Östra Gerum Backen 2

Östra Gerum Backen 2

Slutpris

930 000 kr


Östra Gerum— Tidaholm

Östra Gerum Backen 2


Slutpris
930 000 kr

Östra Gerum— Tidaholm

Sommaridyll i vackra omgivningar

I det böljande landskapet kring Gerumsberget ligger sommaridyllen Backen 2, den röda stugan med vita knutar är som tagen från ett vykort över den svenska landsbygden! Vackra vyer och promenadstigar kännetecknar de lugna omgivningarna. Strosa runt i trädgården bland planteringar och perenna växter och lyssna på naturen, tankar på vardagens alla måsten är genast som bortblåsta!

Bostadshuset inrymmer kök och vardagsrum i en öppen planlösning i anslutning till hall och den inglasade verandan. Vardagsrummet har en värmande täljstenskamin som installerades 2021, perfekt att värma upp under ruggiga sommardagar eller under vintertid. Här finns två sovrum där det i det ena finns plats för dubbelsäng medan sovrum 2 med fördel kan möbleras med våningssäng eller som hemmakontor för distansarbete. Även ett duschrum finns i anslutning till entrén. Glasverandan som är belägen i sydvästligt läge blir den perfekta förlängningen av stugan sommartid och den separata gäststugan (med el) belägen längre ner på tomten ger plats för övernattande gäster. Två förrådsbyggnader med plats för bl.a. trädgårdsredskap, den ena byggnaden i kombination med en eko-toalett (el finns). På fastigheten finns även en vedeldad bastu (2012) samt jordkällare. Fastigheten har en egen djupborrad brunn. Genomgående en välvårdad fastighet med löpande underhåll från 2005 och framåt. Takbyte, uppförande av komplementsbyggnader, anläggande av trädgård och installation av kamin är bara några av alla förbättringar som utförts under denna tid. Huvudbyggnaden är förbesiktigad och försäkrad mot dolda fel, detta då säljaren tecknat "Skyddat köp".

Östra Gerum är beläget mitt emellan Tidaholm och Falköping i en historisk bygd, faktum är att denna fastighet tidigare utgjort soldattorp, något som bara kan skymtas av en äldre bevarad grundläggning på tomten. I närheten finns flera gårdar inriktade på ekologisk odling och i grannbyn Dimbo finns gårdsbutik med närproducerade varor. Till Falköping är det ca 14 km, där finns större utbud av livsmedelsbutiker, affärer, restauranger och tågstation med direkttåg till bl.a. Jönköping, Göteborg och Stockholm.

Välkommen med er anmälan till visning!


Boarea
47 kvm
Driftkostnad
16 084 kr/år
Tomtarea
1 590 kvm
Rum
3 rum (2 sovrum)
Såld
2022-08-29

Mäklarhuset Falköping

Denna fritidshus på Östra Gerum Backen såldes av oss 2022-08-29. Se alla våra försäljningar i Tidaholm samt även på Östra Gerum Backen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.