Vilhelm Hansengatan 2 / Egna hem / Trollhättan

Unik villa med centralt läge på Egnahem!

Slutpris
2 525 000 kr
Boarea/biarea
75/20 kvm
Driftkostnad
35 580 kr/år
Totalareal
700 kvm
Rum
4 rum (2-3 sovrum)
Såld
2019-09-13
Bostaden är såld!

Denna villa på Vilhelm Hansengatan såldes av oss 2019-09-13. Se alla våra försäljningar i Trollhättan samt även på Vilhelm Hansengatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Egna hem är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Unik villa med härligt centralt läge på egnahem! Fastigheten Vaktmästaren 10 är ett av de bäst bevarade husen på Egnahem/Hjulkvarn. Huset utmärker sig som ett fint exempel på ett äldre bostadshus med det symmetriska dubbelhusets planlösning, så som många av husen såg ut på Hjulkvarn vid tiden då de uppfördes. Många av dessa byggnader har under decennierna byggts om och är svåra att känna igen idag. Vaktmästaren 10 är ett unikt undantag! Huset har behållna och välavvägda proportioner vilket är viktigt att bevara ur ett kulturhistoriskt perspektiv. Här har man ett bevarat helhetsintryck med fönstrens utformning och dess bevarade placering liksom att de tillsammans med grunden hålls i liv med fasaden. På trädgårdssidan finns en fin glasveranda.

Generellt är huset i ett välbevarat äldre skick och underhålls/upprustningsbehov föreligger. Detta är ett unikt hus som blivande ägare kommer att vara stolt över!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Området

EGNAHEM - CENTRALT & CHARMIGT

Egnahem eller Hjulkvarn som det heter är härligt centralt men många fina villor uppförda framförallt i början av 1900 talet.

FRITID OCH NÄRSERVICE

Med sitt centrala läge erbjuder Egnahem det mesta man kan önska sig. Förutom en fantastiskt mysig byggnation med en mängd fina villor som omsorgsfullt renoverats och pysslats om så finns här fina Ekeparken med sin fina lekplats och bollplan. Pendlaren uppskattar närheten till Resecentrum där täta avgångar med såväl buss som tåg erbjuds. Närheten till centrum ger fina möjligheter till Bio, teater, shopping, fika och restaurangbesök. Ett kort promenad bort ligger också älven med sina fina promenadstråk bland annat ner mot slussarna. att handla så finns ICA Jätten, Willys, pizzerior, kiosk och så vidare endast en kort promenad bort. För mer information om kommunen vänligen besök www.trollhattan.se eller ta del av aktiviteter i Trollhättan på upplev.trollhattan.se/

KOMMUNIKATION

Till och från Egnahem åker du buss, cyklar på de fina cykelbanorna eller tar en rask promenad till/från Resecentrum eller centrumkärnan. Från Resecentrum finns täta avgångar med såväl buss som tåg till en mängd destinationer. Malöga flygplats finns också att tillgå endast 10 minuter bort med bil för den som vill flyga till Stockholm. Flygplatsen erbjuder även andra destinationer och utbudet utvecklas löpande.

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR

Boendes på Egnahem har man tre 0-16 skolor i närområdet. Det är Lyrfågelskolan, Stavreskolan och Fridaskolan. I området finns också den klassiska Egnahemsskolan där Nya Skolan planerar att starta en ny grundskola. Skolan ska omfatta förskoleklass till årskurs 6 med totalt 182 elever. I närområdet finns också ett flertal förskolor i att tillgå. Detta är absolut en av områdets styrkor som bidragit till att området är så populärt bland barnfamiljer. Besök kommunens hemsida för mer information www.trollhattan.se

VÄLKOMMEN TILL EGNAHEM & MÄKLARHUSET!

Mäklarhuset i Trollhättan är ett härligt gäng fastighetsmäklare och medarbetare med mycket nöjda kunder! Vi har lång erfarenhet och är kända för vår höga kundnöjdhet, vårt breda kontaktnät, vår lokalkännedom och våra smarta verktyg som leder till en lyckad bostadsaffär. Vi hjälper er igenom hela försäljningsprocessen där vi startar med en fri värdering och avslutar inte förrän deklarationen är klar året efter er försäljning. Enkelt, tryggt och med mycket hög servicekänsla! Kontakta oss gärna för en fri värdering genom ett besök på vårt kontor i Trollhättans centrum på Storgatan 30, ring oss på 0520-820 50 eller skicka ett mail till trollhattan@maklarhuset.se Varmt välkommen till Mäklarhuset i Trollhättan!

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.