Bitterna Bjurdamm 1 / Bitterna / Herrljunga / Vara

Vackert belägen gård om 20 ha

Slutpris
3 620 000 kr
Boarea/biarea
180/108 kvm
Driftkostnad
31 941 kr/år
Totalareal
20,5139 ha
Rum
7 rum (5 sovrum)
Fastigh.bet
VARA BJURDAMM 1:2
Objekttyp
Gård
Såld
2019-05-20
Bostaden är såld!

Denna gård på bitterna såldes av oss 2019-05-20. Se alla våra försäljningar i Herrljunga samt även på bitterna

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Bitterna är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Högt och vackert ligger denna gård med utsikt över de egna skogsmarkerna. Gården har 20 hektar mark varav 18 ha välskött skog och hägnade hagar, där det har hållits både hästar och kor. Enligt nyupprättad skogsbruksplan uppgår virkesförrådet till ca 2906 m3sk. I ladugården finns idag 4 hästboxar och en del med maskinhall/loge. Ytterligare uthus med bland annat snickarbod och sadelkammare finns också.

Det stora bostadshuset, omgivet av en härlig öppen trädgård, har hela 5 sovrum, utöver sällskapsrummen. Här finns också 2 fungerande kakelugnar och en härlig vedspis, där det bakas både bröd och pizza. Tvättstuga och duschrum renoverades 2018. Uppvärmning via bergvärme.

Trots det lantliga läget är det bara ca en mil till både Vedum och Herrljunga, där service som butiker, skolor och tågstationer finns.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Området

Bitterna

Bitterna är ett naturskönt område med skiftande natur; skog och slätt, djupa skogar och öppna åkrar. Området ligger i Vara kommun, men har lika långt till Vedum som Herrljunga för service och med buss tar man sig till båda orterna. Flera föreningar finns i bygden och alla hjälps åt att sköta bland annat samlingslokaler.

Nöjen och evenemang i Vara

I Vedum finns livsmedelsaffär och flera andra butiker samt någon restaurang. Vara tätort med sina ca 4 000 invånare har mycket att erbjuda, både inom kultur, fritidsaktiviteter och natur. Här finns Vara Konserthus, med späckat program som innefattar både lokala och nationella stjärnor och drar besökare från hela Västsverige. Fint badhus, med bassänger både ute och inne, finns i Vara.

Sport och fritid i Vara

En aktiv idrottsförening finns i Vedum, Vedums AIS, med många grenar såsom fotboll och styrkelyft; en gren de har haft stora framgångar inom. Många vackra naturområden finns att tillgå för den som är intresserad av friluftsliv. Badsjöar finns på flera håll i området. Flera aktiva idrottsklubbar finns runt om i kommunen.

Kommunikationer

Bussar går runt om i bygden, bland annat till Herrljunga och Vedum där tåg tar dig vidare till bland annat Göteborg.

Skolor/förskolor i Vara

Skola årskurs 0-6 finns i Vedum. Skolor finns på flera orter i Vara kommun. I Vara finns Lagmansgymnasiet och den populära Academy of Music and Business (AMB) som är en riksrekryterande spetsutbildning inom musik.