Sök Meny
Snart till salu

Försäljning av denna bostad är planerad men visningsdatum är ännu inte bestämt. Kontakta gärna ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Göteborg / Johanneberg
Walleriusgatan 4
Boarea: 23 kvm
Avgift: 1 507 kr/mån
Rum: 1 rum

Göteborg - Johanneberg / Walleriusgatan 4

KOMMANDE FÖRSÄLJNING! Snart finns tillfälle att förvärva denna charmiga 1:a med kokvrå på attraktiv adress i Johanneberg. LÅG AVGIFT! Perfekt förstagångs- eller studentbostad . Fräscht helkaklat badrum med svart klinkergolv och vitt kakel på väggarna - inrett med dusch. Ljust lättmöblerat rum med stort fönsterparti med bred fönsterkarm mot föreningens innergård. Praktisk kokvrå även här ljusinläpp från ett fönster med bred fönsterkarm. Bilder och information kommer snart.

Närhet till den gröna oasen Näckrosdammen
Närhet till den gröna oasen Näckrosdammen
Härligt med mysig sommarfika
Härligt med mysig sommarfika
Götaplatsen vid Avenyn
Götaplatsen vid Avenyn
Närhet till Korsvägen, knutpunkt för kollektivtrafiken
Närhet till Korsvägen, knutpunkt för kollektivtrafiken
Chalmers Universitet
Chalmers Universitet
Ullevi
Ullevi
Liseberg och Universeum
Liseberg och Universeum
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  23 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsföreningen)
 • Rum
  1 rum
Energideklaration
 • Energiprestanda
  120 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd Datum: 2012-02-24
Bilplats/Övriga byggnader
 • Boendekort finns inom område S för den som är folkbokförd på adressen. Ansökan görs hos Göteborgs Stad.
Ekonomi
 • Avgift
  1 507 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 113 kr betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift
  445 kr
 • Andel i förening
  0,0200000
 • Andel av årsavg.
  2,03891
Föreningen
 • Benämning
  Brf Grönsiskan 7.
 • Allmänt
  Fastigheten byggdes 1935 och bostadsrättsföreningen Brf Grönsiskan 7 förvärvade fastigheten på Walleriusgatan 4 med fastighetsbeteckning Johanneberg 7:7 år 2009. Föreningen består av 25 lägenheter varav 24 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 226 kvm, varav 1 226 kvm utgör lägenhetsyta. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF. Uppvärmning sker med fjärrvärme. Ekonomisk och administrativ förvaltning sköts av SBC. Föreningen äger marken och påverkas därför inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Föreningens ekonomi bedöms vara god och stabil. Den hyresrätt som finns kvar i föreningen och som ännu inte har ombildats utgör dessutom en dold tillgång i föreningen. När lägenheten säljs kommer pengarna att tillfalla föreningen och stärka dess ekonomi ytterligare.
 • Kommande renoveringar
  Planerade renoveringar 2016 - 2017: OVK besiktning och ev åtgärdsprogram Översyn/renovering/byte av fönster,balkongdörrar och burspråk Byte/renovering av plåttak Renoveringen bedöms i nuläget inte påverka avgifterna. I föreningen pågår även en diskussion om att sälja råvinden vilket skulle innebära ett stort kapitaltillskott till föreningens redan goda ekonomi.
 • Gjorda renoveringar
  Fastigheten är i gott skick och flera av de stora och kostsamma renoveringarna är redan gjorda. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2011 och sträcker sig fram till 2021. 2015-2016 Total ombyggnad av källaren 2012-2013 Byte av Entréparti 2011-2012 Målning av trapphus 2010-2011 Stambyte , byte av lägenhetsdörrar, fasadrenovering mot gatan, nya balkonger mot gatan, nya elstammar och elcentraler
 • Övriga utrymmen i föreningen
  På föreningens lugna och mysiga innergård finns ett trevligt altandäck som utemöbler under sommartid. Här finns även cykelställ under tak och soprum. Den gemensamma tvättstugan ligger uppe på vindsplanet. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp med tvättider mellan 08-21.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

 • Nya uppskovsregler för dig som säljer din bostad. Så här fungerar det.
  Nya uppskovsregler för dig som säljer din bostad. Så här fungerar det.

  Säljer du din bostad med vinst måste du betala en skatt på hela eller delar av vinsten, en så kallad reavinstskatt på 22 %. Nu slopas taket för uppskov och du får istället betala en årlig skatt på 0,5% av vinsten.

 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.