sig träningsglädjen lätt på tack vare den härliga miljön som skapats, denna delen kan med lätthet integreras med Lillahuset för ytterligare boyta om så önskas.
Låt dina kreativa sidor flöda fritt i det charmiga brygghuset som vi låtit kalla ateljén. En byggnad med putsad och kalkad fasad samt vackra fönster med munblåst glas. Vidbyggt med brygghuset finns garaget/snickarboden, angränsande finns också en carport och uppställningsplats för flera bilar.

I Torbjörntorp bor du mitt i hjärtat av en levande landsbygd med närhet till både Falköping och Skövde. I närområdet finns golfbana, padelbana, tennisbana, konstutställning och en ekologisk grönsaksbutik. Det finns också en aktiv och välkomnande samhällsförening som bl a ordnar tipspromenader, korvgrillning och valborgsmässofirande. I Torbjörntorp bor du med närhet till fantastisk naturen och i samhället finns både förskola och bussförbindelser.

I samband med försäljningen kommer fastigheten vara besiktigad och försäkrad mot dolda fel, då säljaren har tecknat Skyddat Köp.

Ett riktigt Madicken-hem som måste upplevas med alla sinnen, varmt välkommen med er anmälan till visning!


Boarea/biarea
165/102 kvm
Driftkostnad
45 442 kr/år
Tomtarea
2 969 kvm
Rum
7 rum (5-6 sovrum)
Såld
2022-06-04

Mäklarhuset Falköping

Denna villa på Leabyvägen såldes av oss 2022-06-04. Se alla våra försäljningar i Falköping samt även på Leabyvägen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.