Husargatan 10 / Haga / Göteborg

Genomgångslägenhet i hjärtat av Haga

Slutpris
3 400 000 kr
Boarea
66.6 kvm
Avgift
4 321 kr/mån
Rum
2 rum
Våning
2 av 4 (Hiss finns)
Såld
2020-02-12
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Husargatan såldes av oss 2020-02-12. Se alla våra försäljningar i Göteborg samt även på Husargatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Haga är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

I hjärtat av Haga hittar du denna stora genomgångslägenhet – en välplanerad bostad i fint skick med bra förvaringsmöjligheter och sociala ytor. Detta hem erbjuder fint ljusinsläpp och en loftgång med balkongkänsla i ett soligt läge. Ett bekvämt boende i ett mycket populärt kvarter, här är det lätt att trivas!

Här bor du mycket centralt med närhet till bland annat fina grönområden, matbutiker och bra kommunikationer. Omgiven av vackra hus, mysiga caféer, krogar och restauranger. Mysiga Slottsskogen har du en kortare promenad bort och storstadspulsen på Avenyn och resten av centrala Göteborg når du enkelt på cykel eller via kollektivtrafik. Söker du efter ett boende med ett centralt läge har du hamnat helt rätt.

Välkommen på visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Haga - en av stadens äldsta stadsdelar

Haga är en av Göteborgs äldsta stadsdelar och kommer från de hagar som fanns här på 1600-talet. De första invånarna i Haga var främst båtkarlar och andra personer med anknytning till hamnområdet. Även de som arbetade borta i varven vid Masthugget bosatte sig också här.

Shopping + fika

Shopping och fika passar mycket bra ihop och det ena kan inte utesluta det andra och Haga lämpar sig perfekt för denna kombo. Utbudet här är väldigt varierat. Det finns allt från tvålbutiken Tvåla & Tvaga till leksaksaffären Liten Karin och marsipantillverkaren Bräutigams och mycket mer. I Haga kan du såklart shoppa kläder men även inredning, te, kryddor och antikviteter. Det finns allt möjligt med andra ord men unikt är att många av butikerna endast finns här i Haga. Om du blir sugen på en fika är valmöjligheten inte den lättaste. Ett av Göteborgs kändaste bakverk, Hagabullen, härör härifrån och kan hittas på Café Husaren på Haga Nygata.

Aktiv livsstil

Om du gillar att ägna dig åt aktiviteter är Haga stället för dig. Här finns gym ett stenkast ifrån och om du gillar att simma ligger Hagabadet runt hörnet som erbjuder allt från träning och friskvård till spabehandlingar. Är du en promenadälskare rekommenderas det att ta en tur upp på Skansberget där du både kan betrakta den gamla fästningen Skansen Kronan och få dig en magnifik utsikt från toppen av berget.

Kommunikation och nöjen

Haga ligger inte alls långt från de centrala delarna av Göteborg. Med Linnéstaden och Vasastaden som granne är nöjesutbudet mycket brett. Där kan du via fot eller spårvagn ta dig lätt mellan stadsdelarna och bortanför Vasastaden finner du Kungsportsavenyn med sina restauranger och butiker. I Haga finner du även biografen Hagabion som legat i Viktoriahuset ända sedan 1983 om du blir sugen på ett biobesök. Om du planerar att laga en läcker måltid med fisk finner du den välkända Feskekörkan rätt över Norra Allégatan och över ån. Vill du in till centrum hoppar du på spårvagnen vid Hagakyrkan som tar dig in till Brunnsparken via linje 3, 6 eller 11.

Historia

Mellan 1876 och 1895 uppfördes ett hundratal landshövdingehus. Eftersom brandsäkerhetsreglerna vid den här tiden förbjöd fler än två våningar i trä fungerade landshövdingehusen med botten av sten som en slags kringgång kring detta. Bilden visar Kaponjärgatan med Skansen Kronan i bakgrunden och året är 1934. Gatan har fått sitt namn efter det befästningsverk med vattenfylld grav, som var en kommunikationsled mellan Skansen Kronan och befästningarna i själva staden. Denna förbindelse med staden lades igen men en del av vattengraven fick ligga kvar. Ofta gick Hagaborna och druttade i vattnet i mörkret och vid ett speciellt tillfälle gick även stadens store nykterhetskämpe, domprosten Peter Wieselgren och föll i vattnet. Wieselgren räddades av en försupen skomakare vid namn Kalle Goberg och händelsen blev snabbt ett samtalsämne i Göteborg. Bevarandet av Haga har gjort att stadsdelen år 1978 utsågs till riksintresse för kulturminnesvården.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.