Flatås / Göteborg / Nyproduktion

Referensnummer
438 272
Förberedd försäljning

Under förberedd visar vi bostäder där en kommande försäljning är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse
Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 1 bilder
Ekonomisk trygghet vid arbetslöshet eller sjukskrivning
BETALSKYDD

När du köper eller säljer din bostad genom Mäklarhuset kan du teckna en Betalskyddsförsäkring genom BEST Försäkring som skyddar dig mot ekonomiska oförutsedda händelser som kan påverka ditt boende. Betalskydd är bästa sättet att försäkra din privatekonomi. Med Betalskyddsförsäkringen kan du få ett månadsbelopp som täcker en del av dina månadskostnader.

Teckna Betalskyddsförsäkring
Området

Flatås – med närhet till både natur som storstad

Flatås ligger mellan Högsbo och Västra Frölunda och har både nära till naturområden och till Göteborg city samt shopping i Frölunda. Änggårdsbergens djupa skog ligger runt hörnet och det är också nära till havet.

Naturområden

Flatås erbjuder en aktiv livsstil då Änggårdsbergens natur ligger runt hörnet. Reservatet är unikt, trots att det är omgärdat av stadsbebyggelse och innefattar en mosaik av olika naturtyper såsom ljunghedar, ädellövsskogar, skogstjärnar med omgivande myrmarker med mera. Ett perfekt ställe för den natur och biologi-intresserade. Det finns broschyrer med kartor, vägvisare, tillgänglighetsanpassade promenadslingor med skyltar runt Finnsmossen och ett vindskydd vid Trindemosse. Ja, allt som man kan önska sig för att få uppleva naturen nära inpå. På Änggårdsbergens högsta punkt har man även en magnifik utsikt över Göteborgs västra delar.

Nära till city

Vill du uppleva Göteborgs eller Frölundas shopping och restaurangutbud är det inte långt bort. Till Frölunda Torg tar det fem minuter och där erbjuds ett stort utbud av butiker. Vill du in till Göteborg city och uppleva det magnifika utbudet av butiker, restauranger och caféer tar det cirka tjugo-tjugofem minuter med kollektivtrafik och femton minuter med bil. På tio minuter når du Linnégatans restaurangstråk och tack vare de goda förbindelserna så gör det inget om kvällen blir senare än planerat. Från Flatås går bussarna 95 och 84 till Marklandsgatan där du kan hoppa på spårvagn 7 in till city.

Familjeliv

I Flatås finns både förskola och grundskola upp till F-6, perfekt för den unga familjen och i Frölunda finns det högre årskurser. Föreningslivet i området är stort där det bland annat erbjuds fotboll, tennis, badminton och simhall. Området är lugnt och i dagsläget förtätas området med många nya och attraktiva nyproduktioner.

Historia

Namnet Flatås kommer ursprungligen från den flata så som är belägen strax väster om det nuvarande bostadsområdet mitt i Flatås. En gång i tiden låg här Bua Gård och redan på 1500-talet brukades marken här. Gården bytte ägare ett par gånger och 1908 köptes den upp av Göteborgs stad och 1930 var det den största gården i Västra Frölunda och levererade produkter direkt till de boende kring Linnéplatsen och Högsbo. Vid mitten av 1900-talet hade Göteborgs Luftvärnskår sitt område i Flatås. Vid 1962 lämnar de området för att ge rum åt den nya uppbyggnaden av Flatås. På bilden ser man de U-formade enheterna som står halvfärdiga och bilden är tagen 1963.

Fördelar

#Cykelstigar (mtb)
#Barnvänligt
#Gym
#Växande område
#Simhall
#Lokal spårtrafik
#Caféer
#Butiksgata/köpcentrum
#Motionsspår
#Tennis
#Bussar
#Restauranger

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn