Behållare Behållare
Dela

Västra Frölunda, Göteborg

Referensnummer
462 537

Förberedd försäljning

Under förberedd visar vi bostäder där en kommande försäljning är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Dela
Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig för att boka en tid som passar. Vid avtalad tid kommer en mäklare som är expert på just ditt område att besöka dig och ni går tillsammans igenom din bostad. Du får sedan en muntlig värdering på plats.
Kostnadsfri muntlig värdering
Rådgivning
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka en kostnadsfri muntlig värdering, samt rådgivning med en av våra mäklare som är expert på ditt område.
Värdera din bostad

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Området

Flatås – med närhet till både natur som storstad

Flatås ligger mellan Högsbo och Västra Frölunda och har både nära till naturområden och till Göteborg city samt shopping i Frölunda. Änggårdsbergens djupa skog ligger runt hörnet och det är också nära till havet.

Fördelar med området

Cykelstigar (mtb) Barnvänligt Gym Växande område Simhall Lokal spårtrafik Caféer Butiksgata/köpcentrum Motionsspår Tennis Bussar Restauranger

Naturområden

Flatås erbjuder en aktiv livsstil då Änggårdsbergens natur ligger runt hörnet. Reservatet är unikt, trots att det är omgärdat av stadsbebyggelse och innefattar en mosaik av olika naturtyper såsom ljunghedar, ädellövsskogar, skogstjärnar med omgivande myrmarker med mera. Ett perfekt ställe för den natur och biologi-intresserade. Det finns broschyrer med kartor, vägvisare, tillgänglighetsanpassade promenadslingor med skyltar runt Finnsmossen och ett vindskydd vid Trindemosse. Ja, allt som man kan önska sig för att få uppleva naturen nära inpå. På Änggårdsbergens högsta punkt har man även en magnifik utsikt över Göteborgs västra delar.

Nära till city

Vill du uppleva Göteborgs eller Frölundas shopping och restaurangutbud är det inte långt bort. Till Frölunda Torg tar det fem minuter och där erbjuds ett stort utbud av butiker. Vill du in till Göteborg city och uppleva det magnifika utbudet av butiker, restauranger och caféer tar det cirka tjugo-tjugofem minuter med kollektivtrafik och femton minuter med bil. På tio minuter når du Linnégatans restaurangstråk och tack vare de goda förbindelserna så gör det inget om kvällen blir senare än planerat. Från Flatås går bussarna 95 och 84 till Marklandsgatan där du kan hoppa på spårvagn 7 in till city.

Familjeliv

I Flatås finns både förskola och grundskola upp till F-6, perfekt för den unga familjen och i Frölunda finns det högre årskurser. Föreningslivet i området är stort där det bland annat erbjuds fotboll, tennis, badminton och simhall. Området är lugnt och i dagsläget förtätas området med många nya och attraktiva nyproduktioner.

Historia

Namnet Flatås kommer ursprungligen från den flata så som är belägen strax väster om det nuvarande bostadsområdet mitt i Flatås. En gång i tiden låg här Bua Gård och redan på 1500-talet brukades marken här. Gården bytte ägare ett par gånger och 1908 köptes den upp av Göteborgs stad och 1930 var det den största gården i Västra Frölunda och levererade produkter direkt till de boende kring Linnéplatsen och Högsbo. Vid mitten av 1900-talet hade Göteborgs Luftvärnskår sitt område i Flatås. Vid 1962 lämnar de området för att ge rum åt den nya uppbyggnaden av Flatås. På bilden ser man de U-formade enheterna som står halvfärdiga och bilden är tagen 1963.

Kontakta mäklaren
Är det något mer du vill veta om bostaden?
Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering?
Kontakta mäklaren