Ostindiefararen 19
Ostindiefararen 19
Minna Bahmiary, ansvarig mäklare i Partille
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Minna Bahmiary

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Ostindiefararen 19


Eriksberg— Göteborg

Ostindiefararen 19


Kommande försäljning

Eriksberg— Göteborg

Modern och stilren trea med superlåg avgift samt gemensam pool samt bastu ut mot dockan!

Välkommen till denna exklusiva trea belägen på det eftertraktade området Eriksberg! Med en superlåg månadsavgift och en rad bekvämligheter i föreningen är detta hemmet som erbjuder det bästa av både komfort och livsstil.

Denna bostad välkomnar dig till en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, vilket skapar en inbjudande atmosfär för socialt umgänge och låter ljuset strömma fritt genom rummen. Köket är stilrent och modernt, komplett utrustat med gott om förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor samt köksö. Utrustningen inkluderar en induktionshäll, kyl&frys, fläkt, diskmaskin samt integrerad mikrovågsugn och ugn. Vardagsrummet är rymligt och ljust, perfekt för en generös soffgrupp, fåtöljer och mer om så önskas. Från vardagsrummet har du tillgång till den rymliga inglasade balkongen i ett soligt söderläge.

Lägenheten erbjuder två rymliga sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Det ena sovrummet är något större och rymmer en dubbelsäng, sängbord samt erbjuder platsbyggda garderober . Det andra sovrummet passar utmärkt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Hallen är rymlig med gott om plats för avhängning och förvaring. Intill hallen ligger det stilrena badrummet med vita väggar och grått klinkergolv. Här finns duschkabin och en praktisk tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare och förvaring ovanför.

Detta hem bjuder på en enastående standard med stilrena ytskikt och högkvalitativa materialval. Köket är modernt utrustat med toppmoderna apparater och generösa arbetsytor som inspirerar till kulinariska kreationer.

Njut av soliga dagar året runt på den inglasade balkongen i söderläge, där du kan avnjuta en kopp kaffe eller ett glas vin medan du njuter av den vackra utsikten över området.

Föreningen erbjuder en rad bekvämligheter, inklusive en inbjudande pool där du kan svalka dig under varma sommardagar och skapa minnen med familj och vänner. Med närhet till både natur och stadsliv samt utmärkta kommunikationsmöjligheter är detta hem perfekt för dig som söker en harmonisk livsstil med allt du behöver inom räckhåll.

Här finns möjlighet att ta över ett förmånligt bolån med låg ränta. Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Missa inte chansen att förvärva denna drömboende på Eriksberg – kontakta mig redan idag för mer information och för att boka visning!


Boarea
76 kvm
Avgift
3 247 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
2 av 8 (Hiss finns)

Mäklarhuset Partille

Kontakta Minna för mer information kring Ostindiefararen 19.

Minna Bahmiary

Ansvarig mäklare
Talar även engelska, persiska ...+1

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.


Planlösning

Fakta

01
Beskrivning
Boarea

76 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

3 (2 sovrum)

Våning

2 av 8


02
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2015-04-21


03
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Föreningen har ett avtal med Telia för TriplePlay-tjänster som inkluderar bredband med hastigheten 100/100 Mbps via fiber till alla lägenheter. En grundläggande uppsättning TV-kanaler och en TV-box ingår i detta abonnemang, och dessa tjänster är inkluderade i månadsavgiften. Om man önskar ytterligare kanalpaket, fast telefoni eller en högre hastighet på bredbandsanslutningen måste man själv kontakta Telia och teckna ett abonnemang.


04
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

I garaget under bostadshusen finns det totalt 29 parkeringsplatser tillgängliga för hyra. För närvarande är hyran från 1000 kr per månad för dessa platser. Dessutom har föreningen tillgång till ytterligare 54 parkeringsplatser i granngaraget Sannegården GA:36, som ligger tvärs över dockan. Kostnaden för dessa platser är för närvarande från 950 kr per månad. Det finns även 8 elplatser tillgängliga för användning.


Ekonomi

01
Avgift

3 247 kr/mån

Försäkring

115 kr/mån

Hushållsström

200 kr/mån

Kabel/TV

224 kr/mån

Varm/Kallvatten

100 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

639 kr/mån

Antal personer i hushållet

1

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av säljare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Föreningen

01
Benämning

HSB Brf Ängön.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Ängön i Eriksberg, Göteborg, består av 103 moderna och effektiva lägenheter. De två lamellhusen med nio våningar vardera blev färdiga för inflytt hösten 2013. Bostadsrätterna varierar från 1,5 rum till 5 rum och föreningen har fyra trapphus, var och en med en egen hiss. Den gemensamma innergården inkluderar ett gårdshus, en sopcentral och en uppvärmd utomhuspool. Parkering för cyklar, motorcyklar och bilar finns i källaren, tillsammans med en gemensam tvättstuga och individuella förråd för varje lägenhet. Det finns även separata förråd för barnvagnar i trapphusen och två cykelförråd i källaren. Husen är både miljöklassade och handikappsanpassade.
Föreningen har också tre lokaler som hyrs ut till externa verksamheter, varav två används för affärs- och serviceändamål. Det finns inga hyresrätter tillgängliga för privatpersoner i föreningen.
Föreningen är känd för sin miljöcertifiering och höga levnadsstandard. Alla lägenheter har åtminstone en balkong eller uteplats, och de flesta balkonger kan glasas in som ett tillval. Gemensamma utrymmen bokas digitalt via föreningens bokningsportal.
Vid upplåtelsen tillämpade föreningen differentierade insatser, vilket innebär att vissa bostadsrätter har löst ut kapitalandelen i föreningen och därmed får en låg avgift. Ungefär en tredjedel av bostäderna har utnyttjat denna möjlighet.
BRF kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen som ny lägenhetsinnehavare ansöker digitalt via HSB. För mer information, läs mer under: https://blimedlem.hsb.se/

Övriga utrymmen i föreningen

Övernattningsrum 1
Finns i Gårdshuset på innergården. Vid bokning av lokalen kommer du automatiskt in i Gårdshuset med din tagg. Rummet har två enkelsängar. Madrass, täcke och kuddar finns, men du måste ta med dina egna sängkläder! Toaletten med dusch delas med de andra lokalerna i Gårdshuset. Nödvändig städutrustning finns i Gårdshusets toalett. Rummet kostar 200 kr per dygn.

Övernattningsrum 2
Denna finns i västra delen i hus 2 (norra huskroppen) på entréplan. En dubbelsäng och egen toalett finns. Täcke, madrass och kuddar finns, men du måste ta med egna sängkläder! Nödvändig städutrustning finns i rummet. Rummet kostar 200 kr per dygn.

Bastu
Bastun finns i Gårdshuset. I direkt anslutning till bastun finns omklädning och dusch. Toa delas med Gårdshusets övriga lokaler. Bastuaggregatet startas med ett vred med timer utanför omklädningsrummet. Uppvärmningen tar ungefär en halvtimme och temperaturen är fst inställd på vad vår bastuförman tycker är lagom. Använd vatten för att reglera värmen. Den som boka ansvarar för att bastun städas efter besöket! En bokning kostar 20 kr och varar i 3 timmar.

Mötesrum / föreningslokal
I Gårdshuset finns även en möteslokal med pentry till medlemmarnas förfogande. Den går att boka dagtid (7-16) och kvällstid (16-03) för 100 kr respektive 200 kr. Priserna gäller för medlemmar som bokar själva. I pentryt finns en liten kyl, spisplatta och köksutrustning för servering (men ej för tillredning). Det finns även projektor och tillhörande duk som lämpar sig för media eller storbilds-TV. I lokalen ryms 8-12 personer sittande (samt av brand- och ventilationsskäl begränsat). När vädret tillåter kan man öppna upp mot innergården och ha större tillställningar

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

356 153 kr


Området

01
Kommunikationer

Närmsta hållplats är Eriksberstorget, där går bl.a. buss 16 mot Lindholmen in till stan och på andra hållet mot Eketrägatan. På torget finns Eriksbergs färjeläge där Älvsnabben lägget till i båda riktningarna (mot centrum och mot Klippan). Linje 33 går från Eriksbergsdockan mot Hjalmar Brantingsplatsen. Buss 58 går från Bockkranen mot Bergsjön


Dokument

Ekonomi
Avgift
3 247 kr/mån
Försäkring
115 kr/mån
Hushållsström
200 kr/mån
Kabel/TV
224 kr/mån
Varm/Kallvatten
100 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
639 kr/mån
Antal personer i hushållet
1
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av säljare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Området
Eriksberg - modernt och älvnära vid kajen i göteborg

Eriksberg - modernt och älvnära vid kajen

På Norra Älvstranden finner du Eriksberg där de gamla varvsindustrierna gett plats åt bryggor, bostadsområden, restauranger och caféer.


01
Fördelar med området
Hundvänligt Båthamn Motionsspår Caféer Båtliv Växande område Barnvänligt Gym Liv i rörelse Restauranger Bussar Cykelbanor Badstrand Barer

02
Längs kajerna i Eriksberg

Här finns det långa promenadstråk. Ända från Lindholmen Science Park kan du promenera till den ikoniska röda Eriksbergskranen. På vägen passerar du Sannegårdshamnen som förr i tiden användes till kol-, koks- och salthamn och idag är bostadsområde. När du sväng runt Sörhallsberget kan du ta sikte på Ostindiefararen Göteborg som brukar ligga förtöjd vid Pir Fyra. Därefter kan du gå längs bryggorna och blicka ut över Göteborgs hamnområde.


03
Ta båten

Ett måste är att se stadsdelarna från vattnet så passa på att ta färjan i någon riktning. Om du åker från centrum kliver du på antingen vid Lilla Bommen eller vid Stenpiren. Då kliver du sedan av vid antingen Lindholmspiren, Slottsberget eller Eriksberg. Du kan även åka fram och tillbaks till Klippan vid Röda Sten för att uppleva en spektakulär båttur i Göteborg hamnområde.


04
Restauranger & Caféer

I Eriksberg är utbudet av restauranger och caféer mycket stort. Längs med vattnet finner du en uppsjö av olika serveringar, exempelvis Piga och Tapas by River eller varför inte ta en mysig fika på Café Kvarnpiren eller SeaCup. Om du hellre vill ta hem något och äta på finner du Stenugnsbageriet BAKA utmed Eriksbergskranen. Med andra ord är utbudet brett och du kommer aldrig behöva gå hem hungrig.


05
Historia

Eriksberg är ett historiskt industri- och varvsområde som tillhörde Eriksbergs Mekaniska Verkstads AB. En tidigare industri- och varvskoncern. Från början hade den lilla verkstaden ute på Hisingen sitt ursprung i en "galvanisk inrättning", Ericsbergs metall och tackjerns-gjuteri, vars tillkomst kungjordes i en annons i Göteborgs Handels- och Sjöfarts Tidning. Det var av allt att döma den första specialiserade galvaniseringsverkstaden i Sverige.
Eriksberg var även plats för stora skeppsvarvt som reparerade och byggde fartyg. Där har bland annat Ostindiefararen Götheborg sjösatts 1738 vilken gjorde tre resor till Kina innan det förliste utanför Älvsborgs fästning. I hamnen var det full fart i början på 1900-talet. Många fartyg av olika storlekar rörde sig runt där. Bilden visar några segelskutor i hamnen omkring 1905. Vid stiltje fick man ta till årorna för att komma till kajen.


Använd kartan
X

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Lokalt centrum
  947 m
  3 min
  6 min
  16 min
 • Grönområde
  188 m
  2 min
  3 min
  10 min
 • Hav
  1,36 km
  5 min
  6 min
  25 min
 • Sjö
  80 m
  1 min
  1 min
  1 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Minna!

Minna Bahmiary

Ansvarig mäklare
Talar även engelska, persiska ...+1
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.