Jonseredvägen 100
Jonseredvägen 100
Ulf Hagdahl, ansvarig mäklare i Lerum
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Ulf Hagdahl

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Jonseredvägen 100

Utgångspris

15 000 000 kr


Utgångspris

15 000 000 krCentrum— Lerum

Jonseredvägen 100


Kommande försäljning
Utgångspris
15 000 000 kr

Centrum— Lerum

Lerum Gullringsbo ett hänförande läge med utsikt som slår det mesta

Nu har vi möjlighet erbjuda marknaden denna fantastiska villa i Gullringsbo med en storslagen utsikt över Aspen. Läget är lika vackert och hänförande under alla årstider, våren och sommaren bjuder på långa sköna kvällar att tillbringas på någon av de soliga uteplatserna eller varför inte sitta i bubbelpoolen och se solen gå ner. Hemmet är välplanerat med moderna lösningar på allt och en ljus färgsättning som upplevs mycket trivsam. De flesta sociala ytor samt masterbedroom, sovrum 2 och 4 har stora ljusinsläpp från golv till tak och nästan alla rum har en underbar utsikt mot sjön. Villans boarea är om 290 kvm fördelat på 8 rum och kök varav 5 stora sovrum, 2 helkaklade badrum, tvättstuga och en gästtoalett. Bostaden har en genomgående mycket hög standard och generösa sociala utrymmen och här blir altanerna en naturlig förlängning av de sociala ytorna på utsidan. På tomten om 1500 kvm har man både trädgård och naturtomt. Det finns ett stort dubbelgarage med plats för bilar, motorcyklar, cyklar och mopeder samt annan förvaring och ett helkaklat badrum med wc, handfat och dusch. Lägenheten ovanpå garaget är 100 kvm och fördelad på tre rum och kök och kan vara perfekt som hemmakontor, generationsboende eller gästlägenhet. Detta är ett hem för familjen som söker det lilla extra och vill ha en hög livskvalitet förenat med sitt boende. Det finns i stora huset en uthyrningslägenhet om 2 rok.

Gullringsbo är ett mycket trivsamt område som ligger utefter Jonseredvägen mellan Lerum och Jonsered. Här finns mycket äldre stora villor och en del hästgårdar samt ett och annat nytt hus. Det tar ca 10-15 minuters promenad till Pendelstationen Aspen där tåg mot Göteborg och Alingsås går och det är lika långt till Jonsereds busstation med förbindelser till Partille och Göteborg. Naturen finns hela tiden närvarande i detta lugna och mycket omtyckta område där det är lika nära till skogspromenaden som till att bada i sjön.


Utgångspris
15 000 000 kr
Boarea
290 kvm
Tomtarea
1 851 kvm
Rum
8 rum (5 sovrum)

Mäklarhuset Lerum

Kontakta Ulf för mer information kring Jonseredvägen 100 Anmäl intresse.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg
Rumsbeskrivning

01
Entréplan

Entrén är i markplan


02
Hall

Välkomnande hall med mycket plats för avhängning och flera personer kan vara här samtidigt. Hallen har en ljus färgsättning och ett varmt behagligt betonggolv i ljust bruna toner. Det är samma golv och golvvärme i alla rummen på detta planet.


03
Sovrum 1

Barnrum idag med målade väggar i gröna och blåa toner. Här finns plats för en säng, skåp och lek på golvet.


04
Sovrum 2

Precis som sovrum 1 är detta ett barnrum med målade väggar i gröna och rosa toner och plats för leka på golvet.


05
WC

Wc med vägghängd toalett, handfat och en murrig och snygg mörkare tapet.


06
Master bedroom (sovrum 3)

Ett underbart ljust och luftigt sovrum med stora ljusinsläpp och utgång till altanerna och trädgården. Man får lätt plats med en Kingsize säng här och ett relaxhörn om man så önskar. Här finns också ett dressingroom med inredning.


07
Allrum 1

Allrummet på detta planet är också det ljust och luftigt med plats för en soffgrupp, ett bord och tv-möbel. Fönster från golv till tak med den vackra utsikten mot sjön.


08
Badrum 1

Helkaklat badrum i bruna toner med allt som ett badrum skall ha. Dusch för 2 personer, badkar på lejontassar, handfat med kommod, en separat relax invid bastun med glasvägg. Kort sagt en del av det goda livet som det här hemmet bjuder på.


09
Tvättstuga

Tvättstuga och pannrum som är helkaklat i ljusa färger. Här finns tvättmaskin och torktumlare samt vikbänk med grovtvättsho, varmvattenberedaren och värmepumpen. Från tvättstugan har man en ytterdörr ut alldeles invid husets huvudentré.


10
Övre plan

Access från entréplan till övre plan är via en snygg spiraltrappa


11
Kök / Matsal / Vardagsrum

När man kommer upp på övre plan så kommer man till detta fantastiska rum med stora ljusinsläpp från golv till tak. Mild och moderna färgsättning som passar bra till både köksinredning och det vackra ekgolvet. Rummet bjuder på en helt fantastisk utsikt över sjön. Köksdelen har allt som ett modernt kök skall ha såsom hällspis, inbyggnadsugnar, fullhöjd kyl och frys, diskmaskin och en vinkyl. Alla vitvaror från 2019 och är kvalitetsvaror från Siemens förutom vinkylen som är en Dometic. Det finns mycket och bra förvaring i skåp och lådor både i den mäktiga köksön och de många skåpen efter väggen. Matplatsen är omgärdad av fönster och bjuder på en upplevelse i utsikt.
Vardagsrumsdelen är väl tilltagen och man har plats för en generös sittgrupp. Balkongen i västerläge når man i från köksdelen och har plats för en utematmöbel och grill.


12
Allrum 2

Invid det stora rummet finns ett allrum med stora ljusinsläpp, samma färgsättning och golv. Detta rummet är tänkt för att vara ett tv-rum med plats för en sittgrupp och en tv-möbel.


13
Sovrum 4

Ett stort och härligt sovrum eller om man vill ha det som arbetsrum. Mild trivsam färgsättning och samma vackra ekparkettgolv som i de föregående rummen. Man får lätt plats med en dubbelsäng och ett arbetshörn härinne.


14
Sovrum 5

Även detta sovrummet är stort och har plats för dubbelsäng och arbetshörn. Färgsättningen och golven är detsamma som de andra rummen. Rummet vetter mot entrésidan.


15
Badrum 2

Badrum som är helkaklat i ljust väggkakel och ett klinkergolv i gråa toner. Duschörn med vikväggar, wc och en snygg och modernt designad kommod.


16
Beskrivning av samtliga rum

På entréplan kommer man in i en stor och välkomnande hall som bjuder på gott om plats, hallen går åt två håll varav den ena delen mot barnrummen och en wc den andra delen mot allrummet, badrummet och tvättstugan. Master bedroom ligger i den stora hallen vid entrén. Vackra bruntonade betonggolv med golvvärme och badrummet med relax och bastu samt tvättstugan är helkaklade med moderna och trivsamma färger och material. Färgsättningen i övrigt är ljus och trivsam och barnrummen har målade väggar med fina motiv.

Övre plan, här kommer man upp i det stora kombinerade kök - matsal - vardagsrum med tak upp till nock, stora ljusinsläpp och en vacker utsikt. Härifrån kommer man till allrummet och de två stora sovrummen och det helkaklade badrummet. Det är vackra ekgolv med golvvärme på hela detta planet och en ljus behaglig färgsättning i alla rummen.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

290 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Boarean som beskrivs i faktatexten avser boningshuset och är 290 kvm. Det finns ytterligare 100 kvm boarea i lägenheten ovan garaget är 3:a med kök och badrum. Biarean om 100 kvm är ett dubbelgarage med förvaring och ett helkaklat badrum.

Biarea

0 kvm

Tomtarea

1 851 kvm

Rum

8 (5 sovrum)

Fastighetsbeteckning

LERUM GULLRINGSBO 1:30

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

Tvåplansvilla

Byggnadsår

1909

Om-/tillbyggnadsår

2019

Standardpoäng

50

Mark

Sten/morän

Grund

Platta på mark

Stomme

Trä/Betong

Bjälklag

Betong

Fasad

Träfasad

Takbeklädnad

Betongpannor

Utv plåtarbeten

Plåt

Fönster

3-glasfönster

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft

Skorstenstyp

Skorstenar av plåt

Vatten

Enskilt vatten året om

Avlopp

Enskilt avlopp

Uppvärmning

Värmepump

Jordat eller ojordat

Jordat

Renovering omarbetning etc

Fastigheten är nybyggd 2019-2021

Fel och brister

Se upprättat besiktningsprotokoll för Skyddat Köp


03
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber


04
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Altaner och balkonger i söder - väster - norr


05
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Garage med stor lägenhet om 3 rok och ca 100 kvm.

Beskrivning, parkering

P-Platser för 4-5 bilar samt ett stort garage för 1-2 bilar


06
Tomt/Servitut
Tomtarea

1851 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Beskrivning, tomt

Plan trädgårdstomt samt en del sluttningstomt.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Aspen, Landskapsbildsskydd (Beslutsdatum: 1967-06-17, Senast ändrad: 2023-03-01)


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

7 951 000 kr (Fastställt avseende år 2023)

Byggnadsvärde

6 936 000 kr

Markvärde

1 015 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

2009

Fastighetsskatt/-avgift

8 524 kr/år

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 12 pantbrev om totalt 5 950 750 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
7 951 000 kr (Fastställt avseende år 2023)
Byggnadsvärde
6 936 000 kr
Markvärde
1 015 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
2009
Fastighetsskatt/-avgift
8 524 kr/år
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 12 pantbrev om totalt 5 950 750 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Området
Ett smart val i Centrum i lerum

Ett smart val i Centrum

Lerums centrum har sedan generationer tillbaka varit en naturlig mötesplats för liv och kommers i Lerums kommun. Här finns allt man kan tänkas behöva i den lilla staden på landet, vars vision är att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025. Ett brett utbud med butiker och social service, trevlig torghandel och många härliga naturupplevelser och sköna bad väntar i närheten.


01
Fördelar med området
Tågstation Badstrand Bussar Stort shoppingutbud Restauranger Lugnt Barnvänligt Caféer Sport och friluftsliv Tryggt Fiske

02
Service och Skola

I Lerums centrum finns caféer, restauranger, pizzerior, mataffär, handelsbod, en trevlig torghandel och flertalet butiker. I Solkattens köpcentrum finner du b.la bokhandel, inredningsaffär, apotek, flera klädaffärer och spelbutik. Här finns också all annan service som vårdcentral, tandläkare, frisörsalonger och optiker.
I närområdet ligger Aspenässkolan (F-5), Knappekullaskolan (F-5), Torpskolan (6–9) och Lerums Gymnasium med ca 1500 elever. Det finns ett flertal förskolor, såsom Ekhagens förskola, förskolan Torpstugan och Förskolan Åtorp.


03
Fritid och Natur

Omgivningarna i Lerums kommun erbjuder många och vackra naturupplevelser vilket ger goda möjligheter till vandring, mountainbike och paddling i sjöarna.
På nära avstånd ligger sjöarna Aspen och Stamsjön som båda är självklara utflyktsmål när sommaren inbjuder till bad. Den fiskeintresserade har att se fram emot ett bra fiske året om i flertalet sjöar i kommunen.
Vill man istället hålla sig inomhus är Vattenpalatset i Lerum ett välbesökt utflyktsmål.
Stora Lundby och Öijared, som är Sveriges största anläggning , är för den golfintresserade två välbesökta golfbanor i kommunen.


04
Kommunikationer

Det finns goda kommunikationer mellan orterna i kommunen samt med Göteborg och Alingsås. . På bekvämt gångavstånd ligger pendelstationen där du på 15 min. tar dig till Göteborg eller Alingsås på 25 min. Föredrar man bussen finns Lerumsnabben som trafikerar samma sträcka med liknande restider.


Använd kartan
X

Platser

Lille Grisen

2,05 km


Poppels Öl&Mat

2,1 km


Safir pizzeria

2,27 km


Pizzeria Enzo

2,8 km


Samed Pizzeria Ef

2,87 km


Allum

6,49 km


Aspen Montessori

1,17 km


Ramsjöås

1,44 km


Bullerbyn Förskola

1,67 km


Hulantäppans förskola

1,98 km


Förskolan Bråtastugan

2,07 km


Lidl

3,38 km


Trattisar

4,85 km


Allum

6,49 km


MAXI

6,54 km


Servicebutic Öjersjö godis & frukt(Handlarn)

6,7 km


Stålebo

619 m


Jeriko

1,89 km


Hulan skolbibliotek

2,09 km


Lerum Hulan centrum

2,11 km


Aspen station

1,79 km


Jonsered Station, Partille

2,26 km


Aspedalen railway station

3,1 km


Lerum

4,11 km


Partille (Gothenburg) (FlixTrain)

6,54 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Lokalt centrum
  2,12 km
  11 min
  19 min
  58 min
 • Grönområde
  0 m
  -
  -
 • Tågstation
  Aspen station
  1,79 km
  5 min
  11 min
  25 min
 • Hållplats
  Stålebo
  619 m
  3 min
  7 min
  20 min
 • Sjö
  70 m
  1 min
  1 min
  1 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Ulf!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.