Gärdegatan 2 B / Krokslätt / Mölndal

ATTRAKTIV CITY TVÅA PÅ GRÄNSEN TILL GÖTEBORG

Utgångspris
2 850 000 kr
Boarea
52.7 kvm
Avgift
2 662 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
2 (Hiss finns)
Bolån för dig utan fast anställning
Ansök hos Bluestep Bank
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse

På Gärdegatan 2B ges nu äntligen möjlighet att förvärva en fin tvåa med låg månadsavgift! Här erbjuds det perfekta boendet för dig som bara vill flytta in och njuta. Bostaden ligger på gränsen till Göteborg, och spårvagnen tar dig på bara några minuter in till Korsvägen. Hela lägenheten är genomgående ljus med parkettgolv och klinker i entré och badrum.

Hissen tar dig smidigt upp till lägenheten, där du möts av din egna entré. Invändigt har du en välgenomtänkt hall med gott om förvaring, ljusa väggar samt klinkergolv. Vidare har du ett stort sovrum med tre garderober. Ett helkaklat badrum inrett med golvvärme, dusch med vikbara glasväggar, både tvättmaskin och torktumlare samt en praktisk arbetsbänk. Köket och vardagsrummet ligger i en öppen och social planlösning, vilket gör det enkelt att möblera. Köket är stilrent och modernt med stora fönsterpartier som ger ett fint ljusinsläpp. Från köket når man den fantastiska balkongen med härlig vy mot Krokslätts dalen. Här kan man njuta av sol hela dagen. Balkongen ligger undertak med ett fritt läge! Till lägenheten har man även en klädkammare som ger en perfekt med extra förvaring. Alla fönsterna i lägenheten har plisségardiner som ger sol- och insynsskydd. Till bostaden ingår ett källarförråd!

BRF Mathildeberg I är en stabil och välskött förening som stod färdigbyggt 2012. Man tar enkelt hissen ner till källaren där de finns varmgarage med garageplats att hyra samt möjlighet att tvätta bilen gratis för medlemmarna. Det finns även tillgång till gästlägenhet för övernattande gäster. Bostaden ligger precis på gränsen mellan Mölndal och Göteborg med närhet till det mesta. Inom promenadavstånd finns flera förskolor, skolor, affärer, flera gym, vårdcentral, restauranger, pubar och Safjällets naturreservat för härliga promenader. Vill du cykla eller åka kollektivt når du Göteborgs centrum eller Mölndals nya centrum på endast 10 minuter. Hållplatsen Lana med både buss och spårvagn ligger knappa 100 m bort. Cykelavstånd till Chalmers och Sahlgrenska.

Välkomna!

Bilder
Sponsrade länkar
Välkommen till Gärdegatan 2B och denna tvåa med det lilla extra!
Från köket har man utgång till den fantastiska balkongen.
Balkongen har en härlig utsikt mot Krokslätts dalen.
Köket präglas av vita luckor, en vit och stilfull bänkskiva, kakel i en metallic färgad ton som skiftar färg beroende på ljus.
Rymlig balkong undertak med sol hela dagen!
Köket.
Köket ligger i öppen och social planlösning till vardagsrummet.
Bostaden är genomgående ljus med stilrena materialval.
Luftigt och ljust vardagsrum som är enkelt att möblerna.
Modernt och välplanerat badrum inrett med både tvättmaskin och torktumlare samt en praktisk arbetsbänk.
Stort och mysigt sovrum!
Sovrummet har gott om förvaring.
Ljus och välkomnande hall med två garderober som ger god förvaring. Här har man egen entré som nås via hiss.
VARMGARAGE- I källarplan finns garaget. I garaget ger möjlighet att tvätta av bilen för de boende i föreningen.
GÄRDEGATAN - Modernt område med ett mysigt café på hörnan.
LEKPLATS - Alldeles intill bostaden finns en lekplats med bänkar, gungor och rutchbana.
SAFJÄLLETS NATURRESERVAT - Här har du fina löp-och promenad slingor för dig som gillar att njuta av naturen.
Visa alla 21 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
2D planritning.
3D planritning.
Fakta
Rumsbeskrivning

 • Hall
  Bostaden har en egen ingång som nås med hissen upp. När man kliver in över tröskeln möts man av en ljus välkomnande hall med två rymliga garderober. Väggarna är målade i vitt och golvet har mörkgrått klinkers. I hallen har man en säkerhetsdörr!
 • Sovrum
  Till höger om hallen har du sovrummet. Ett luftigt och ljust sovrum med tre garderober. Plats för stor dubbelsäng och nattduksbord. Väggarna är vitmålade och golvet ekparkett.
 • Badrum
  Badrummet är modernt och välplanerat, inrett med både tvättmaskin och torktumlare (Siemens 2012) samt en praktisk arbetsbänk. I badrummet finns dusch med vikbara glasdörrar, handdukstork, toalettstol samt handfat med kommod och spegel. Väggarna har kakel och golvet klinker med golvvärme.
 • Vardagsrum
  Vardagsrummet och köket förenas med varandra i den öppna planlösningen. Ljust och luftigt rum med målade väggar i vitt och ekparkett
 • Kök
  Stilrent kök från Vedum med fina tillval. Köket präglas av vita släta köksluckor med spotlight i underkant, en vit och modern bänkskiva, vita vitvaror som snyggt smälter in i det vita köket. Kaklet går i en metallic färgad ton som ändra färg beroende på ljus.
  Köket har stora fönsterpartier som ger ett fint ljusinsläpp. Trevligt matplats samt utgång till den underbara balkongen. Köket ligger i en öppen och social planlösning till vardagsrummet. Köket är utrustat med kyl och frys (Siemens 2012), varmluftsugn (Siemens 2012), induktionshäll (Siemens 2012) och fläktkåpa (Franke 2012). Inbyggd diskmaskin (Siemens 2012) och micro (Siemens 2012) i bra arbetshöjd. Väggarna är målade i vitt och golvet ekparkett.
 • Balkong
  Fantastisk balkong belägen i soligt sydvästläge med fri och vacker utsikt över Krokslätts mysiga gamla villakvarter. Här finns plats för både utemöbler och växter. Balkongen ligger undertak.
 • Klädkammare
  Lägenheten har en rymlig klädkammare med plats för både häng-och hyllförvaring. Väggarna är vitmålade samt parkettgolv.
 • Förråd
  Till lägenheten hör ett källarförråd som nås med hiss.
Fakta

Beskrivning
 • Boarea
  52,7 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  2 (1 sovrum)
 • Våning:
  2
 • Tillträde:
  Enligt överenskommelse
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  2012
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme
 • Kommentar, hiss
  Hissen tar en smidigt från lägenheten och ner till förråd samt garaget. Finns även trappor till lägenheten och källarplan.
Energideklaration
 • Energiklass:
 • Energiprestanda, primärenergital:
  83 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2015-08-17
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Kabel-TV
  Basutbud för kabel-TV via Telia ingår i månadsavgiften.

  Fiberbredband
  Bredband om 250 MBit ingår i månadsavgiften.

  IP-telefoni
  Fast avgift för IP-televoni ingår I månadsavgiftgen. Samtalsavgift betalas av den boende.
Förråd
 • Beskrivning, förråd
  Till lägenheten har man ett rymligt förråd i källarplan som nås via hiss eller trappor.
Ekonomi

 • Avgift:
  2 662 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I månadsavgiften ingår värme, kabel-TV (grundutbud), bredband (250 Mbit), IP-telefoni (nätet), kollektivt bostadsrättstillägg och sophantering. I samband med månadsfakturan fakturerar föreningen kvartalsvis för faktisk förbrukning av hushållsel, varm- och kallvatten.
 • Hemförsäkring och bostadsrättstillägg:
  54 kr/mån
 • Prel debitering el, kv, vv:
  417 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  471 kr/mån
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 183 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  473 kr
 • Andel i förening:
  1,19225%
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Föreningens ekonomi är god och i december 2018 fick medlemmarna nedsättning av månadsavgiften med halva beloppet. Inga avgiftshöjningar för år 2019. Extra amortering har skett på föreningens fastighetslån med 527 tkr i samband med att lånen har bundits.
Föreningen

 • Benämning:
  BRF Mathildeberg I.
 • Markägare
  Marken upplåtes med äganderätt
 • Allmänt
  BRF Mathildeberg I, II och III bildades 2010 och är belägna på Gärdegatan i Mölndal alldeles vid Göteborgsgränsen. Föreningens fastighet består av bostadsrätter om 2-3 våningar samt flerbostadshus om 5/6 våningar med totalt 56 lägenheter och 0 lokaler. Fastighetens byggnader är uppförda 2012 av Wäst-Bygg AB.

  MATHILDEBERG
  Det nya området Mathildeberg ligger precis på gränsen mellan Göteborg och Mölndal. Mathildeberg är ett attraktivt modernt boende med spännande arkitektur med flexibla planlösningar med i ett fantastiskt läge med närhet både till storstadens puls med cykelavstånd och bra kommunikation både till Göteborgs och Mölndals innerstäder. Mathildeberg ligger i ett idylliskt villaområde med mycket bra service.

  Mathildeberg består av tre bostadsrättsföreningar med 146 bostadsrätter, en butikslokal som hyrs ut till populärt bageri samt gemensamt garageplan med 175 parkeringsplatser för personbilar och elva parkeringsplatser för motorcyklar. Mathildeberg byggdes av Wäst-Bygg AB i tre etapper med projektstart 2010 och den sista etappen färdigställdes 2014. Lägenheterna har en spännande arkitektur med moderna materialval och flera av lägenheterna har flexibel planlösning och alla har balkonger eller altaner.

  BRF Mathildeberg I är föreningen med adress Gärdegatan 2A-2B som ligger närmast Göteborgsgränsen. Föreningen består av totalt 58 bostadsrätter: 4 rok (5 st), 3-4 rok (23), 3 rok (8), 2-3 rok (7), 2 rok (13) och 1,5 rok (2).
  Föreningarnas ekonomi är stabil och långsiktigt inriktad för att gynna medlemmarna.

  FÖRVALTNING:
  Förvaltningen handhas av Lots ekonomi förvaltning.

  VATTEN OCH EL:
  Kostnad för vatten och el ingår ej utan debiteras enligt kollektivt avtal baserat på egen förbrukning.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Cykelförråd
  Det finns flera gemensamma cykelförråd samt plats att parkera cyklar i det gemensamma garaget.

  Övernattningslägenhet
  Föreningen har tillgång till ett övernattningslägenhet på Gärdegatan 2E till en kostnad av 375 kr/natt som bokas smidigt via internet. Lägenheten består av ett rum samt pentry och ett fullt utrustat badrum. Lägenheten är möblerad med stor bäddsoffa samt bord och stolar. I kostnaden ingår också en parkeringsplats i varmgaraget.

  Soprum
  Gemensamt soprum med sopsortering finns på Gärdegatan 2A och 2E.
Sponsrade länkar
Ekonomi
Avgift :
2 662 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
I månadsavgiften ingår värme, kabel-TV (grundutbud), bredband (250 Mbit), IP-telefoni (nätet), kollektivt bostadsrättstillägg och sophantering. I samband med månadsfakturan fakturerar föreningen kvartalsvis för faktisk förbrukning av hushållsel, varm- och kallvatten.
Hemförsäkring och bostadsrättstillägg
54 kr/mån
Prel debitering el, kv, vv
417 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
471 kr/mån
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 183 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
473 kr
Andel i förening :
1,19225%
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Planerade avgiftsändringar
Föreningens ekonomi är god och i december 2018 fick medlemmarna nedsättning av månadsavgiften med halva beloppet. Inga avgiftshöjningar för år 2019. Extra amortering har skett på föreningens fastighetslån med 527 tkr i samband med att lånen har bundits.

Boendekalkyl

Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  CaTe Restaurant & Catering
  137 m
  Mölndals Gräns - Pizzeria & Gatukök
  151 m
  Eryos Servering
  208 m
  Ebbes Kök & Catering
  212 m
  Almedal restaurang och pizzeria
  243 m
 • Skolor
  Kunskapsskolan Krokslätt
  125 m
  Herta Muller
  137 m
  Magelungens Gymnasium
  241 m
  Internationella Engelska Skolan Krokslätt
  282 m
  Kinna
  332 m
 • Mataffärer
  ICA Maxi Stormarknad Göteborg
  400 m
  Netto
  842 m
  Hemköp Bifrost
  1,8 km
  Tempo
  1,92 km
 • Tågstationer
  Liseberg station
  2,42 km
  Mölndal Station
  2,53 km
  Göteborg C
  3,93 km
  Sävenäs station
  5,5 km
  Gamlestaden station
  5,82 km
 • Kommunikationer
  Fredåsgatan
  162 m
  Göteborg Lana
  175 m
  Soltorpsgatan
  236 m
  Krokslätts södra industriområd
  320 m
  Göteborg Varbergsgatan
  351 m
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Tågstation - Liseberg station
 • 2,42 km
 • 8 min
 • 12 min
 • 34 min
 • Hållplats - Fredåsgatan
 • 162 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 2 min
 • Hav
 • 6,32 km
 • 18 min
 • 34 min
 • -
 • Sjö
 • 1,01 km
 • 6 min
 • 11 min
 • 19 min
 • Vatten
 • 189 m
 • 2 min
 • 3 min
 • 4 min
Mäklarhuset Friends
Fördelar med Gärdegatan 2 B
Stora förvaringsutrymmen
Danial Rahmani Monfared
Ljuset faller in vackert
Danial Rahmani Monfared
Nära kollektivtrafik
Danial Rahmani Monfared
Tillräckligt parkeringsutrymme
Danial Rahmani Monfared
Barnvänligt område
Danial Rahmani Monfared
Grön omgivning
Danial Rahmani Monfared
Trevliga grannar
Danial Rahmani Monfared
Området

Krokslätt

Populära Krokslätt ligger mycket centralt precis på gränsen mellan Göteborg och Mölndal. I Krokslätt bor du med närhet till Safjällets natur men ändå är du bara en kort stund från Göteborgs hela kultur- och nöjesliv. Detta är det perfekta läget för dig som vill ha både storstadens puls och naturen som nära granne. Här bor du med närhet till det mesta på bekvämt gång- eller cykelavstånd.

Natur och fritid

Safjällets naturreservat har flera olika elljusspår med vandringsleder, grillplatser, spännande formlämningar och skidspår på vintern. Här finns fotbollsplaner, flera öppna ängar som används för bl.a. brännboll samt Krokslättsvallen som är populär för för olika sportaktiviteter. I området finns flera olika gym att välja på.

Närservice

I Krokslätt finns den mesta på gångavstånd som t.ex. ICA-Maxi och Willys. Här finns vårdcentral med mödravårds- och barnavårdscentral, folktandvård och sjukgymnastik. Mölndals sjukhus ligger på cykelavstånd. På Krokslätts torg ligger bl.a. Krokslätts livs, djuraffär, frisörer och flera restauranger som thai, sushi, indisk samt två pizzerior. På Krokslätts Parkgata möter du ytterligare service som frisör, blomsteraffär och restauranger som t.ex. grekisk, indisk, café och pizzeria. Det finns även många restauranger längs Göteborgsvägen som sportbar, kinesisk, salladsbar, pizzeria, sushi och flertalet lunchrestauranger i Krokslätts fabriker.

Kommunikation

Krokslätt har mycket bra kollektivtrafik med flera bussar och spårvagnar med tät trafik. En uppskattat fördel är att Krokslätt har omlottzon så man åker på Göteborgstaxa till Göteborg och Mölndalstaxa om man ska till Mölndal! För den som cyklar är det nära till nästan allt med bra cykelvägar mot Göteborg och Mölndal. Det är ca 3,5 km till Avenyn och tar ca 15 minuter med cykel till Chalmers, Liseberg och Mölndals station med pendeltåg. För den bilburne är det bra läge utanför biltullarna med närhet till påfart både till E6, riksväg 40 till Borås samt Söderleden. Till Landvetter flygplats tar det ca 20 minuter att köra. Gott om gästparkeringar i området.

Familjeliv

Barnfamiljerna trivs perfekt med närhet till skog och mark med vackra grönområden och många fina lekplatser. I Krokslätt finns flera populära förskolor: Krokslätt och Högaliden. Här finns också flera uppskattade skolor: Krokslättsskolan (F-5), Sörgårdsskolan (6-9) samt friskolorna Kunskapsskolan (6-9) och Engelska skolan (6-9).

Fördelar

#Restauranger
#Gym
#Barnvänligt
#Motionsspår
#Bilpooler
#Caféer
#Sport och friluftsliv
#Cykelbanor
#Bussar
#Växande område
#Sportbar
#Parker/Grönområden
#Lugnt
#Lätt att parkera bilen
#Restaurangtätt

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn