Skäpplandsgatan 15 / Högsbo / Göteborg

Stor, öppen och väldesignad 3:a med terrass om 20 kvm!

Slutpris
3 440 000 kr
Boarea
76 kvm
Avgift
4 070 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
1 av 8 (Hiss finns)
Såld
2020-02-26
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Skäpplandsgatan såldes av oss 2020-02-26. Se alla våra försäljningar i Göteborg samt även på Skäpplandsgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Högsbo är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Välkommen till en ljus och socialt öppen 3:a i Högsbo med smarta materialval och trendig köksutrustning samt fönster i två väderstreck.
Den stora pärlan här är den insynsskyddade markterrassen på hela 20 kvm! Perfekt för sena sommarkvällar om man vill sitta uppe en längre stund och njuta av atmosfären och umgås med vänner och familj. Sovrum nummer två är i dagsläget designat som barnrum och har utformats med goda och smarta förvaringsutrymmen som gör det lätt för barn att leka vid. Vardagsrummet har en öppen planlösning som gör det enkelt att inreda på olika sätt och för större folkskaror att samlas och umgås på. Köket ger en känsla av välbehag och modernitet vilket förhöjer lusten att stå och laga en god och härlig middag.

Brf Skäpplandsgatan 13-17 är en stabil och omtyckt förening som redan gjort de större renoveringarna såsom relining 2009, ny armatur i källare, dränering samt byte av vatten- och avloppsledningar på bottenplan 2015 och ombyggnad av trädgården 2016.
Vidare har föreningen tillsammans med kommunen skapat ett odlingsområde alldeles invid fastigheten där Odlarföreningen ibland om somrarna anordnar sommarcafé och andra tillställningar. Vill man ansöka om en odlingslott är det Odlarföreningen man ska vända sig till för att få information om tillgänglighet. Lott motsvarar cirka 4X4 meter och halv lott motsvarar 2X4 meter odlingsyta där man kan odla vad man vill som exempelvis sallad, morötter och kryddor.

Änggårdsbergen ligger runt hörnet som erbjuder vandringsmöjligheter, svampplockning, mountainbike-slingor och mer därtill. Här kan du även få se magnifika vyer över Göteborgs stad.

Välkommen på visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Med både grönska och storstad som granne

Parker och vacker natur omringar denna lugna och grönskande stadsdel. Med stora utbud av restauranger och butiker i närheten blir Högsbo den ultimata blandningen av livet i storstaden och vackra naturområden.

Närhet till bland annat Slottsskogen

Med närhet till Slottsskogen finns det inga hinder att ta sig ut i den fantastiska naturen. Slottsskogen är inte bara en djurpark utan också en perfekt mötesplats. Stora gräsytor inbjuder till en härlig picknick eller bara härligt umgänge med vänner och familj. Caféer och restauranger finns i parken och vår- och sommartid är blomstrande Azaleadalen, med azaleablommor i varierande färger, ett måste att besöka. Är blommor och grönska någonting som lockar finns även Botaniska Trädgården i krokarna. Sport och idrott är någonting som också finns nära till hands i denna stadsdel. Ruddalens idrottscentrum erbjuder bland annat motionsspår och gym både inomhus och utomhus. På somrarna är Ruddalens gräsmattor en perfekt plats att grilla med kompisarna och på vintern kan du åka skridskor på isbanorna.

Stora utbud av butiker och restauranger

På Axel Dahlströms torg finns bland annat ICA Supermarket, restauranger, apotek och inte minst Axelhuset. I Axelhuset anordnas aktiviteter för både vuxna och barn och här finns bibliotek, fritidsklubb, café och öppna förskolan. Flertalet restauranger, pubar och nöjen finns på Mariaplan medan du finner bland annat ICA Maxi och klädbutiker i köpcentrum 421. Vill du ha ett ännu större utbud kan du ta en 10 minuters spårvagnstur till Frölunda Torg där det finns över 200 butiker.

Parkområdena är perfekta för barnlek

I Högsko finns flera förskolor och grundskolor. Öppna förskolan finns i Axelhuset där även aktiviteter för barnen, som till exempel pyssel och sångstunder, anordnas. För de äldre barnen finns fritidsverksamhet här. Slottsskogen är en perfekt plats för barnlek och umgänge med familjen. Där finns flertalet olika lekplatser som omges av vacker natur. Lekplatserna inbjuder barnen till att lära sig mer om naturen och på lekplatsen Plikta finns det cyklar och spel att låna. På måndags- och fredagseftermiddagar anordnas aktiviteter i Slottsskogen för barn mellan 6 och 16 år.

Historia

Högsbo var länge ett lantligt område med jordbruksmark men i och med hopslagningen med staden 1945 började man bygga moderna bostäder, centrumanläggningar och industrier. Namnet Högsbo förekom för första gången i skriftliga källor 1550 i formen Höxbuur. Bostadsområdet Högsbotorp blev färdigbyggt år 1954 och Högsbohöjd därefter 1962.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.