Masthugget / Göteborg

Referensnummer
440 712
Boarea
43 kvm
Rum
2 rum (1 sovrum)
Förberedd försäljning

Under förberedd visar vi bostäder där en kommande försäljning är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse
Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 1 bilder
Ekonomisk trygghet vid arbetslöshet eller sjukskrivning
BETALSKYDD

När du köper eller säljer din bostad genom Mäklarhuset kan du teckna en Betalskyddsförsäkring genom BEST Försäkring som skyddar dig mot ekonomiska oförutsedda händelser som kan påverka ditt boende. Betalskydd är bästa sättet att försäkra din privatekonomi. Med Betalskyddsförsäkringen kan du få ett månadsbelopp som täcker en del av dina månadskostnader.

Teckna Betalskyddsförsäkring
Området

Landshövdingehus och pittoreska gator

Masthugget domineras av landshövdingehus från olika årtionden. De pittoreska gatorna letar sig mot den magnifika och lummiga Slottsskogen.

Lummig natur och barnvänliga parker

Masthugget angränsar till Slottskogens norra områden. Däribland finner du Slottsskogens vattentorn samt Slottsskogsobservatoriet. Här är det perfekt att ta en skön promenad, rasta hunden eller kanske ta en löptur. Bortanför Observatoriet finner du Plikta, en stor lekplats där barnen kan roa sig på i timmar. Dessa finner du i anslutning till Masthugget och längre in i Slottsskogen finner du barnens zoo som är en vilddjurspark fullspäckad med djur.

Masthuggskyrkan

Ett landmärke av betydelse kan man säga att Masthuggskyrkan är. Den har stått majestätiskt sedan 1914 och är ett populärt utflyktsmål. Bland klipporna kan du slå dig ned och blicka ut över vyerna av hamninloppet och Älvsborgsbron.

Shopping och uteliv

Genom Masthugget går Långgatorna som är kantade av små mysiga pubar, uteserveringar och butiker. En kort promenad därifrån finner du också Linnégatan som erbjuder fina restauranger och affärer. Om du är ute efter ett större utbud av butiker och matställen så kan du bara hoppa på sparvagnen och åka bort mot Brunnsparken där du finner köpcentren Femman och Arkaden samt en massa andra shoppinggator.

Historia

När man en gång i tiden skulle förflytta sig västerut så kunde man välja på två gator: Den Smala Vägen och Den Breda Vägen. Dessa kom senare att kallas för Första Långgatan och Fjärde Långgatan. År 1876 invigdes Göteborgs första ångbageri på Masthugget som skickade ut nybakat bröd till många caféer och livsmedelsbutiker staden runt. Bilden är tagen inne i ångbageriet där pågarna står och knådar brödet för fullt. Masthugget var förr i tiden en mycket fattig stadsdel och levnadsförhållandena var väldigt illa där alkoholism präglade Masthuggsbergen. Därav bildades där Sveriges första IOGT-förening år 1879. Då invånarna ingick i samma samhällsklass arbetade man för att stärka samhörighetskänslan mellan varandra. Exempelvis hjälpte man varandra med lån och tjänster och så småningom kände man sig hemma i stadsdelen där det också i regel alla dagligvaror kunde införskaffas.

Fördelar

#Gym
#Lokal spårtrafik
#Tryggt
#Uteliv
#Caféer
#Bussar
#Restauranger
#Barer
#Barnvänligt
#Hundvänligt
#Sportbar
#Cykelbanor
#Motionsspår
#Rikt kulturliv

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn