Gyllenkrooksgatan 15 / Johanneberg / Göteborg

Boarea
70 kvm
Avgift
3 826 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
4 av 6 (Hiss finns)
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse
Sponsrade länkar

KOMMANDE FÖRSÄLJNING - Välkommen till denna fantastiska och mysiga 3:a med stor balkong på eftertraktade Gyllenkrooksgatan, en lugnt belägen gata vid Carlanderska parken I Johanneberg. I en fastighet med anno 1939 finner du denna bostad med charmiga detaljer som fiskbensparkettgolv, öppen spis och högt i tak. Ett stort och rymligt vardagsrum med utrymme för både soffgrupp och matplats invid den öppna spisen som inbjuder till socialt umgänge och mysiga stunder. Med ett stort fönster har du milsvid utsikt mot omgivningarna och över Liseberg. Du sover gott i det rofyllda sovrummet med fönster mot lugn och tyst innergård. Även det mindre sovrummet som kan användas som barn-/gästrum eller kontor med tillhörande klädkammare har fönster mot innergården. Stilrent kök med ljus inredning och rostfria vitvaror. En stabil och omtyckt förening med god och stabil ekonomi.

I Johanneberg är det som att få det bästa av två världar. Du bor omgiven av trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer, gröna omgivningar och parker. På några minuters promenad nås Göteborgs absoluta centrum med aktivt stadsliv och citypuls med affärer & butiker, caféer, barer, kultur-/ och nattliv. För lediga stunder finns Mossens idrottsplats, flera idrotts- och kulturföreningar och gym att tillgå. Johanneberg är enkelt uttryckt en levande och härlig stadsdel för människor i alla åldrar och livssituationer.

Bilder
Visa alla 30 Bilder
Inspiration
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • ENTRÈ
  En välkomnande entré med garderob samt avhängningsplats för ytterkläder innanför dörren. Ljusa väggar och parkettgolv. Från hallen nås vardagsrummet, köket via en liten serveringsgång samt badrummet.
 • KÖK
  Till höger nås bostadens stilrena kök via en liten serveringsgång. Ljus köksinredning med gott om förvaring och arbetsytor. Köksinredningen och det vita kaklet ovanför arbetsytorna bryter av mot mörkare bänkskiva, parkettgolv och rostfria vitvaror. Vid fönstret finns utrymme för ett mindre matbord med fönster mot innergården.
 • VARDAGSRUM
  Vardagsrummet är lägenhetens hjärta som inbjuder till sociala middagar och mysiga stunder framför den dekorativa fungerande öppna spisen. Charmiga detaljer såsom fiskbensparkett i original, fönsterbräden i sten och högt i tak. Ett stort fönster med fantastisk utsikt över omgivningarna, Liseberg och mot Gotia Towers - helt fritt från insyn.
 • MASTER BEDROOM
  Väl tilltaget sovrum med gott om förvaring, beläget mot den tysta innergården. Här finns utrymme för både dubbelsäng och sängbord. Från sovrummet nås den utbyggda rymliga balkongen mot den lugna grönskande innergården.
 • BALKONG
  En rymlig balkong om cirka 7 kvadratmeter mot den lugna grönskande innergården. Vackert smidesräcke och ljust golv. Här har du sol från sen lunch tills solen går ner bakom husen på kvällen. Balkongerna renoverades och förstorades 2016.
 • SOVRUM
  Det tredje rummet är idag inrett som ett gästrum men fungerar lika bra som ett barnrum eller kontor. Ingång till en mindre klädkammare och fönster mot den lugna innergården. Parkettgolv och ljusa väggar samt en ljus nyans på en fondvägg.
 • BADRUM
  Ett helkaklad badrum med vikbara duschväggar. Badrummet är inrett med WC, handfatskommod, badrumsskåp samt en mindre tvättmaskin. Badrummet renoverades 2006 av föreningens i samband med stamrenovering.
 • FÖRRÅD
  Till lägenheten tillhör ett källarförråd om cirka 4 kvadratmeter.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  70 kvm
 • Rum
  3 rum (2 sovrum)
 • Våning
  4 av 6
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1939/1940
Energideklaration
 • Energiprestanda
  186 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2010-02-12
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  ComHem är leverantör av bredband och kabel-TV. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften. Internetanslutning via uttag i väggen till självkostnad.
Ekonomi
 • Avgift
  3 826 kr/mån
 • Försäkring
  200 kr/mån
 • Hushållsström
  300 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  500 kr/mån
 • Kommentar, driftkostnad
  Kostnad för hushållsström och hemförsäkring varierar beroende på antal boende, användning, vilken leverantör man använder mm. Vanligt i denna storlek är hushållsström ca 200-400 kr/mån samt försäkring ca 100 - 200 kr/mån. Kontakta mäklaren eller el/försäkringsbolagen direkt för en kalkyl baserat på just ditt användande.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Andel i förening
  0,0261000
 • Andelstal insats
  2,56810
 • Kommentar, andelstal
  Håller på att omräknas under våren på grund av de två nybyggda vindslägenheterna.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Gyllenkrooksgatan 13:15.
 • Allmänt
  Brf Gyllenkrooksgatan 13:15 har två fastigheter som ligger lugnt belägna på en gata utan genomfartstrafik. Inom bekvämt gångavstånd finns Carlanderska parken, Götaplatsen, Korsvägen, Liseberg och Svenska Mässan samt spårvagns- och busshållplatser. Fastigheten byggdes 1939/1940 och består av flerbostadshus med fem respektive 6 våningar.
  Gyllenkrooksgatan är uppkallad efter Axel Gyllenkrok (1665-1730) svensk friherre, generallöjtnant och landshövding i Göteborgs och Bohus län. Fastigheten byggdes 1939/1940 och består av flerbostadshus med fem respektive 6 våningar.
  Föreningen förvärvade fastigheterna Krokslätt 86:18 och 86:3 år 2004 med adresserna Gyllenkrooksgatan nr 13 och 15 med totalt 48 st lägenheter. 47 st lägenheter upplåtes som bostadsrätter och 1 st lägenhet som hyresrätt. Lägenhetsfördelningen är följande: 16 st 1 rok, 8 st 2 rok, 18 st 3 rok, 5 st 4 rok.
  2016 byggdes 2 nya vindslägenheter med tillträde 2017. Lägenheterna kostade ca 2,7 miljoner att bygga och dessa såldes för ca 7 miljoner. Överskottet från lägenheterna har varit en del av finansieringen nedanstående renovering.
  Ekonomisk förvaltning sköts av SBC - Sveriges Bostadssrättscentrum. En stabil och omtyckt förening med god ekonomi.
 • Kommande renoveringar
  En ny underhållsplan håller på att utformas. Förbättringsarbete av innegården planers. Eventuell omdränering framöver. Inget är planlagt och klart.
 • Gjorda renoveringar
  Mycket arbete har utförts sedan föreningen förvärvade fastigheten 2004.
  2005-2006 Badrumsrenovering
  2005-2006 Rörstambyte
  2005-2006 Elstambyte
  2006 Installation torkrum hus nr 13
  2006 Installation av postboxar
  2006-2007 Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar
  2007 Byte av hissmaskineriet
  2007 Målning av trapphusen
  2010 Injustering av värmesystemet inkl pump- och ventilbyten
  2010-2011 Fönsterrenovering
  2011 Godkänd OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll)
  2012 Renovering av entrédörrar och portar 2013 Förbättringsåtgärder hiss
  2016 Renovering av tak och fasader
  2016 Renovering av balkonger samt utbyggnad av balkonger, fasadrenovering, takomläggning
  2016 Två vindslägenheter byggdes.
  2017 Godkänd OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll) Föreningen följer en underhållsplan.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Två tvättstugor i källarplan, en i varje hus. Cykelrum. Tillgång till innergård. Till varje lägenhet tillhör ett förråd.
Området
 • Ovanför Götaplatsen och Humanisten, en kort promenad från Vasastaden. Avenyn och Lorensberg, ligger den mysiga stadsdelen Johanneberg. I denna stadsdel är det som att få det bästa av två världar. Du bor omgiven av trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer, gröna omgivningar och parker. Speciellt kända är Näckrosdammen, Carlandersparken och Johannebergs kyrkopark. I närheten finns det mesta man kan önska sig i form av affärer, lokalbussar, caféer, kvarterskrogar, apotek och trevliga promenadslingor. På några minuters promenad nås Göteborgs absoluta centrum med aktivt stadsliv och citypuls med affärer & butiker, caféer, barer, kultur-/ och nattliv. För lediga stunder finns Mossens idrottsplats, flera idrotts- och kulturföreningar och gym att tillgå. Johanneberg är enkelt uttryckt en levande och härlig stadsdel för människor i alla åldrar och livssituationer.

  På gångavstånd har du Korsvägen, Kungsportsavenyn, Chalmers och Sahlgrenska. I området finns flera busslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter - Korsvägen på promenadavstånd - så är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut på motorvägen eller mot Landvetter för att bege dig vidare ut i världen.

  Trots det centrala läget så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den tiden, när nordisk klassicism mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Sponsrade länkar
Dokument & Länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
Tips & inspiration
Följ oss i sociala medier